Defender mı, Discovery mi? Yardım istemekteyim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quaxl Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,829
Ynt: Defender mı, Discovery mi? Yardım istemekteyim.

Quaxl' Alıntı:
Zaten fakültenin tek arazi aracı bend. bu yüzden havaya zaten gerek yok da prestijimiz biraz daha yükselsin, egomuz tavan yapsın derdimiz :p

bizim oralarda freelandera arazı aracı demıyorlar suv kategorısıne gırıyo ;)

şekil 2-a da göruldugu üzere Defender camından gözuken dan ML 280 dır c serısı falan degıldır..
[attachment=1]

yukseklık bakımında fıkır versın dıye ekledım ;)

IMG_3844.jpg

Etiketler

berk' Alıntı:
bizim oralarda freelandera arazı aracı demıyorlar suv kategorısıne gırıyo ;)

sizin oralar ne tarz bir yer bilmem ama bizim buralarda diyorlar :smiley: bildiğin üzere SUV'ler arazide de gidebilen asfalt araçlarıdır, %30-40 olması birşey değiştirmez,i sonuçta asfalt araçlarının giremeyeceği yerlere girebilmeleri yeterlidir ;)

defender'ın yüksekliğini biliyorum, birkaç defa binme şansım oldu. defenderlar zaten deli, standartı bile yeterli. defender mı discovery mi diye sordum :smiley:

Valla hocam benim de kafamı kurcalayan bi konu bu son zamanlarda pathfinderımı satıp defender alsam mı acaba diye. Szi ne karar verdiniz?

Galiba Discovery alacak gibiyim. Çünkü asfaltta daha fazla dolaşıyorum. Off-road için Defender biçilmez kaftan bunu anladım ama bir Defender alıp, tam donanımlı bir hale getirdikten sonra şehir içi dolaşmak Defender'a saygısızlık olur gibi geliyor. Sonuçta alacağım aracı hem şehirde hem arazide kullanacağım için benim için en mantıklısı Discovery gibi görünüyor. Eğer şehir içi binek bir aracım olsaydı, kesinlikle ve kesinlikle, bir an bile düşünmeden Defender alırdım. Sizin binek aracınız mevcut ise, Defender alın ama her işe koşturacak bir araca ihtiyacınız varsa Discovery en mantıklısı gibi görünüyor.

Defender 2.5 dizel eski tip motor olduğu için şehir içinde 50-55 , arazide 55-60 rahat yakıyor. Ben tüplü araba kullanırım sorun olmaz diyorsan V8'den şaşma.Tüketim değerleri aynı.

Quaxl' Alıntı:
Deniz Bey, V8'in de yakıt tüketimi çok değil mi? Bildiğim kadarıyla 20 litrenin üzerinde.
3.9 enjeksiyonlu V8 Rover motor var Disco I'de. LPG yakıt sarfiyatı TL bazında dizel Defender'la kafa kafaya.

ikisinide al bendce

disco al asfalt için

disco offroad donanımına harcıyacağın para ile defender kamyonet al MKE den

3,5 4 e tak traktör lastiğini offroad yap

Umut Bey, Discovery'ye yapacağım masraf çok fazla olmayacak, zira araç çoğunlukla şehiriçinde kullanılacak. O yüzden iki araç almak daha da masraf olacak. Bir de extra MTV ödeyecem :(

Quaxl' Alıntı:
TD5 daha uygun olmaz mı bu konuda?
Quaxl' Alıntı:
sizin oralar ne tarz bir yer bilmem ama bizim buralarda diyorlar :smiley: bildiğin üzere SUV'ler arazide de gidebilen asfalt araçlarıdır, %30-40 olması birşey değiştirmez,i sonuçta asfalt araçlarının giremeyeceği yerlere girebilmeleri yeterlidir ;)

defender'ın yüksekliğini biliyorum, birkaç defa binme şansım oldu. defenderlar zaten deli, standartı bile yeterli. defender mı discovery mi diye sordum :smiley:
Quaxl' Alıntı:
Umut Bey, Discovery'ye yapacağım masraf çok fazla olmayacak, zira araç çoğunlukla şehiriçinde kullanılacak. O yüzden iki araç almak daha da masraf olacak. Bir de extra MTV ödeyecem :(
Sen Freelander'la devam et. :smiley:

Discovery, Defender'a göre şehir içine uygun daha uygun bir araçtır...
Arazide'de şuan bindiğiniz aracın 2-3 katı fazla memlun eder sizi...

ict3055' Alıntı:
Discovery, Defender'a göre şehir içine uygun daha uygun bir araçtır...
Arazide'de şuan bindiğiniz aracın 2-3 katı fazla memlun eder sizi...

Defender'ın şehiriçine gitmeyeceğini düşündüğüm için şu an gözüme kestirdim zaten birkaç tane TD5. Kısmetse birkaç ay içerisinde değiştirmeyi planlıyorum aracımı.

Quaxl' Alıntı:
Defender'ın şehiriçine gitmeyeceğini düşündüğüm için şu an gözüme kestirdim zaten birkaç tane TD5. Kısmetse birkaç ay içerisinde değiştirmeyi planlıyorum aracımı.

Hayırlı olsun diyelim şimdiden... :smiley:

merhaba arazi şehir içi diye uğraşmayın en güzeli size önerim vx 100

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

Geri