Dim Çayı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,474

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
Dim Çayı

Toroslar’dan gelerek Alanya’nın doğusundan Akdeniz’e dökülen Dim Çayı’nın kıyıdan 15 kilometre kadar uzaktaki kıyılarında piknik yerleri vardır. Ulu çınarların altındaki kır lokantalarında masalar yaz aylarında çayın içine kurulur. Konuklar çıplak ayakları ile suların içinde oturur.

Cografya3.jpg

Ayrıca su kıyısına yakın yamaçlarda ve su kıyısında da ahşap teraslarda minderlerle otantik yer sofraları kurulur. Bazı lokantalarda masalar salların üzerindedir. Ormanlarla kaplı vadi, yaz günlerinde bile serindir. Bu bölgede tercih edilen yemek alabalıktır. Alabalıklar, lokanta bahçelerindeki havuzlarda bulundurulur. Tava, ızgara ya da fırında güveç olarak pişirilir. Bölgede dağ bisikleti ve trekking için uygun güzergahlar vardır.

dimcay.jpg

Etiketler
çayı
Ynt: Dim Çayı

bölgeyi görmek isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor maalasef yapımı bitmek üzere olan bir barajın çay üzerindeki piknik yerlerinin ve su üzerinde masaları olan lokantaların su altında kalacağı için kaldırılacağı söyleniyor.
ben son olarak bu yaz dim çayındaydım çoğu tesisin yavaş yavaş kapanma hazırlığı içinde olduğunu gördüm.
ayrıca giderseniz su üzerindeki sallarda rakı balık yada benim favorim olan rakı saç kavurma yemeden ayrılmayın

Dim çayına gitmişken Dim marasınıda görmeden dönmeyin
ama maraya giriş üçreti benim hiç hoşuma gitmedi kişi başı 8,5 tl zate maraya gidene kadar 10km rampa yukarı gaz bastıgım yetmiyormuş gibi gıriş uzretı bukadar pahalı olması bence soygun..

Demekki Ozan dim çayını geçtigimiz yaz son görüşüm olmuş..

yunus abi benim antalyada gezmediğim yer kalmadı ama dediğin gibi her yerin girişi paralı hemde pahalı
mesela olimpos pansiyonda kalıyosun sahile gideceksin 3 yıl önce 2 lira veriyoduk her gün kişi başı
heleki fasilis 8 liradan fazla nereye gitmişsem hepsinde böyle

Müze kart çıkartmayı düşünüyorum bazı yerlerde işe yarayabilir
ama ben işin yolunu buldum pıskopata baglayınca tamam geç diyorlar ;D ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,918
Kayıtlı Üye Sayımız
166,699
Kaydolan Son Üyemiz
adnan86

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR