Discovery I V8 Çok Üzer mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Galdor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,257

Galdor

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Merhaba,

Ben Çanakkale'de yaşayan bir Biyoloji öğrencisiyim. Uzun zaman Lada Niva'larla ilgilendim fakat çok kötü durumdaki araçlara çok yüksek meblağlar istenmesi yüzünden madem bu kadar parayı veriyorum o zaman değecek bir araç olmalı düşüncesiyle daha konforlu araçlara yöneldim. Suzuki Vitara ve Land Rover Freelander 'lar üzerinde biraz daha araştırma yaptım. İşte bu arabayı almalıyım dedirten birkaç araç oldu fakat fiyatlar o yaştaki araçlara göre çok yüksekti ve buna benzer sebeplerden ötürü sabretmeye ve doğru aracı bulmak için araştırmalara devam ettim. Son olarak Discovery I tavsiyesi üzerine forumu karıştırdım epeyce hatta şu an uykumdan feragat ediyorum bu araştırmalar uğruna :smiley: Ne aşk ama...

Kullanım amacım; daha çok şehir içi kullanımı olmak üzere projelerimle ilgili olarak haftasonları ağırlıkta olmak üzere arazide sürüngen toplamak olacak. Yakıt tüketimi, gerektiğinde bakım ve yedek parça konusunda sizlerden yüksek tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum.

Belirttiğim üzere forumda bulunan çoğunluğu 2007-2008 yıllarına ait eski ve yeni yazıları ve tartışmaları okudum. Gördüğüm kadarı ile MPI ve 300 tdi modeller hakkında pek olumlu görüş belirten olmamış. Fakat bu yeni ÖTV düzenlemelerinden sonra 3.9 V8 'lerin vergi durumu ; LPG ile ortalama yakıt tüketimi 100 km 'de kaç lt veya kuruştur, yedek parça durumu ve fiyatları ne durumdadır. Bu konuda güncel bilgiler paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Son olarak sizden eğer etrafınızda benim için uygun olabilecek, tavsiye edebileceğiniz araçlar varsa ve benimle paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Yaklaşık bütçem 15.000 - 20.000 TL civarında.

Şimdiden paylaşımlarınız ve ilginiz için çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Discovery I V8 Çok Üzer mi ?

mpi araçlar ile ilgili ön yargılı olmamamızı tavsiye ederim.tabıkı bır v8 performansı beklenemez ama arazıde sızı cok uzmez.standart bır aracla cok agır arazi sartlarına gırmeyeceksenız mpi alın derım.ama aracta degışiklik yapıp cok agır arazı sartlarına gıreceksenız v8 alın çünkü mpi ile standart haliyle bınmek en ıyı sonucu verır.yukseltme yada lastık ebadını buyuttugunuz zaman aracın perfonması duser.v8 olan bır araca yaparsanız yıne performans dusse bıle v8 oldugundan farketmezsizi.butcenızı bilemiyoru tabıkı ama v8 arac yakıt ve cam pulu olarak yıllık bazda mpi araca gore masraflıdır.
2011 yılı için 98 model bır araç için yıllık cam pullarını v8 2196 tl mpi olan araç için ise 523 liradır.ben mpi kullanıyorum v8 aracın yakıtına bırsey dıyemem benim arac için şehir dışı 16 lıre sehır içi 20 litre lpg yakıyor v8 arac ıcın %20 daha fazlasını dusunmenız lazım.
selamlar

selam.1997 disco 1 v8 kullanmaktayım.geçen temmuz da 887 tl yatırdım.kuruş hesabı ile şu an lpg de 700-800 krş arası yakıyor.tabi araç fabrika çıkış hali ile değil.standart 2.0 motorlu arabaların 500-600 tl benzin yaktıgını düşündüğümüzde bence çok normal yakıyor v8 ler.

cabriosss' Alıntı:
selam.1997 disco 1 v8 kullanmaktayım.geçen temmuz da 887 tl yatırdım.kuruş hesabı ile şu an lpg de 700-800 krş arası yakıyor.tabi araç fabrika çıkış hali ile değil.standart 2.0 motorlu arabaların 500-600 tl benzin yaktıgını düşündüğümüzde bence çok normal yakıyor v8 ler.

LPG de 700-800 kuruş litre bazında 100 kilometrede 30 - 35 litre yapıyor...
Ne kadar modifiye edildi aracınız?

çok fazla modifikasyon yok ama yakıt bu seviyede yapacak bişey yok.gezmeye devam...

Bu vergi şartlarında sanırım MPI modellere yönelmek benim için mantıklı olacak gibi gözüküyor. Zaten çok ağır off road yapmak gibi bir niyetim yok. Fakat yakıt konusu hakkında MPI kullanıcısı olanların açıklamalarına ihtiyacım var. Sizin araçlarınız km de kaç kuruş yakıyor?

Ve MPI satan veya önerebilecek birisi varsa lütfen benimle iletişime geçebilir mi ?

yukarıda da yazdım sehır ıcı 20 lıtre lpg sejır dısı 16 lıtre lpg yakar (rakamları lıtre olatak yazıyorumkı hergun fıyatlat degısıyor)ben kendımde kullanıyorum.benıjm arac 96 model oldugunda yıllık toplam vergısıde 208 tl :D :D unutmayınkı araca bınmesenız bıle her 6 ayda vergısını vermemız lazım.valla bana yakıt koymasa bıle 6 ayda bır yuksek vergı canımı cok sıkardı o yuzden mpi bınıyorum.

suzuki neden düşünmüyorsun anlamadım hocam(gerçi o kadar eski model için bu para demişsin ama discovery daha da eski) tam senin istediğin özelliklere sahip

saitnuh' Alıntı:
yukarıda da yazdım sehır ıcı 20 lıtre lpg sejır dısı 16 lıtre lpg yakar (rakamları lıtre olatak yazıyorumkı hergun fıyatlat degısıyor)ben kendımde kullanıyorum.benıjm arac 96 model oldugunda yıllık toplam vergısıde 208 tl :D :D unutmayınkı araca bınmesenız bıle her 6 ayda vergısını vermemız lazım.valla bana yakıt koymasa bıle 6 ayda bır yuksek vergı canımı cok sıkardı o yuzden mpi bınıyorum.

cabriosss'un 700-800 kuruş verisine göre 30-35 litre sarfiyat çıkıyor
Açıkçası 20 litre LPG yakıyorsa hergün binilmeyecek bir araç için makul olabilir ama 30-35 çok fazla

arkadas v8 için lpg ile yakıtı hesaplarker mpi için benzin degerini veriyor.lpg ile mpi araç 400 en fazla 500 yakar.bence arada cıddı bır fark var.

dikkatsiz okumuşum
siz mpi'ın tüketimini yazmışsınız...
tüketimi fenaymış...
teşekkürler

saitnuh' Alıntı:

arkadas v8 için lpg ile yakıtı hesaplarker mpi için benzin degerini veriyor.lpg ile mpi araç 400 en fazla 500 yakar.bence arada cıddı bır fark var.

Mesajınız için teşekkürler fakat ben yeni üye statüsünde olduğum için geri dönemiyorum size aracınız için görüşmek isterim fakat mail yada telefonla görüşmemiz mümkün mü ? Birde aracınızın genel bilgilerini veya fotoğraflarını görebileceğim bir link var mıdır ? Bir an önce 20 mesaj barajını aşmalıyım sanırım :smiley:

arkadaşlar genelde yüksek motor hacimli offroad arac kullanıcıları şöyle diyorlar. { ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ } Bu söylemi duyduktan sonra yakıtın bi önemi olmadıgına karar verdim. disco 1 v8 aracımla ben mutluyum belkide günlük kullanmadıgım içindir.yalnız şuna eminim ki 30 ltr lpg nin altı düz yolda geçerli.arazide 30 ltr üstü gerçekten normal...

...

IMG_8103.jpg

IMG_8103.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR