Disco İçin Acil Yardım!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan genco1973 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,142

genco1973

hakli mi olmak istersin, mutlu mu?
Yer
kadikoy
Web
www.genbar.com
Selamlar. Bİnek araci satip 4x4 almak istiyorum. uzun suredir arac bakiyorum. en son buldugum arac;

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_td5_hse_hatasiz_servis_bakimli_WQQaXQQ6947893WQQpXQQdisplayitem

bu arac hakkinda fikir sahibi olan var mi? km, fiyat vesaire acisindan degerlendirebilir misiniz? en son freelander td4 faciasi yasamistim. bu arac ta ayni grubun arabasi. tekrar yamulmaktan odum kopuyor. (freelanderla servisten cikamaz olmustum ve parcalari ates pahasi) sık sorun cikaran bir araba midir? (offroad yapmayi dusunmuyorum) sadece buyuk araba kullanmayi seviyorum. (kamyonette tercih edebilirdim ama malesef 1. kopru problemi var) bu araci 5 yil sonra satabilir miyim? cok mu deger kaybeder? zirt pirt servise gider miyim? cok da zengin biri degilim. ve kafayi yemek uzereyim :smiley:

lutfen bana acil yardim edin, nolur nolur nolur :smiley:))

Etiketler
Ynt: DISCO ICIN ACIL YARDIM!!!

discovery hakkinda burada yazilan herseyi okudum. ama servis, sorunsuzluk vesaire gibi bilgileri bulamadim. kronik sorunlari var mi bu arabanin vesaire... genelde offroad modifikasyonlari uzerine yazilar var. eminim ki benim gibi bir suru bu araci merak edenler var. tecrubelerinizi rica ediyorum...

Aracınızı nerede ve ne amaçla kullanacağınıza bağlı sanırım, amaç off -road ise olabilir ama ben yinede defender den yanayım.

ben araci onroad kullanicam. tamam buyuk biliyorum. amac disi ama, bu arabanin tasarimina bayiliyorum. ve buyuk araba kullanmayi seviyorum. imkan olsa kamaz bile kullanirdim. ama turkiye sartlarinda kullanabilecegim en buyuk arac discovery. bu anlamda degerlendirir misiniz discovery'i

Ynt: Disco İçin Acil Yardım!!!

discoyu kesinlikle tavsiye etmem. 2001 yılında 0 disco aldık çıkardığı sorunların haddi hesabı yoktu. Heralde bizim şansımıza böle çıktı dedik ve 2002 model 0km ikinci bir disco aldık. İlkinden daha sorunlu çıktı. Örneğin, yağmur yağdımı yağan yağmur tavandan direk içeri giriyordu. kapı kollarından içeri sürekli hava üflüyordu, birde bunu kışın düşünün. 2001 modelde kasisten geçerken körük patlattı. Daha arabayı borusandan yeni teslim almıştık, arabanın yanına gittik motor yağ kaçırıyo, arabanın altı göl gibi yağ olmuştu, el freni yandı. bu bahsettiklerim sadece bir kısmı ben kesinlikle kimseye tavsiye etmem. Bizi yaktılar başkalarını yakmasınlar. Babamın 3 arkadaşı da almak istediler ancak çıkan sorunları görünce hemen vazgeçtiler. disco yerine landcruiser'ı öneririm.
Saygılarımla.

Sizin ki bir şanssızlık deyip geçiyorum. her marka araç 100% kusursuzdur diyerek hattan çıkmıyor. Bugün Audi bile araçlarında "milyonda bir kaç noktada kusur olabilir", diyerek satıyor.

LC de çok güzel bir araç, lakin bu iki araç arasında hangisinin yetkili servisi ve yan servisleri yaygındır; onu da bir düşünmek lazım. Hangisi için istendiğinde aksesuar bulmak kolaydır... vb.

Şurası kesin, LC de Disco da, bundan 5 yıl sonra satışa konulduklarında değer kaybetmiş olacaklar. Bugün 36.5K Euro'ya alınacak bir araç, belki 20K Euro'ya zor satılır olacak. Mühim olan hangisi (ya da diğer örnekleri de düşünerek) hangileri daha ilgi çekiyor olacak. Yani, hangisi daha kolay satılacak.

Son tavsiye; asla birkaç marka ve model araç denemeden bir arabaya karar vermeyin. Baktığınız ve beğendiğinizi düşündüğünüz araç, kendi kusurları nedeniyle o seri hakkında kötü imaj elde etmenize neden olabilir.

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

bir defaya mahsus olan şeye şanssızlık derim ama landroverın ürettiği araçlar tam bir fiyasko. Konfor 0 sağlamlık 0 performans 0. kontaktan cayır cayır yanan, motoru patlayan rangede gördüm şanzımanı yarılan freelanderda. Discoda çıkan elektronik sorunların haddi hesabı yoktur. bunu biz çok yaşadık ve gördük. Ayrıca tüm araçlar satılırken değer kaybeder. ve landrover baştan kaybediyor çünkü servis veren firma ayrı bir fiyasko. Ben o arabaya harcanacak paraya acırım sadece. Eğer ben landrover alacam diyorsanız 80-90 range classic derim ama yine de landcruiserı tek geçerim. Çok sağlam şık ve tambir canavar

hay allah razi olsun ya... ben de 2 ayri freelander da ayni bitmez tukenmez prroblemleri yasadim. dediler ki, freelanderlar boyle.. ama goruyorum ki land rover firmasinin araclari genelde problemli. 2 ayri sifir arac, istatistiki larak buyuk onem tasir (tek arac olsa, o araca yonelik problem varsayilabilirdi) sifiri boyleyse, 100.000'i devirmisini dusunemiyorum... emre bey, cok tesekkur ederim. konu aydinlanmistir... jeep'in grand..2.7 CRD si hakkinda fikir sahibi olan var mi arkadaslar? :smiley:

genco bey kesinlikle amacım araçları kötülemek değildir. Bizim canımız çok yandı başka insanların yanmaması için de elimden geleni yaparım. Jeep hakkında hiç bir fikrim yok yalnız uğur beyde yeni kasa grand var. İsterseniz bir de ona danışın. Alacağınız araç hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanızı dilerim.
Saygılar.

Land Rover ile kötü olaylar yaşayan arkadaşların genelde 2000 model ve üzeri araçlar olduğu dikkatimi çekti. Sanırım elektronik işin içine girince sorunlar da artıyor. Bu model ve üzerindeki LR serilerini kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır.

Benim aracım 98 model Discovery TDI 300. 2006'dan beri bende ve kendi hatamızdan kaynaklanan bir şarj dinamosu durumu haricinde kesinlikle ne yolda bıraktı ne de abuk sabuk bir arıza çıkardı. 6.000 km'de bir periyodik bakıma sokuyorum ve ek bir talebim olmazsa ortalama 120 ytl - 300 ytl arası bir bakım masrafı çıkartıyor. Tabi önceki sahibinin temiz kullanımı ve benim de aracı bu şekilde kullanmamın da etkisi var fakat naçizane 1999 model araçlara kadar bu bahsettiğiniz yorumlara katılmıyorum. İyi bir usta ve fazla teşkilatı olmayan bir Disco sizi asla yarı yolda bırakmaz, verdiğiniz paranın da hakkını verir. Tabi öncelikle aracı ne amaçla kullanacağınıza karar vermelisiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,971
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler