<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Devletimizin Amatör Telsizciliğe Yaklaşımı</b><br />
<br />
bunlar hep olan şeyler. Eminim ki orada o anları yaşayan amatör arkadaşlar dertlerini, ne iş yaptıklarını anlatıncaya kadar ne zorluklar çekmişlerdir. Çünkü amatör telsizcilik bizim memleketimizde birçok insan tarafından nedense anlam verilmeyen bir uğraş olarak görülüyor. Çevremizdeki tanıdıklarımız "ne yani brek brek arkadaş arıyorum yapmıyonuz mu" diyor.<br />
Diyor çünkü bilgisi bu kadar.<br />
Bunun bir değişini kolluk kuvvetlerince yaşamışlar. Dolayısı ile kolluk kuvvetleri de ellerinde telsiz olana, araçlarında anten olan arabalara yasadışı iş yapan biriymiş gibi yaklaşıyorlar, bu da çok doğal çünkü bilmiyorlar.<br />
<br />
Bu noktada bende çok kez çevrildim, aynı şeyleri defalarca izah ettim. Anlamamakta israr eden memurlarla, askerle çok tartırştım ama hep sonunda amirleriyle işi çözdüm.<br />
Hatta eski yeşil lisanslarda arkada yazan maddeleri tek tek okuttum amirlere ve izah ettim.<br />
orada yazan ve tüm sorunu çözen açıklamada şudur;<br />
<br />
"<b><i>Bu belge sahibi Türk Hükümeti tarafından çıkarılmış Amatör Telsiz Haberleşmesi konusundaki Kanun, Yönetmelik / CEPT TR xxx tavsiye kararlarına uymak zorundadır.<br />
<br />
Bu belge sahibine bir sabit veya mobil istasyon için Amatör Telsiz İstasyonu açma, yürürlükte olan kanun, yönetmelik ve tavsiye kararları çerçevesinde böyle bir istasyon kurma, bu istasyonu veya başka bir istasyonu çalıştırma izni verir.</i></b>"<br />
<br />
Bu kısmı hangi kolluk kuvveti amirine okuttuysam hep " tamamdır durum anlaşıldı, buyrun belgenizi, sizinki de ilginç bir uğraşmış, iyi oldu öğrendiğimiz" tepkisini aldım. <br />
Ama hiçbir zaman sokakta telsizleyken yanımda lisans olmadan gezmedim. Çünkü derdi anlatmak gerçekten çok zor oluyor.<br />
<br />
Muhtemelen orada arkadaşların bu durumu yaşamalarına amatör telsizcilikten anlamayan birinin yaptığı ihbar olabilir. <br />
Geçmiş olsun, durumu izah edene kadar daha beteri de olabilirmiş. Çünkü bizim millette sorgulamadan infaz çok yaygın bir gelenek, akabinde durumun suç barındırmadığı çıktığında ise "pardon" diyiveriyorlar.</div>