Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fatihk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,337

fatihk

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar

Siteye yeni üyeyim. Discovery TD5 2000-2001 model almayı düşünüyorum. Daha önceki aracım Nissan Terrano II 2.7 Tdi idi. Amatör balıkçılık ve kara avcılığı yapıyorum. Çok zorlu parkurlarda bulunmuyorum. Arasıra kar ve çamur sadece. Fakat hafta içide şehir içi kullanıcam aracı. Discovery TD5 ile ilgili bana genel bir bilgi verirseniz sevinirim. Daha önceki konulardan biraz bilgi edindim. Aldığım aracın dizel olması fiyatınında 30.000 tl - 40.000 tl arası olması yeterli. Almam gereken araç bumudur ? Ama ileride Off-Road yapmayada başlayabilirim :smiley: Ben başlamak sitiyorum ama eşim pek taraftar değil.

Şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Discovery TD5 almayı düşünüyorum yardım lütfen

Fatih bey;

TD5 bahsettiğiniz işleri (hafif gezi, avcılık, off road) başarı ile yapacak bir araç. almadan önce iki ayrı yere kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. Ucuza alıp gerekli bakımlarını yaptırarak kullanmanızda fayda var.

hayırlısı olsun.

Sn.Edeghan,

İlginize teşekkür ederim. bende bu arada biraz daha araştırma yapma fırsatı buldum. Şimdi sıra aracı almaya geldi. yardımınız için tekrar teşekkür ederim. İnşallah temiz bir TD5 bulurum. Aramaya başladım bile..

İyi günler...

Merhaba arkadaşlar,

Discovery 2 TD5 aramaya devam ediyorum. Çok farklı fiyatlar var. Almayı düşündüğüm model 2000-2001-2002 arası. Bütçemide ona göre hazırladım. Ama fiyat farklılıkları kafamı karıştırıyor. Acaba bana bu modellerde araçların ortalama ne kadar fiyata alınabileceği konusunda bir fikir verebilirseniz sevinirim. Tabiki vereceğiniz fiyat aracına bağlı olarak değişecektir. Ben ekspertizden sonra araçtaki masrafları göze olarak sizin vereceğiniz fiyatlarla kıyaslamak istiyorum.

Ankara'da 2001 model bir araca baktırdım. Ben gidemedim ordaki arkadaşlar yardımcı oldular. 2001 TD5 SE manuel vites idi. Manuel vites olması o araca bakmamdaki sebepti. Fakat araç çok yerinden boyalı çıktı. Motor ve yürür kısmında sıkıntı olmadığını söyledi usta, fakat kasa bozuktu. Fiyat olarakta 34.000 tl istiyordu. O seçeneği şuan hasarlı olmasından dolayı devredışı bıraktım.

Teşekkür ederim.

2000-2001 modelleri td5'ler 35-40bin TL civarina bulunabiliyor. gecmisini cok detayli ogrenemediginiz her araca suphe ile yaklasmanizi tavsiye ederim. ozellikle cogu 200bin km sinirindaki bu araclarin kronik turbo poblemlerini yasayip yasamadigi ve turbonun degisip degismedigi, sanziman bakimlarinin duzenli yapilip yapilmadigini ogrenmeye calisin. ben baktigim cok sayidaki araci sahiplerinin ilgi/bilgi eksikligi yuzunden eledim.

son tahlilde iki secenek var, ya kapali kutu bir araci ucuza almaya calisacaksiniz ki kazali araclarda dahi alt sinir 30bin TL, ya da gecmisini net ogrenebildiginiz, borusan ithalati bir arac bakacaksiniz ki bunlar da 40 en fazla 45bin TL civarina alinabiliyor.

her halukarda ikinci el 150bin km'yi gecmis bir aracta her an surprizlere hazir olmak lazim, bi 5 bin TL de bir kenarda durmali. ;)

Ben 2001 model td5 sahibiyim bana istedğin soruda bulunabilirsin.aracı off road için alıcaksan al derim çünkü td5 hantal bir araç.ben sadece yazları erzincanda off road a çıkıyorum şehir içinde pek kullanmıyorum o yüzden de aracım bana pek sorun çıkarmıyor ama diğer td5 kullanıcılarından çok sorun çıkartıyor gibi tepkiler alıyorum ama off road yaparsan sana ilaç gibi gelir :smiley:

bu arada aşkınjeepte

2001 dıscovery2 td5 var 198.000 de 36.000 istersen bakabilirsin

Naki' Alıntı:
Ben 2001 model td5 sahibiyim bana istedğin soruda bulunabilirsin.aracı off road için alıcaksan al derim çünkü td5 hantal bir araç.ben sadece yazları erzincanda off road a çıkıyorum şehir içinde pek kullanmıyorum o yüzden de aracım bana pek sorun çıkarmıyor ama diğer td5 kullanıcılarından çok sorun çıkartıyor gibi tepkiler alıyorum ama off road yaparsan sana ilaç gibi gelir :smiley:

TD5 e chip taktırıp kullanmanızı tavsiye ederim hantallığından şikayetçi iseniz :smiley:

Merhaba arkadaşlar

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İzmir de bir araç vardı 2001 model 80.000 km de yeşil renkte HSE 38.000 tl istiyordu, bakmaya gideceğim gün araç satıldı. Km si çok iyiydi. Bende 150.000 km yi geçnş bir araç almayı düşünmüyorum. Pazartesi günü kısmetse 2000 model hse bir araca bakıcam. aracın linki aşağıda tavsiyeleriniz bekliyorum. İlk defa Discovery alıcağım için öncelikli kontrol etmem gereken şeyler nelerdir.

http://www.sahibinden.com/131_000_km_de_2000_model_full_full-10WQQaXQQ21174301WQQpXQQdisplayitem

Kürşad bey aracımı kısmet olurda alırsam kıdemli bir kullanıcı olarak sizden tavsiyeler rica edicem haberiniz olsun :smiley:

Naki bey bende Erzincan a sık gidip geliyorum, eşim Eğin'li, malum bizdede biraz avcılık var. Keklik avı için sezonda 4-5 kez gidip geliyorum.

fatihk' Alıntı:
Kürşad bey aracımı kısmet olurda alırsam kıdemli bir kullanıcı olarak sizden tavsiyeler rica edicem haberiniz olsun :smiley:

Tabiki ne zaman isterseniz keyifle

Bu arada discovery 2 lerde kilometrele fazla inanmayin, motor , turbo ve sanzuman durumuna bakin, yakit blogunu kotron edin mazot kacagi varmi diye, egsoz manifoltunun contasi iyi durumdami ona baktirin, zaten anlasilir gaza basinca, bilgisayara baglatin kayitli agrizalar varsa onlar abakin. Sanzuman radyatoru ve rekorlarindan yag kacagi varmi onlara baktirin, ace pompasi ve ace kabololarinda kacak varmi onlara baktirin.

150 000 -200 000 kilometre arasindaki butun td5 lerin turbo degisme zamani gelmistir, turbosunu degistirmis yada revize etmis bir arac alirsaniz, 1000-1700 civari bir para cebinizde kalir, aksi halde siz degistirmek zorundasiniz. 180 000-200 000 km civarinda motor yaglama pompasindaki bir civata gevser ve yagin icine duser, o acilip yenisiyle degismezse ileride motorun yaglamayi kesip motor patlatmaya kadar riski vardir.

benim gordugum 3 aracdan birisinin en az kilometreleri ile oynanmis. daha cok yakinda bir arkadasimin aldigi arac 160 000 lerde gorunurken 300 000 lerin ustunde oldugunu sans eseri gorendik.

mumkunse kosifler, borusan, anil oto vs gibi buyuk LR servislerinde ilk sahibinden beri duzenli kontrolu yapilan ceteresi tutulan araclari alin. ve gecmis bakim , parca degisim vs lerinin listesine bakin.

benim son tavsiyemde, standart kullanicilar; yani arabasini alip mazotu koyup kullanan, ara sira servise gittiginde yagina suyuna bakilan arabalar yerine, bizim gibi arabadan tik diye ses gelse sanayiye ugrayip baktiran, kablo, boru, hortum , conta , lastik vs gibi seyleri bozulmadan degistiren, arabayla surekli ilgilenen kisilerden araba alin.

Ayrica piyasada alacaginiz en temiz TD5 in bile, cok yakinda baya bir parcasi yenilenmediyse, size bir sene icinde 5000 civari masraf cikartabilecegini bilerek alin. sanzuman ve difransiyel yaglarini kontrol ettirin , tapalarda capak varmi baktirin.

simdilik bu kadar
:smiley:

Kürşad bey tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alıcam. Az önce sizin aracın modifiye sürecine baktım.Maşallah süper olmuş, Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. İzmitte 2001 model bir araç var az önce telefonda görüştüm. Konsolosluktan çıkmaymış araç, sağ tarafı komple boyalıymış. Linki aşağıya veriyorum inceleyip bana tavsiyede bulunursanız sevinirim. Sizede zahmet veriyoruz böyle ama, kusura bakmayın lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_td5_takasla_ilgilenmiyorum_-84WQQaXQQ11870169WQQpXQQdisplayitem

çağlar' Alıntı:
kürşatım zormuş be bakılacaklar listeside. :smiley:

Abi belli muzmin sorunlari var ve bunlar belli kilometreden sonra mutlaka yenilenmek isteyen parcalar, eski sahibi yenilemediyse sen mutlaka yeniliyorsun. Yenilenmisini alirsan daha az masraf ediyorsun. Hatta bu bakimdan bazen hafif hasarli araclar kazasiz araclardan daha az sorunlu bile cikabiliyor ;D ;D ;D

birde mesela benim aracin gecmisinde kazasi var ama bana muzmin sorunlari disinda sorun hic cikartmadi, hicbir elektronik sorun cikartmadi, bazi parcalari kazada zaten degismis. Ama kazasiz kilometresi benden daha az bir arac gormustum, arac yagsiz kullanimis motor blogu catlayana kadar zorlanmis. sonuc olarak komple motor ve turbo yenileme yapildigi halde, aracin tum sistem zarar gordugunden sorunlari hic bitmiyordu.

sonucda vx80 i de alirken bir suru bakmak gereken yer vardir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR