Disco II

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erkingedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,716

erkingedik

DİSCOVERY II V8
Mesajlar
163
Tepkime Puanı
0
Yer
Konya
Merhaba,

2 ay önce aldığım Disco II V8 aracımın motor yağını değiştirmek istiyorum.

Hangi MODEL ve Hangi Marka yağ kullanmalıyım.

Ne kadar yağ koymam gerekiyor.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Selamlar
Erkin
 

Etiketler
Ynt: Disco II

Benzinli motorlar için,
5W/30, 5W/40, 5W/50, 10W/30, 10W/40, 10W/50 veya 10W/60

Kullanım klavuzunuz içinde yazıyor. Eğer klavuzunuz kayıp ise:
http://topix.landrover.jlrext.com/topix/vehicle/lookupForm adresinden üye olup eksik kullanıcı kitaplarına ulaşabilirsiniz.

Motor yağı satan bir dükkana gittiğinizde (sanayi sitelerinde) size motorunuzun durumuna göre uygun yağı verirler. Mobil kullanılıyor genelde.

Düzeltme: Miktarları yazmayı unuttum.
Benzinli motorda, filtre değişimiyle beraber 5,80 litreymiş.

Engine oil (from dry):
- Diesel vehicles 8,20 litre
- Petrol vehicles - with oil cooler 6,60 litre
- Petrol vehicles - without oil cooler 6,15 litre

Engine oil refill and filter change:
- Diesel vehicles 7,20 litre
- Petrol vehicles - with and without oil cooler 5,80 litre
 

Ynt: Disco II

Ahmet bey,

İlginize teşekkür ederim.
Ben soruyu yanlış sordum sanırım.
Kitap bende de var. Ancak çok sayıda alternatif olduğu için kullanıcıların tecrübesinden faydalanmak istemiştim.
Hangisi daha iyi performanslı mesela?

Birde şu; filitreyle beraber 5,8 ne demek anlamadım. Kitabında da böyle yazıyor.

Tekrar teşekkürler.
Erkin
 

Ynt: Disco II

erkingedik' Alıntı:
Ahmet bey,

İlginize teşekkür ederim.
Ben soruyu yanlış sordum sanırım.
Kitap bende de var. Ancak çok sayıda alternatif olduğu için kullanıcıların tecrübesinden faydalanmak istemiştim.
Hangisi daha iyi performanslı mesela?

Birde şu; filitreyle beraber 5,8 ne demek anlamadım. Kitabında da böyle yazıyor.

Tekrar teşekkürler.
Erkin

Merhaba Erkin Bey,
Ben marka olarak yıllardır Mobil, yağ olarakta Mobil 1 tam sentetik yağ kullanırım. Onun kalitesinde veya değil ama çok benzer kalitesinde olan başka markalarında tam sentetik yağları var. Tercih meselesi.
Hangi incelikte olmasını ise siz değil motorunuzun durumu belirliyor. Eğer çok yeni bir motorsa veya yeni motor iç bakımdan çıkmış ise ince yağ kullanabilirsiniz. Eğer motor içi yıpranmış ise daha kalın yağ tercih etmelisiniz.

Mobil, Castrol den daha performanslıdır diyebileceğimizi sanmıyorum çünkü iki marka da çok başarılıdır. Daha evvel dediğim gibi ben Mobil 1 kullanıyorum ve eski araçlarımda inanılmaz zorladığım zamanlar oldu ve hiç sorun çıkmadı.

Filtreli, filtresiz demek, motorun filtre değişimsiz alabileceği belli bir hacim yağ vardır. Eğer siz filtreyi de değiştirirseniz motorun alacağı yağ azalacaktır. Filtre değişimi yapılacağı zaman filtreninde yaklaşık 500gr yağ alacağı düşünülür ve miktarın üstüne eklenir.

4litre yağ alan bir motorda filtre değişimiyle beraber yaklaşık 4,5 litre koyulmalı gibi düşünün.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Selamlar
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Mesajlar
1,532,356
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst