Discovery / Defender TD5 Motorlarda EGR (Egzoz gazı Resirkilasyonu) nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trmemo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,631
Ynt: Discovery / Defender TD5 Motorlarda EGR (Egzoz gazı Resirkilasyonu) nedir ?

Yarın dağlarda bir offroad gezimiz olacak durumu gözleyip size tekrar yazarım.

Ynt: Discovery / Defender TD5 Motorlarda EGR (Egzoz gazı Resirkilasyonu) nedir ?

sizin yarınki deneme benim için kılavuz olacak.

Pazar günü hava şartlarından dolayı geziye gidemedim. onun için arabayı deneyemedim. ilk fırsatta denedikten sonra yazacağım.

günlük kullanımda bir haftadır normal seyirde giderken harareti takip ettinizmi bi değişiklik varmı? Rampa çıkarken çabuk yükselme felan gözlemledinizmi?

Tansu bey merhaba
Aracı yüksek hızda düz yolda ve rampalarda ve inişlerde denedim. Herhangi bir aşırı hararet yükselmesi olmuyor. Eskisine göre çok daha iyi. Daha önce 2. vitesle ile ayıla bayıla çıktığım rampalı yollarda 3. vitesle gidiyorum. Yani eskiden araç bazen bayılıyor gibi oluyor ve harerette yükseliyordu. ama şimdi hararet çok daha düşük ve daha rahat gidiyor.

faydalarını bılıyorumda acaba zararları nelerdır yanı bılınen bı zararı varmı enis bey pek sıcak bakmıyo?

Egr valfi iptali yanma odasındaki sıcaklığı düşürmek amaçlı olsaydı, 2003 modele kadar egr ye giden egsoz gazı üstüne soğutucu neden koymadılar sorusunu gündeme getirir
Bence tam tersi egr valfi iptal edilen araçlarda belki ilk çalışmada geç ısınma problemi oluşabilir
Benim şahsi fikrime göre iptali daha hayırlı, yanmış egsoz gazını tekrar yanma odasına göndermek nedir yahu...
Emme manifoltunu girişini söküp içinin halini görülürse bu konusa herkes ikna olur görüşündeyim

Ayrıca performans yanma odasına giden havayı soğutarak elde edilir ısıtarak değil, intercoler bunun için icat edildi
İntercolerla soğut egr ile ısıt, zaten soğutucu o yüzden sonradan ilave edildi egr hattına

Merhaba,
EGR ile ilgili tüm bilgilendirici yazdıklarınızı okudum. Teşekkürler. Ben de EGR yi iptal etmeyi düşünüyorum. İki sorum olucak.
1.EGR iptali ile emisyon oranlarını değiştirdiğimiz için egzos muayenesinin sonucunu etkiliyormu?
2.Valften çıkan vakum borusunu nasıl zarar vermeden tıkadınız?

Araba kaç model ? Egr borusu hattı üzerinde soğutucu varsa da yoksa da tıkamayı egsoz manifoltu üzerinden yapacaksınız
Onun için aparat satılıyor

Bu yazıyı yeni gördüm (belki daha önce görmüş olabilirim ama hatırlayamadım.).Konu tam manası ile anlatılmış başka bir şey kalmamış.Son olarak,şunu ilave edeyim;motor teknolojileri araçların kullanımına göre hesaplandığından,herşeyi (her türlü konforu;az yakıt sarfiyatı,düşük emisyon,yüksek verim vs.) aynı anda motordan alınamaz,bu yüzden ne istiyorsanız ona göre motor dizaynı yapılır.Yani yakıt sizin siçin önemli değilse EGR ye de ihtiyacınız yok,veya havayı kirletsin ama güçlü ve hızlıda gitsin vs.Sanırım kısa bir süre sonra tüm bu teknolojiler tarih olacak,elektrikliler artınca.Gerçi o zamanda pilller üzerine kafa yormaya başlarız artık...

Araba kaç model ? Egr borusu hattı üzerinde soğutucu varsa da yoksa da tıkamayı egsoz manifoltu üzerinden yapacaksınız
Onun için aparat satılıyor
Süleyman Bey merhaba Timur ben. Biliyorum kitleri sizin ki gibi alacağım. Ama önce arkadaşın dediğini denemek istedim. O yüzden sordum nasıl vakum borusunu tıkadığını.

Bu arada soğutma yok araç 2000.

Bir de EGR iptal edildikten sonra hiç egzos muayenesine girdinizmi? nasıl geçiyormu?

Timuçin egsoz muayenesine girmedim ama geçer sıkıntı olmaz dışarda yaptırıp gitmek lazım ama
Borudan tıkanmaz patlatıyor o şekil boruyu , boruya sürekli basınç yapıyor egsoz o şekil, egr hafif hafif vanayı açıp basıncı azaltıyor ,genelde soğutuculu olanlar soğutucu çıkışından kapatıyor ama soğutucuyla egsoz arasındaki boru patlıyor bu sefer
Bi arkadaşınki patladı, geç farketti çevresindeki plastikleri eritti
Sen niye boru ucundan kapatmak istiyorsunki o daha zor

Kiti almadan şimdilik performansı denemek için bir bakıyım dedim.