Şahsi fikrim ;
Ses ve ısı yalıtımı için büyük paralar harcamaya değmez. neden? derseniz, çoğumuzun aracı ekonomik ömrünü doldurmuş araç yani 25 yaşın üzerinde ve arıza yapmaya müsait.
şimdi tonlarca para vererek yaptırdığımız yalıtım bir süre sonra başka bir arızayı tamir yada tespit etmek için mecburen sökülüyor.
ben bu konuyu açtığım zaman soner e 450 tl vererek yaptırmıştım. çokta memnun kaldım. ön göğüs sökülerek şöför koltuğu altına kadar bitüself ile kaplamıştı. ama sonrasında debriyaj pedalı değişti, arazi kollarının burcu değişmesi için şanzuman tüneli söküldü, baskı balata değişimi için tekrar söküldü vs.vs. derken o kaplama parçalandı gitti.
aracın arkası da tamamen bitüself ile kaplı olmasına rağmen alttan gelen sesleri kesmek bir türlü kısmet olmadı. düşünün defender sayesinde oğlum bağırarak konuşmayı öğrendi. ;D ;D
İnanın artık dizel in gürültüsü benim hiç mi hiç rahatsız etmiyor. aksine binek araca binemez oldum çalışan aracı tekrar çalıştırmak için marşa bastığım oldu kaç kez
Bence çok fazla paralar harcamayın. debriyaj merkezinin üstünde ve yanında kapaklar var, ses en çok oradan içeri girer. birde ön güğüsün arkasındaki havalanldırma kanallarından. oraları iyi kapatıp birde standart bir izolasyon iş gürür diye düşünüyorum.