Ynt: Defender'a 35" mt117 extreme taktık
huseyinyilmaz' Alıntı:
bilmem ki gerek yok mu? ayna mahruti mi değişmeli yoksa herşey kalmalı mı ben bu şi çözemedim
Bence kullanmak istediğiniz lastik ebatını kendi aracınızda deneyin, direk parça değişimine gitmeyin, kararı sonuca göre verirsiniz.. eğer 1. viteste kalkışlarda vs çok zorlanır duruma gelirse ayna mahruti ya da dişli değişimi durumlarını düşünürsünüz..
31" ten 35" e geçersek aracımız 2" yükselmiş olacak lastiklerden, moment kolu ((17.5/15.5)-1)*100 Yüzde 13 aracınızın son hızı artmış olacak, yani viteslerimiz uzamış olacak biraz daha..
Kendi Seriesimi tanıdığım kadarıyla mevcut oranlarla bunun sıkıntı olmayacağını düşünüyorum, zaten 1. vitesle çıkamayacağımız durumlarda takviyeye düşüyoruz. Defenderda da problem olacağını sanmıyorum, en büyük sıkıntı bence, çok zorlarsanız eğer,(aks hesaplarında lastik çapı da kullanılıyor) aksa binen yükler artacağından aks kesme durumunuz olabilir..
Assasin' Alıntı:
Onun eksikliğini sadece bayır tırmanırken hissedersiniz. Arac düzse 30la çıkacağınıza 20yle çıkarsınız. Düz yolda hiç farketmiyor.70 km/h'den sonra balans başlıyor , 80 km/h'de baya bir artıyor , 90da ya da 100 de kesiliyordu. Defender için tek sıkıntısı balans.
Araç 50 ile çıktığı yeri yine 50 ile çıkar, sadece aynı viteste çıkamayabilir Deniz, Aracın gücü ya da yükü değişmiyor ki yokuştaki kapasitesi değişsin...
Balans olayı da jantla lastikle, dönen aksamın balansıyla vs ilgili onu da dinamik balans yaptırırsınız büyük ölçüde azalır..
Selamlar