15 senelik arabanın airbagları ne durumdadır onada bakmak lazım. kullanım klavuzunda belli bir süreden sonra airbag bakımları yaptırılması gerektigini iletiyor ama bilmiyorum. Her neyse bizim çizimi istemekteki amacımız zaten tamponu kendimiz yapacagız. Sadece ölçü ve tasarım açısından daha önceden yapan ugraşan varsa bilgi paylaşımından yararlanmaktaydı. Bizde zaten saçtan yapıcaz tamponları büyük ihtimalle airbaglari baglamayacagız.
Airbag sensörü tamponda değil, ön vites konsolunun arkasında bulunur bir nevi hareket sensörü gibi işler.Ufak darbelerde, plastik tampon kırılsa bile açmayabiliyor çünkü aracın hesaplanan hızı ile durma hızı arasındaki fark tampon aldığı darbe tarafından emiliyor (tampon kırılıyor) ve bag açmıyor. Demir tampon kırılmayacağı için araç bir anda durur ve airbag açar, bu yüzden demir tampon tavsiye edilmiyor.
Benim problem eski tip tamponumun ( Sis farları kare şeklinde tamponun altında olan) alt kaşı kırılmış kaşı tutturduk şimdilik. Sis farının montaj yerleri vs kırık. Sallanıyor sis farı. Vinç takma düşüncem yok. Vinçsiz bir tampon yapmayı düşünüyorum. Eski Defender'ım vardı o zaman forumlarda rastlamıştım demir tampon çizimine ama Defender içindi. Disco için bulamazsam olan birinden rica edip ölçülerini alacağım.
Siz bu tamponu yaparken bir çizimden faydalandınız mı? Yoksa aracın üstüne uydurarak mı yaptınız? Bir tanıdığımın plazma kesimli çelik atölyesi var ve orada yaptırmayı planlıyorum. Tabi atölyenin taahhütlü işleri var ve ayak bağı olmamak adına bulabildiğim kadar bilgi toplamaya çalışıyorum.