Disconun arka diff patladı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MBA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,884

MBA

Kamp I
Yer
Bursa - İzmir
Manevra sırasında, orta diff kilitli konumda iken, geri vitese taktım, ayagımı debriyajdan kaldırmamla birlikte bir şeyin kırıldığının sesini ve titreşimini duydum... İleri gittim, ses çıkmadı bir daha... bir süre sonra ses gelmeye başladı... Bu arada orta diff kilitlenmeden araç hareket de etmiyordu.. baktıım, arka karpuz, içeriden mermi çıkmıs gibi delik ve yağ akıtıyor... arazi şanzumanını da boşa aldım, vitesi de, saldım, indim aşağı... asfalt a çıkınca, bir çekiciye atıp, bıraktım servise. birazdan sökülecek,ne çıkacak, ne kadar yara açıcak merakla bekliyorum...tatil öncesi hiç iyi olmadı... Ön sağ amortisör de kırılmış.... Fazla şey mi bekliyoruz, bakımlarına mı dikkat etmiyoruz, çözemedim...

Etiketler
Ynt: Disconun arka diff patladı...

geçmiş olsun can sıkıcı olaylar bunlar.acaba yağmı eksikti veya daha önce açılıp kurcalandımı, kilit varmıydı arkada???

MBA' Alıntı:
Manevra sırasında, orta diff kilitli konumda iken, geri vitese taktım, ayagımı debriyajdan kaldırmamla birlikte bir şeyin kırıldığının sesini ve titreşimini duydum... İleri gittim, ses çıkmadı bir daha... bir süre sonra ses gelmeye başladı... Bu arada orta diff kilitlenmeden araç hareket de etmiyordu.. baktıım, arka karpuz, içeriden mermi çıkmıs gibi delik ve yağ akıtıyor... arazi şanzumanını da boşa aldım, vitesi de, saldım, indim aşağı... asfalt a çıkınca, bir çekiciye atıp, bıraktım servise. birazdan sökülecek,ne çıkacak, ne kadar yara açıcak merakla bekliyorum...tatil öncesi hiç iyi olmadı... Ön sağ amortisör de kırılmış.... Fazla şey mi bekliyoruz, bakımlarına mı dikkat etmiyoruz, çözemedim...

Arka diff pimi kırılmış, zaman içinde yorulmuştur, eğer kutuya zarar vermediyse büyük bir sorun değil. eğer delip dışarı çıktıysa büyük ihtimal kutu sağlamdır orta diff i kilitleyip servise kendiniz gidebilirdiniz.

Parçalar fazla tutmaz ama arka armut komple sökülecek işçilik parçadan fazla tutabilir.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.

Yağ sorunu yoktu da, yorulma diye tahmin ediyoruz.. Pim kırılmış, devamı gelmiş...

Orta diff i kilitleyip, aşağıya indim zaten, bazı yerlerde, boşa alıp saldım... Asfalta geldiğimde, zaman zaman, garç-gurç sesleri gelince, devam etmek istemedim, masrafı büyütme, daha çok zarar verme ihtimalini düşündüm... Servisden, Diferansiyelciye de, orta diff kilitli, kendi gitti disco...
Dişli mi yoksa, sökmüşken komple mi değiştirsek, karar aşamasındayız...

aynı sorunu bende yaşadım. parça parça almaya kalksam işçilikle beraber komple hurdacıdan aldığım paradan daha fazla tutuyordu. bu arada komplesini hurdacıdan 450 tl.'ye almıştım. yanılmıyorsam ankara da demir kardeşlerden.kolay gelsin.benimki 10 freze kalın diş idi. ayna mahuriti oranı da 13-46 olanından...

altuncu57' Alıntı:
aynı sorunu bende yaşadım. parça parça almaya kalksam işçilikle beraber komple hurdacıdan aldığım paradan daha fazla tutuyordu. bu arada komplesini hurdacıdan 450 tl.'ye almıştım. yanılmıyorsam ankara da demir kardeşlerden.kolay gelsin.benimki 10 freze kalın diş idi. ayna mahuriti oranı da 13-46 olanından...

Telefonu var mı Demir kardeşlerin, bir de araç disco I miydi sizin ?

;D ;D ;D

Yavuz abinin (Discovery-V8) duruma uyandırması ile, boşa yapacağım bir masraftan kurtuldum... Yaz sonu için planladığımız, difflock , öne alındı... Arkaya detroit difflock takılacak...

;D ;D ;D

MBA' Alıntı:
;D ;D ;D

Yavuz abinin (Discovery-V8) duruma uyandırması ile, boşa yapacağım bir masraftan kurtuldum... Yaz sonu için planladığımız, difflock , öne alındı... Arkaya detroit difflock takılacak...

;D ;D ;D

Hayırlısı olsun, en doğrusu bu, hem diff e hem kilide iki kere para vermeye gerek yok ;)

MBA' Alıntı:
Telefonu var mı Demir kardeşlerin, bir de araç disco I miydi sizin ?
telefonu yok. bende netten araştırıp buldum.ankara hurdacılar sitesi olarak arattım orada araçlar kısmında land parçası satan birkaç yer var oradan bulmuştum telefonunu. bende daha sonradan difi değiştikten bir müddet sonra sağ arka aksımı kırdım. kızdım ve istavroz kutusunu değiştirerek arka akslarımı ve difimi yeni modele yani 24 frezeye çevirdim. şu anda bir sorun yok . bu arada aracım disco seri1 3,0 tdi

İleride başıma gelirse orta dif kilitli gidilebileceğini öğrenmem iyi oldu. Çok geçmiş olsun ama yeni arka diff kilidiniz hayırlı olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR