Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,423

Defender

Land Rover Discovery Series II TD5
Yer
İstanbul & Erenköy
-Hangi marka telsizi tercih etmeliyim?
-Araç içi konumu nasıl olmalı?
-Yerleştirmede dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Kullanım amacım ise amatör ve konvoy gezileri dahili hazırlığı için olacak. Ortalama ayırdığım bütçe 250 Tl civarı. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Etiketler
Ynt: Discovery Td5 için Telsiz ve Telsiz Montaj Yeri Önerisine İhtiyacım Var

Hakkı;

Öncelikle 250 TL'ye sıfır CB araç telsizi bulman çok zor. 2005'de Midland Alan 100 Plus ve antenini 350 TL'ye almıştım. iyi araştır.

Midland ya da President öneririm. Kendi discomda telsizi şanzıman tüneli kaplamasının ön yolcu tarafına sabitlemiştik. eğer torpidonun delinmesini sorun etmezsen, gösterge panelinin sağına da taktırabilirsin.

kolay gelsin.

Merhaba,

Benim araçta sanzıman tünelinin yolcu tarafına bakan kısmında... Midland Alan 100 :smiley: 2005 yılında montaj, ruhsatı ama 2 ay önce geldi :smiley:

Engin Bey ve Serdar Bey, yorumlarınıza gerçekten çok sevindim. Telsizi Midland karar verdim. Dediğiniz gibi eğer 250 üstüyse biraz sıkarım kemerimi.. sonuçta sadece 100 tl farkediyor..Toptancısından veya tahtakaleden alırsam daha hesaplı olacağını tahmin ediyorum.

Telsizin konumu hakkında ise, eğer iki tecrübeli kişi de aynı yere monte ettirmişse güvenim sonsuz :smiley:

*Extra soru: Peki bunun dışında başka yer aklınızdan geçmedimi acaba? Aracın içine bakıyorum mesela dikiz aynasının üstü veya teybin üstündeki boşluk? Şimdi olsa gene aynı yeremi taktırırsınız?

Biraz fazla oldu farkındayım ama araca birşey eklerken nedense kırk defa düşünüyorum :( Baya titizlik hastalığı geldi bana bu TD5 aldıktan sonra ..Saygılar

Telsiz sürekli kullandığınız birşey değil, bu sebeple, arada çıkardığınızda yerinin kötü gözükmeyeceği bir yer olmalı...
Diğer türlü o köşede şanzıman tünelinin üstündeki Trim parçasında bir eğim var. Bu alan yolcu tarafından kullanılamıyor.
Açılan torpido kapağı da orada olan telsizden etkilenmiyor. Tesisatı yan koltuk altından geçirip, torpido boşluğundan taşımak daha kolay.

İsterseniz çok daha farklı yerler neden olmasın? Ancak, ben taktırırken benden 2-3 yıl daha deneyimli kişilere bakmıştım, tercih sizin.

Anten için stepne askısının üstünü tavsiye ederim.

Evet sanırım haklısınız Serdar bey, nedenlerini öğrenince daha da aklıma yattı aslında. Özellikle kullanılan ve sorun çıkarmayan yer olması önemliydi.
Montaj için tekrar alarmı takan Fikret beye gitsem yaparmı kendisi acaba? Yoksa şahsen kendim yapabilirmiyim? Saygılar

Telsiz biraz teferruatlı, bir akşam görüşelim benim arabadan kopya çekilerek takılabilir.
Cihazı alın, beraber bakalım. Stepne demirine bağlanan bir ayak yaptırmak gerekiyor.

Selamlar,

Teşekkür ederim Serdar Bey, Cİhazı alınca size özelden mesaj atarım. Beraber bakmamız çok yararlı olur benim için de..:smiley:

Defender' Alıntı:
Teşekkür ederim Serdar Bey, Cİhazı alınca size özelden mesaj atarım. Beraber bakmamız çok yararlı olur benim için de..:smiley:

bilmem bulunuyor mu ama, Midland ALAN 42 ile yer sorunu olmaz, zira el telsizi seklinde yapilmis, ancak altından anten ve besleme giriyor...

tabii, iyi sonuc icin cihazin yerinden daha onemlisi antenin yeri:

ne kadar yuksek te olsa o kadar iyi ... ve de ne kadar aracın orta noktsında olur ise o kadar iyi... bu da tavan ortası demek !!!
tabii dallara takmak bir yana Disco 2 henuz tavanin ortasından delinecek kadar eskimedi sanırım...

kolay gelsin..

Engin

aynı başlığı bende açıcaktım tek farkı bnde 300 tdi a bakıyorum telsiz ama tamda sorucağım sorular sorulmuş ve yanıtlanmıs
paylaşım için tesekkürler sadce okuyarak bile insan faydalanabiliyor
bide şu ruhsata işletme işi olmasa cok iyi olucaktı ama.....

CB Anten takılacak yer aracın en yüksek yerinde ve etrafında manyetik alanı etkileyecek herhangi bir nesne olmamalı..stepne demirine bağlanan anteni SWR ayarına getiremezsiniz ... Bilgilerinize...

Stepneye anten takınca ne kadarlık bir kısmı aracın boyunu aşıyor ona bakmak lazım.

Birde anteni bağlayacağınız ayak şase almalıdır.

umutkaptan' Alıntı:
Stepneye anten takınca ne kadarlık bir kısmı aracın boyunu aşıyor ona bakmak lazım.

Birde anteni bağlayacağınız ayak şase almalıdır.
Umut usta abimin defendere istedikki anten arka tampondan yukarıya doğru uzansın anteni takan telsizci olmaz dedi illa aracın tavanında olacakmış bu yüzden abim arazide giderken anteni kovlayacam diye atacak bizi biryerden aşa hade hayırlısı :smiley:

SDC10975-1.png

Sevgili yunus;

Biz def kullanıcıları olarak çok şanslıyız çünkü fabrika çıkışı anten takma yeri war ;D

[attachment=1]

defant.jpg

umutkaptan' Alıntı:
Sevgili yunus;

Biz def kullanıcıları olarak çok şanslıyız çünkü fabrika çıkışı anten takma yeri war ;D

[attachment=1]
Varda adam olmaz demiş neyse zate bu gidişle ya anten kopacak yada :smiley:

yaw yunus kardeşim işaretli yere takacaksın resimdeki

sen o telsizciyi bana gönder hızlandırılmış kurs vereyim ben ona

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR