Discovery 1 V8 almak istiyorum, yardım lüfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,519
K

kagan

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,

Foruma üye olup okuduğum yüzlerce sayfadan sonra potansiyel off-road geleceğimle ilgili araç markası ve modeli planımda radikal değişiklik yapıp Discovery 1 V8 sahibi olmaya karar verdim (planın ilk halini hem Jeep severleri kızdırmamak hem de konuyu uzatmamak adına yazmadım). İzmir'de yaşıyorum. Mekaniği, motoru, kasası düzgün fiyatı da makul olan bir aracı İzmir'de malesef bulamadım.
Zaman kısıtımdan dolayı da internette ilanını gördüğüm araçları da bulundukları şehre gidip incelemek hatta inceletmek imkanım da yok.

Siz değerli forum dostlarından ricam bu konuda tavsiyelerinizi ve yönlendirmelerinizi esirgememeniz.
Not: Yeni üye olduğum için ne yazık ki özel mesaj gönderme imkanım yok.

İzmirden saygı ve sevgiler.

Kağan

Etiketler
Ynt: Discovery 1 V8 almak istiyorum, yardım lüfen

Güzel bir karar, şimdiden hayırlı olsun.

Yalnız Otomatikmi, düz vitesmi? 3..5 V8 mi 3.9 V8 mi istediğinizide yazarsanız daha kolay yardım alırsınız.

Teşekkürler Sedat Bey. 3.9 V8 istiyorum. Otomatik vites tercihim.
Tavsiye ve yönlendirmeler için şimdiden herkese teşekkür ederim.

Temiz bir 3.9 V8 bulmak kolay değil gerçekten.

Bu aracı almadan önce şunları kabullenmek gerekir;
- 3.9 V8 motor ne yazık ki, aksini söyleyenle olsa da, çok uzun ömürlü değil. Motorun bakımları çok düzenli yapılmamışsa (genellikle yapanını bulmak zor) ve 200.000 km civarında ise çok uzak olmayan bir gelecekte motora masraf yapmayı göze almış olmak gerekir.
- Yine aksini söyleyenler olsa da bu araçın yakıt tüketimi yüksektir.
- Kaputun içindeki parçaların ve kaportanın masrafı düşük olmaz.

Aynı zamanda bu aracı almakla şunları kazanmış olursunuz;
- İç hacmi ve ferahliği oldukça tatmin edicidir.
- Yürüyen aksam Defender ile aynı olduğundan güvenilirdir ve parçaları oldukça ucuzdur.
- Kullanımı çok keyiflidir. Kendinizi ayrıcalıklı hissettirir.
- Yükseltmek bir kaç alternatifle yapılabilir ve ucuzdur.
- Aks aralığı 100'' lik ölçüsüyle arazi için oldukça idealdir.
- Extra masrak yapmadan 33'' lastik kullanabilirsiniz. Dikkatli olursanız 35'' bile güvenle kullanılır bildiğim kadarıyla.

Bence 2 seçenek var;

- Temizliğine çok fazla bakmadan ama motor ve şanzımanın daha aldığınızda ölü olmamasına dikkat ederek çok düşük fiyata bir disco 1 alıp elden geçirebilirsiniz. Yürürü ucuz olduğundan bunu çok önemsememek bir alternatif olabilir.

- Gerçekten temiz bir araç bulup alırsınız, içiniz rahat eder. Ama Ummadığınız msraflar çıktığında sizi üzer.

Bu arada arazide dikkate almanız gereken bir dezavantaj aklıma geldi; diferansiyel karpuzu büyük olduğundan başka bazı araçlardan daha yere yakındır. 31'' ten büyük bi ebat düşünmekte fayda var.

Eğer başka şehirlerdeki araçları değerlendirmek isterseniz, site vasıtasıyla yardım isteyin. Muhakkak sizin için aracı inceleyecek bu araçları bilen birisi çıkar. Hatta baktığınız aracı önceden incelemiş birisinin çıkma ihtimali de az değil.

Güven beyin yazdıklarına katılmakla birlikte.
Benim araçta 1998 3.9 V8 otomatik.
2" yükseltme ve 31" BF AT lastiklerle kullanıyorum. Çok ağır offroad yapmadıktan sonra yeterli oluyor.

Teşekkürler Güven Bey. Aracın avantaj ve dezavantajlarını benim gibi yeni başlayanlar için çok anlaşılır şekilde özetlemişsiniz.
Aynen söylediğiniz gibi aradığım özelliklerdeki bir aracı daha önce incelemiş olan veya referans verecek tüm dostlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.

Sahibinden'de şu aracı görüp telefon etmiştim. Sahibinin çok titiz olduğunu filan söylemişlerdi.

Aracı görmedim ama fotoğraflarda temiz görünüyor.

http://www.sahibinden.com/arazi_araci_istiyenlere-29WQQaXQQ20044517WQQpXQQdisplayitem

İlginize teşekkürler Emrah Bey. Fotoğraflarından gerçekten temiz görülüyor. Takip listeme aldım.

Wintermute' Alıntı:
Sahibinden'de şu aracı görüp telefon etmiştim. Sahibinin çok titiz olduğunu filan söylemişlerdi.

Aracı görmedim ama fotoğraflarda temiz görünüyor.

http://www.sahibinden.com/arazi_araci_istiyenlere-29WQQaXQQ20044517WQQpXQQdisplayitem

Bu bahsi geçe aracı bende inceliyorum; bence çok ideal bir kere vergisi 408 tl çok uygun 6 aylık. 2 cisi çok temiz duruyor br şeyi yok ise
gayet akıllı bir tercih olabilir.

endy' Alıntı:
Bu bahsi geçe aracı bende inceliyorum; bence çok ideal bir kere vergisi 408 tl çok uygun 6 aylık. 2 cisi çok temiz duruyor br şeyi yok ise
Ender hayırdır?

BOSCH' Alıntı:
Ender hayırdır?

Abi bir Arkadaşımı daha zehirledim Disco I alacak ona araç bakıyoruz ufak ufak daha 2 ayı falan var aslında.

MErak etme abi ben benimkinden çok memnunum kendime aramıyorum; bende defender alacağım arayış içindeyim 90" v8 bir araç yapsam mı diye :smiley:)))) Ben benim series'i sattım Defender kalmadı elimde :(

endy' Alıntı:
Bende disco düşünüyorum bir ara vergisini hesaplamıştım dilekçe vererek yıllık 570 tl oluyor galiba.

valla hacmi aynı olan, daha az yakıt tüketen ve arazi performansı aynı olan bir araç bulursam benimkini satabilirim; lakin yok öyle bir araç :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR