Destek Ver

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,679

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu uzun yıllardır Kocaeli bölgesinde yaşanan ciddi çevre ve sağlık sorunları ile uğraşmaktadır.

2005 yılında “Endüstri Yoğun Bölgelerde Yaşayanlarda Ölüm Nedenleri: Dilovası Örneği” isimli çalışmasının sonuçlarını yayınladı ve kansere bağlı ölümlerdeki aşırılığı gözler önüne serdi. Bu çalışmasını yerel ve ulusal bilim çevreleri ve siyasi otoriteler ile paylaştı. Çözüm önerilerini 2006’da TBMM’ye sundu.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu geçtiğimiz günlerde yürütücüsü olduğu yeni bir çalışmanın sonuçlarını basın aracılığı ile kamuoyuna sundu.

Soruşturma ve yargılama talepleri de bu açıklamadan sonra başladı.

Kocaeli Üniversitesi’nde Halk Sağlığı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Tıbbi Genetik Anabilim Dallarından akademisyenler ile birlikte yürüttüğü, Üniversitenin bilimsel araştırma fonu tarafından desteklenen araştırmada annelerin ilk sütünde ve bebeklerin ilk kakalarında bazı ağır metaller ve eser elementler saptandı.

Sorumluluk sahibi bir bilim insanı olarak Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu bu bilgiyi kamuoyuna açıkladı.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra “Kan ve dışkıları bırakın, doğum yapıp çocuk emziren annelerin sütünde bile çinko, demir, alüminyum, kurşun, kadmiyum tespit ettik, tehlike büyük” dediği, basın yoluyla bu bilgileri açıkladığı ve bu vesileyle ‘haberin geniş halk kitlelerine ulaşmasını sağladığı, araştırma sonuçlarını halk arasında panik yaratmak amacıyla kullandığı” iddiasıyla yargılanması için Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dilovası Belediye Başkanı Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi verdi. Savcılık hazırladığı dosyayı, söz konusu fiilin incelenmesi amacıyla Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdi.

Üniversite izin verdiği takdirde Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, TCK’nin 213. maddesi uyarınca 2 ila 4 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak...

Bir tarafta siyasi ve ekonomik çıkarları insan sağlığının üstünde tutanlar var, diğer tarafta toplum sağlığı, onurlu bilim insanları ve Onur Hamzaoğlu var.

Bizim tarafımız belli.

DESTEK VER

http://www.onurumuzusavunuyoruz.org/

Etiketler
Ynt: Destek Ver

Eylem Takvimi
Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’na Destek Amacıyla Planlanan Eylem Takvimi:
1) 24 Mayıs 2011 salı günü saat 12.30'da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kütüphanesi Önünde Basın Açıklaması
Düzenleyenler ve Destekleyenler:
İstanbul Tabip Odası
İstanbul Eczacı Odası
İstanbul Dişhekimleri Odası
İstanbul Veteriner Hekimler Odası
İstanbul Barosu
TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu
KESK İstanbul Şubeler Platformu
DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği
Tüm Öğretim Üyeleri Derneği
Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği
Üniversite Konseyleri Derneği
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği
"Onur'umuzu Savunuyoruz" metni imzacıları
2) 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 18.00'de Kocaeli Belediye İşhanı Önünde Basın Açıklaması
Kocaeli Tabip Odası
Kocaeli Eğitim Sen
TMMOB Kocaeli İKK
Kocaeli SES
3) 26 Mayıs 2011 saat 11.00’de İzmir Tabip Odası’nda Basın Toplantısı
İzmir Tabip Odası
SES İzmir Şubesi
Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şube
Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP)
“Onur’umuzu Savunuyoruz” metni imzacıları
4) 28 Mayıs 2011 saat 13.00’de Dilovası Belediyesi Önünde Kitlesel Basın Açıklaması
TTB
SES Genel Merkezi
Kocaeli, İstanbul, Ankara ve İzmir SES ve Eğitim Sen Şubeleri ile Tabip Odaları
(İzmir-Dilovası Ulaşım: 27 Mayıs Cuma günü gece yarısı saat 12.00'de İzmir Büyükşehir Belediye binası önünden araç kaldırılacaktır. Bu araçlarla yolculuk talebinin en kısa zamanda 05558508817 numaralı telefona bildirilmesi gerekmektedir.
Kocaeli-Dilovası Ulaşım: 28 Mayıs Cumartesi günü saat 11.30'da Halkevi önünden otobüs kaldırılacaktır.
İstanbul ve Ankara'dan Dilovası’na ulaşım bilgileri daha sonra ilân edilecektir)
5) <!--[endif]-->26 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 12.30’da Ankara Tabip Odası’nda Basın Toplantısı
TTB
Ankara Tabip Odası
6) 30 Mayıs 2011 Pazartesi saat 12.30'da "Antalya ONURuna Sahip Çıkıyor" etkinliği
Yer: Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi B Blok Mor Salon
Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği
SES Antalya Şubesi
Eğitim Sen Antalya Şubesi
7) Mahkemeye Toplu Katılım
31 Mayıs 2011’de Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun Kocaeli Belediyesine açtığı davanın görülmesi esnasında mahkemeye gidilerek destek verilecektir.
Mahkeme sonrasında “Akademik Özgürlük ve Toplumsal Sorumluluklar” başlıklı bir forum düzenlenecektir. Forumun program, yer ve saati daha sonra ilân edilecek
Düzenleyenler:
SES Kocaeli Şubesi
Eğitim Sen Kocaeli Şubesi
Kocaeli Tabip Odası
TMMOB Kocaeli İKK

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.