Defender'a 35" mt117 extreme taktık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Assasin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,833
Ynt: Defender'a 35" mt117 extreme taktık

ihg70' Alıntı:
33" e kadar birşey değişmenize gerek yok.

1.67 den başka dişli oranı yok diye biliyorum. Aracınız düz dizelse veya 4 silidir benzinliyse zaten dişlleriniz 1.67'dir. Yapacak birşeyiniz yok. Ayna mahruti oanlarını değiştirbilirsiniz. Büyük lastikleri oranları değiştirmeden kullanmak oldukça zor bence. Yokuş kalkışları ve yakıt adamı bezdirir...

Etiketler

Merhaba Deniz,
Bende arayış içindeyim Defender veya Pajero fakat Defender daha ağır basıyor, şimdilik tek sorun hanımı ikna edebilmeye kaldı.
Temiz düzgün bir 110 dizel aramaya başladım çokta acelem yok fakat daha bizimkilerin haberi yok bakalım biraz diktatörce olacak ama ne yapalım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

sword7' Alıntı:
1.67 den başka dişli oranı yok diye biliyorum. Aracınız düz dizelse veya 4 silidir benzinliyse zaten dişlleriniz 1.67'dir. Yapacak birşeyiniz yok. Ayna mahruti oanlarını değiştirbilirsiniz. Büyük lastikleri oranları değiştirmeden kullanmak oldukça zor bence. Yokuş kalkışları ve yakıt adamı bezdirir...

teşekurler umut bey deyerlendirelim bilgiyi.

sword7' Alıntı:

Benimki 1.41

öz oto nun üç dişli için işçiliksiz verdiği fiyat 950 TL. daha ucuza bulan var mı ben de 35" kullanıyorum en ucuzundan ne yapmam lazım?

12 Ekim
Öz Oto-landrover
3 dişlinin fıyatı 950,00tl dır

huseyinyilmaz' Alıntı:
öz oto nun üç dişli için işçiliksiz verdiği fiyat 950 TL. daha ucuza bulan var mı ben de 35" kullanıyorum en ucuzundan ne yapmam lazım?

12 Ekim
Öz Oto-landrover

şanjımanın ne rn-380 mi lt 77 mi?

huseyinyilmaz' Alıntı:

12 Ekim
Öz Oto-landrover

Aracınız benzinliyse 1.67 oran vardır. Siz oranı kaç yapmayı düşünüyorsunuz ki?

bilmem ki gerek yok mu? ayna mahruti mi değişmeli yoksa herşey kalmalı mı ben bu şi çözemedim :smiley:

huseyinyilmaz' Alıntı:
bilmem ki gerek yok mu? ayna mahruti mi değişmeli yoksa herşey kalmalı mı ben bu şi çözemedim :smiley:

Sadece ayna mahrutiyi değiştirebilirsiniz, çünkü en son oran 1.67

ayna mahrutiyi nasıl almalıyım peki ? yani 0 almaktansa ne bileyim başka bir araçtan fargodan falan alsam olmuyor mu?

Onun eksikliğini sadece bayır tırmanırken hissedersiniz. Arac düzse 30la çıkacağınıza 20yle çıkarsınız. Düz yolda hiç farketmiyor.70 km/h'den sonra balans başlıyor , 80 km/h'de baya bir artıyor , 90da ya da 100 de kesiliyordu. Defender için tek sıkıntısı balans.

huseyinyilmaz' Alıntı:

Bence kullanmak istediğiniz lastik ebatını kendi aracınızda deneyin, direk parça değişimine gitmeyin, kararı sonuca göre verirsiniz.. eğer 1. viteste kalkışlarda vs çok zorlanır duruma gelirse ayna mahruti ya da dişli değişimi durumlarını düşünürsünüz..

31" ten 35" e geçersek aracımız 2" yükselmiş olacak lastiklerden, moment kolu ((17.5/15.5)-1)*100 Yüzde 13 aracınızın son hızı artmış olacak, yani viteslerimiz uzamış olacak biraz daha..

Kendi Seriesimi tanıdığım kadarıyla mevcut oranlarla bunun sıkıntı olmayacağını düşünüyorum, zaten 1. vitesle çıkamayacağımız durumlarda takviyeye düşüyoruz. Defenderda da problem olacağını sanmıyorum, en büyük sıkıntı bence, çok zorlarsanız eğer,(aks hesaplarında lastik çapı da kullanılıyor) aksa binen yükler artacağından aks kesme durumunuz olabilir..

Assasin' Alıntı:
Onun eksikliğini sadece bayır tırmanırken hissedersiniz. Arac düzse 30la çıkacağınıza 20yle çıkarsınız. Düz yolda hiç farketmiyor.70 km/h'den sonra balans başlıyor , 80 km/h'de baya bir artıyor , 90da ya da 100 de kesiliyordu. Defender için tek sıkıntısı balans.

Araç 50 ile çıktığı yeri yine 50 ile çıkar, sadece aynı viteste çıkamayabilir Deniz, Aracın gücü ya da yükü değişmiyor ki yokuştaki kapasitesi değişsin...

Balans olayı da jantla lastikle, dönen aksamın balansıyla vs ilgili onu da dinamik balans yaptırırsınız büyük ölçüde azalır..

Selamlar

ozcour' Alıntı:
Araç 50 ile çıktığı yeri yine 50 ile çıkar, sadece aynı viteste çıkamayabilir Deniz, Aracın gücü ya da yükü değişmiyor ki yokuştaki kapasitesi değişsin...

Balans olayı da jantla lastikle, dönen aksamın balansıyla vs ilgili onu da dinamik balans yaptırırsınız büyük ölçüde azalır..

Selamlar
Yani demek istediğim 4000 devirde 30 ile çıkıyorsanız o yokuşu , 35 lastikle 4000 devirde o hız 20ye düşer. :smiley: 30 ile yine çıkılır ama motoru zorlamanın alemi yok :smiley: Zaten kar lastiklerini taktık biz,ne balans ne bir şey.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR