Disco II Otomatik Şanzıman Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,427

gaster

Kamp II
Yer
istanbul
arkadaşlar selamlar,
aracımın altından gelen vurma sesleri nedeni ile binek aracımı götürdüğüm ustaya gittim. sesin şanzumandan geldiğini düşündüğüiçin yine onun tanıdığı sanayi içindeki başka bir otomatik şanzumancıya danıştık. onunda tespiti aynı doğrultuda oldu. maliyetin tahmini olarak 2.000-2.500 TL civarı olacağını iletti.
daha sonra bir başka sanayide bir başka otomatik şanzumancıya danışma ve fiyat alma amaçlı gittim. onunda tespiti otomatik şanzuman olduğu için verdiği fiyat 3.000-3.500 TL civarı oldu.
son olarakda aracın yetkili servisine gittim. onların tespitide otomatik şanzuman oldu. fakat ne net fiyat nede yaklaşık fiyat vermediler. ama genel olarak ağızlarından dökülen sözcükler 3.500 - 5.000 TL arası oldu.
dolayısı ile kafamda oluşan soru şu oldu. acaba yetkili servisemi götürmeliyim yoksa sanayidaki diğer ustalaramı?
sizlerin fikirlerinin almanın dışında bildiğiniz ve memnun kalınan otomatik şanzumancı birileri varmı?

Etiketler
Ynt: Disco II Otomatik Şanzıman Sorunu ?..

LR çıkmacılarını arayın. Sağlam durumda otomatik şanzıman fiyatı alın. Ustanızla beraber gidip en temizini seçin. Arkasından da sizden çıkan şanzımanı ucuz bir rakama geri satın; derim... ama ne kadar gerçekleştirilir, bilmiyorum.

edaghan' Alıntı:
LR çıkmacılarını arayın. Sağlam durumda otomatik şanzıman fiyatı alın. Ustanızla beraber gidip en temizini seçin. Arkasından da sizden çıkan şanzımanı ucuz bir rakama geri satın; derim... ama ne kadar gerçekleştirilir, bilmiyorum.

araca bağlı olmayan şanzımanın sağlam olup olmadığını ustada götürsem anlama şansı varmı?

aşağıda belirtilen servisler ve yedek parçacılardan konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, hepsiyle görüşmenizi öneririm,

1-Anıl Oto hem tamir bakım hemde yedek parça satıcıdır.
kendileri aynı zamanda gezenbilir üyesidir
Maslak:
Dereboyu 30Maslak 34398 Istanbul
Tel: +90 212 285 05 72 pbx
Fax: +90 212 285 05 73

Bostancı:
Çetinkaya Sk. No:2 Bostancı 34752 Istanbul
Tel: +90 216 573 59 59
Fax: +90 216 575 23 34

2-Oto Mekanik Tamir ve bakım servisidir
Adres: Oto Mekanik Ataturk Oto Sanayi Sitesi, 2.Kısım 17.Sokak, Maslak / Istanbul
Huseyin Akbulut ile irtibata geçebilirsiniz, kendisi aynı zamanda gezenbilir üyesidir
Tel: 0212 285 2995 , 0532 216 0587

3-Kayalar oto Yedpa da yedek parça satıcısıdır
Bayram bey ile temasa geçebilirsiniz,
irtibat bilgilerini bulamadım

PrometheusTR' Alıntı:
abi sen bu aracı yeni almamış mıydın ???

evet aynen dediğin gibi aracı yeni aldım, hatta almadan önce 200 küsür TL verip yetkili servisden ekspertis raporuda aldım. ama şans işte.

Felice' Alıntı:
aşağıda belirtilen servisler ve yedek parçacılardan konu hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz, hepsiyle görüşmenizi öneririm,

1-Anıl Oto hem tamir bakım hemde yedek parça satıcıdır.
kendileri aynı zamanda gezenbilir üyesidir
Maslak:
Dereboyu 30Maslak 34398 Istanbul
Tel: +90 212 285 05 72 pbx
Fax: +90 212 285 05 73

Bostancı:
Çetinkaya Sk. No:2 Bostancı 34752 Istanbul
Tel: +90 216 573 59 59
Fax: +90 216 575 23 34

2-Oto Mekanik Tamir ve bakım servisidir
Adres: Oto Mekanik Ataturk Oto Sanayi Sitesi, 2.Kısım 17.Sokak, Maslak / Istanbul
Huseyin Akbulut ile irtibata geçebilirsiniz, kendisi aynı zamanda gezenbilir üyesidir
Tel: 0212 285 2995 , 0532 216 0587

3-Kayalar oto Yedpa da yedek parça satıcısıdır
Bayram bey ile temasa geçebilirsiniz,
irtibat bilgilerini bulamadım

Mesut bey önerileriniz için teşekkür ederim

bu rapor ile ekspertiz yapan firmaya herhangi bir dava açılabilir mi acaba?

PrometheusTR' Alıntı:
bu rapor ile ekspertiz yapan firmaya herhangi bir dava açılabilir mi acaba?

aslında tüketici hakları sitesine konu ile ilgili biraz göz attım ama net birşey bulamadım. konu hakkında bilgili olan biri bizi aydınlatacaktır.

Aldığınız raporda buna ilişkin maddeler olabilir. 200 TL az rakam değil, bence peşini bırakmayın işin ;)

PrometheusTR' Alıntı:
Aldığınız raporda buna ilişkin maddeler olabilir. 200 TL az rakam değil, bence peşini bırakmayın işin ;)

aslında şuan benim için önemli olan araçdaki sıkıntıyı biran önce çözmek. bu şekilde geziler zevkten öte acı veriyor...

Ekspertiz raporu aşağı yukarı aracın o günkü durumunu bildiren bir doküman odugundan herhangi bir bicimde hak elde etme imkanı olmaz.
Büyük ihtimalle bu raporun altinda yanında sagında solunda buna iliskin bir not yazilmistir.

Oncelikle otomatik sanziman sorunu olup olmadigini kesin bicimde anlamanızı öneririm. Bence sanziman olmayabilir. Bu yuzden verilen adreslere danışmanızı öneririm. Tamirat yapılacak parça is belli olsun diğer LR üstadları da yardımcı olabilir.

LRTD5' Alıntı:
Ekspertiz raporu aşağı yukarı aracın o günkü durumunu bildiren bir doküman odugundan herhangi bir bicimde hak elde etme imkanı olmaz.
Büyük ihtimalle bu raporun altinda yanında sagında solunda buna iliskin bir not yazilmistir.

Oncelikle otomatik sanziman sorunu olup olmadigini kesin bicimde anlamanızı öneririm. Bence sanziman olmayabilir. Bu yuzden verilen adreslere danışmanızı öneririm. Tamirat yapılacak parça is belli olsun diğer LR üstadları da yardımcı olabilir.

serdar bey,
ekspertis raporu şuan bende değil. elime geçer geçmez bakacağım ilk o olacak zaten. sıkıntının otomatik şanzımandan olduğunu hem ekspertis aldığım yetkili servise ;D hemde iki ayrı sanayide iki ayrı otomatikçiye tespit ettirdim.
bu hafta içide daha önceki mesajlarda verilen yerlerede gideceğim. bakalım hayırlısı artık. :(

sinan bey büyük geçmiş olsun . Geçenlerde
İzmir Özgörkeyden aradılar benim 2002 disko için bu kasalarda hava kalite sensöründe problem varmış .Ücretsiz olarak problemi çözeceklerini söylediler .Ben de randevu alıp aracı götürdüm fakat bir problem çıkmadı .Neyse fazla uzatmayayım orada söylenirken ben de konuya katıldım Özgörkey artık espertiz yapmıyacakmış sebebide sizin gibi olaylarla karşılaştıklarını ve başlarının çok ağırdığını söylediler.İnşallah sorununuzu kısa zamanda en az maliyetle halledersiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Geri