Deretepe Dağcılık, Güzelbahçe - Çatalkayalar - Behzat Zirve Doğa Yürüyüşü (13 Nisan 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,422

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Bu hafta sonu uzun yıllardır aklımda olan bir Doğa Yürüyüşünü hayata geçireceğiz.
İzmir Güzelbahçe semtinden - Balçova Termal Otele kadar olan parkuru yürürken , parkur üzerinde bulunan Papaz-Manastır Dağı , Çatalkayalar Zirveleri ile Behzat Zirvesine çıkarak tam bir Batıdan Doğuya İzmir Zirveler Transı yapacağız.
Parkur uzunluğu maksimum 25 KM.

Bu etkinliğe her zaman olduğu gibi belediye otobüsleri ile Güzelbahçe semtine ulaşarak başlayacağız.
Yine aynı şekilde Termal Otel önünde ki son duraktan Belediye otobüsleri ile şehir merkezine ve sıcak evlerimize döneceğiz.

Bu zorlu etkinliğe İzmir'den katılmak isteyen olursa buradan benimle temas kurabilirler.

Parkur üzerinde daha önce çekmiş olduğumuz fotoğraflardan ve Google Earth görüntüsünden bir demet.!

Güzelbahçeden Çatalkayalar ,
[attachment=1]

Yangın Gözetleme Kulübesinin olduğu zirveden diğer zirvenin görünüşü,
[attachment=2]

Behzat zirvesinden Çatalkayaların görünüşü,
[attachment=3]

Güzelbahçe - Papaz - Manastır Dağı - Çatalkayalar - Behzat Zirve Transının Google Earth görünümü,
[attachment=4]

İyi Çalışmalar,

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Etiketler
Ynt: Deretepe Dağcılık, Güzelbahçe - Çatalkayalar - Behzat Zirve Doğa Yürüyüşü (13 Nisan 2008)

Oldukça uzun ve zahmetli bir yürüyüş olacağa benziyor şimdiden başarılar diliyorum

Ynt: Deretepe Dağcılık, Güzelbahçe - Çatalkayalar - Behzat Zirve Doğa Yürüyüşü (13 Nisan 2008)

Bu parkuru birçok kez geçtiğimiz için pek zorlanmayacağız. Dik çıkışları hafif yan geçişlerle aşacağız.
Yanımıza çok az malzeme alıp hafif çantalar ile hızlı yürümeyi düşünüyoruz.

Haydi kolay gele ..Gezi sonrası paylaşım bekliyoruz

Jeep34' Alıntı:
Haydi kolay gele ..Gezi sonrası paylaşım bekliyoruz

Teşekkürler,
Tabii ki fotograflarımızı pazartesi bu başlık altında " Sabitlikten çıkarılmış olarak " bulabileceksiniz.

Konu başlığına ayrıca GPS dataları da ekleyebilirim de daha dosya oluşturmayı tam öğrenemedim.
LOG uzantlı dosyalarım var. Gps,kayıt altına alınmış iz çizgisini Rotaya dönüştürüyor da uzantılarına bakmaya fırsatım olmadı Uğur.

Günaydın herkese
Murat bu geziye eşlik eden çıkar mı sence

matiate' Alıntı:
Günaydın herkese
Murat bu geziye eşlik eden çıkar mı sence

Abisi , çalı çırpı sporcuları ile uğraşamam bu parkurda.
3 senedir bu parkuru tüm zirveleri ile yürümeyi düşünüyordum zaten.
Ayağım kopsa bile bu hafta geçeceğim bu parkuru.!!!

Allah yolumuzu açık etsin
gazamız mübarek olsun o zaman

Murat güzel bir zirveler çıkışı yapacaksınız ama bu kadar hırs yapman bana yanlış geldi , düşüncemi söylemek istedim sadece

TezMertek' Alıntı:
Ayağım kopsa bile bu hafta geçeceğim bu parkuru.!!!

ceranus' Alıntı:
Murat güzel bir zirveler çıkışı yapacaksınız ama bu kadar hırs yapman bana yanlış geldi , düşüncemi söylemek istededim sadece

Beraber yaparız Seneye ,

Zerrin hanım sağolun
Murat a bazı şeyleri izah etmekte zorlanıyorum
Aklın yolu birdir dimi
seneye yaparız trans geçişini dimi Murat

matiate' Alıntı:
Zerrin hanım sağolun
Murat a bazı şeyleri izah etmekte zorlanıyorum
Aklın yolu birdir dimi
seneye yaparız trans geçişini dimi Murat

Parkuru tek başına çıkarabileceksen sen yaparsın.

Çatalkaya zirvelerden Behzat Zirveye gidebilmek için Altınvadiyi geçmemiz gerekiyor.
Bu geçişi Google Earth vasıtası ile net üzerinde canlandırdım.

Buyrun ;

[attachment=1]

yön duygumun ve hafızamın ne kadar kuvvetli olduğunu unuttun anlaşılan
sen kararlısın anlaşılan bu hafta yürümeye

Merhaba Arkadaşlar ,

Geçtiğimiz Pazar (13.04.2008) Ömer ile planlamış olduğumuz Batıdan Doğuya İzmir Zirveler Transı etkinliğini başarı ile gerçekleştirdik.

Pazar günü 09:00 da Güzelbahçe son duraktan başlayan yürüyüşümüz, 19:20 De Balçova Termal Otel önünde ki otobüs son durakların da sona erdi.

Bu etkinliğimizde ;

11:40 'da Papaz - Manastır Dağına (794 m.) , 12:55'de Çatalkaya-1 Zirvesine (870m.), 13:30'da Çatalkaya-2 Zirvesine(735m.) ve son olarak da 17:45'de Behzat Tepe (740m.) zirvesine ulaştık.

GPS'nin sabah full olan şarj durumu akşam 18:15 de tükendiği için yürüdüğümüz mesafenin kesin rakamını veremiyorum.
Şarj tükenmeden önce mesafe 18.8 km. idi. Ve biz hala Behzat Tepe zirve sırtında idik.
2.Behzat düzlüğü , 1.Behzat düzlüğü ve Termal otel önüne kadar olan orman yolunun mesafesini de eklersek yaklaşık olarak 24 km.den daha fazla yürüdüğümüz meydana çıkıyor.

Batıdan Doğuya İzmir Zirveler Transı etkinliğini hafta sonu tüm yurdu etkileyen sıcak hava dalgası içersinde tamamladığımız için bir çok resimde havanın puslu olması nedeni ile net görüntü elde edemedik.
Dijital makinemin saatini ileri almayı unuttuğum içinde Tarih ve saatin basılı olduğu fotoğraflarda zaman hatası var.
Bir diğer konu da vermiş olduğum zamanlar zirveler ayak basış zamanımız.
Fotoğrafları daha sonra çekiyoruz da.

Mesela Behzat Zirvesinde 20 dakikalık bir şekerleme sonrası fotoğraf çektik. ;D

Evettttt. Yavaş yavaş fotoğrafları yüklemeye başlayalım.
Bizden ayrılmayın arkadaşlar

İzmir'den Selam ve Sevgilerle ,

Öz Murat,

Güzelbahçe'nin yemyeşil çayırları.
[attachment=1]

Otoyol benzeri patikaları.
[attachment=2]

Alooo. Toprak nerede .??
[attachment=3]

Güzelbahçe Vadileri ;
[attachment=4]

Gençleştirme çalışmaları sonrası çıplak bir hal almış Güzelbahçe yamaçları
[attachment=5]