Discovery td5 sıvıları ve filtreleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan epino Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,584

epino

Ana Kamp
Selamlar,

uzunca bir süredir land roverlar ile ilgili bilgi toplayıp bir karar vermeye çalışıyorum, gönlüm discovery td5'ten yana ama forumda yazılanları okuyunca masraflarının altından kalkamamakta var diye düşünüyorum....
disco td5'in ilk alındığında tüm sıvıları ve filtrelerini değiştirme maliyeti tahmini ne kadar tutar? land rover servisi veya diğer servislerde değişim çok fark eder mi?
bu konuda tecrubeli arkadaşlar yardımcı olup fikir verirlerse sevinirim.
saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Discovery td5 sıvıları ve filtreleri

yalnış malzemelerden çekiniyorsunuz diye düşünüyorum. filtreler 15-25 TL arasıdır, yağlar zaten standart. alacağınız aracın geçirdiği bakımlara, durumuna ve yaşına göre boru, keçe tarzı şeyleri ilk etapta değiştirip yola çıkmakta fayda var.

yanıtınız için teşekkür ederim, hepsinin orjinal malzeme ve iyi sıvılarla değiştirleceğini varsaydığımızda maliyet ne olur acaba?

bir seneden fazla sure td5 kullanıp sattım, en az dert edeceğiniz şey sıvılar ve filtreler. en pahalı sıvısı şanzıman yağıdır ve komple boşalttığınızda tekrar doldurmanız 100 tl yi biraz geçer. komple bütün yağlar filtreler en fazla 500 e malolur işçilikle. ki olmaz bile. ama bir vites svich i 450 liradır, bir porya 700-800 liradır. yakıt bloğunun %100 yenilenmesi gerekir 400 tl civarıdır. Turbosu 150 000 den sonra yenileme gerektirir 1600 tl dir. Radyatör rekorları sızdırmaya başladıysa değişmesi gerekir seti 500 lira civarıdır. vs vs vs

Merhaba Tempus,
açıklamanız için teşekkür ederim. Aracınızı takip ettim, çok güzeldi, yaptığınız masraflarıda inceledim. Özellikle şanzuman masrafı çok gözüme battı. Birde görülmesi muhtemel ABS (3 amigos) sunroof sorunlarına sanırım rastlamadınız.
karar vermeye çalıştığım konu gülün dikeni acaba katlanılabilecek düzeyde midir?
selamlar

epino' Alıntı:
Merhaba Tempus,
açıklamanız için teşekkür ederim. Aracınızı takip ettim, çok güzeldi, yaptığınız masraflarıda inceledim. Özellikle şanzuman masrafı çok gözüme battı. Birde görülmesi muhtemel ABS (3 amigos) sunroof sorunlarına sanırım rastlamadınız.
karar vermeye çalıştığım konu gülün dikeni acaba katlanılabilecek düzeyde midir?
selamlar

araca benim gibi büyük ve geniş lastik takıp ağır off road a sokmazsanız şanzumandan problem yaşamazsınız. Sağlam şanzumanları. Hatta ben uzun seneler kullanıcam diye şanzumanı yaptırdım yoksa 1-2 sene bile rahat götürebilirdi. gülün dikeni mevzusu her araçda var, sadece dikenin ne kadar büyük olduğu önemli. Ve bu biraz araç markası biraz araç modeli birazda şansınızla ilgili. Araç seçimi yaparkende benimki gibi seceresi belli araçları alırsanız olası masraflarınız azalır. Muhtemelen benim aracı alan kişi örnek olarak 5-6 sene şanzumanı unutucak. Çünkü ben elden geçirdim.

standart alıp standart binecekseniz, bir td4 discovery 2 nin motor masrafı hariç size çıkartacağı max masraf 5-10 000 i geçmez. yenilediğiniz parçalarda kolay kolay birkaç seneden önce sorun çıkartmaz. aldığınız herhangi bir td5 in alış fiyatının üstüne 5000 tl masraf payı koyarak alın.

epino' Alıntı:
Selamlar,

uzunca bir süredir land roverlar ile ilgili bilgi toplayıp bir karar vermeye çalışıyorum, gönlüm discovery td5'ten yana ama forumda yazılanları okuyunca masraflarının altından kalkamamakta var diye düşünüyorum....
disco td5'in ilk alındığında tüm sıvıları ve filtrelerini değiştirme maliyeti tahmini ne kadar tutar? land rover servisi veya diğer servislerde değişim çok fark eder mi?
bu konuda tecrubeli arkadaşlar yardımcı olup fikir verirlerse sevinirim.
saygılarımla.
Arabamı yaklaşık 3 hafta evvel aldım ve benim şansıma yakın zamanda servis görmüştü. Ben henüz ciddi bir bakım yaptırmak zorunda değilim ama yinede dün motor yağını öğrenmek istedim. Ben her arabamda Mobil 1 tam sentetik yağ kullandım ve yeni TD5 motorumada aynısını koymak isterim. 8 litresi yaklaşık olarak 170 lira tutuyor. Arabanın filtre ve yağları genel olarak ucuz. Ancak eğer servis masraflarını azaltmak isterseniz tüm bakımını bir anda yaptırıp büyük para vermektense azar azar zamanı gelen bakımları yaptırmak bana daha rahat gözüküyor.

Sayın İrimi,

yanıtınız için sağolun. Aracınız hayırlı olsun, kazasız binin. Alırken ne gibi kontrollerde bulundunuz? tecrubelerinizi aktarırsanız sanırım bizler için iyi olur.

Temmenileriniz için teşekkür ederim. Aracın eski sahibi bu sitenin bir üyesi ve aynı zamanda Hüseyin Ustanında bir müşterisi idi. Aracın tüm geçmişini Hüseyin abimniz bildiği için kontrol edilmesi gerekmiyordu ve zaten basit bazı hatalar dışında da bir sorunu yok. Kürşat arkadaşımızın söylediği aynen budur. Geçmişini bildiğiniz bir araç alırsanız gelecekte sorun yaşama ihtimaliniz çok azalır. Aracınızı alırken mutlaka geçmişini öğrenebileceğiniz bir araç alın diye tavsiye ederim ben.

MERHABALAR BENDE 3 HAFTA ONCE 2002 MODEL 115 BİNDE BİR DİSCOVERY SAHİBİ OLDUM.ASLINDA ARACI ANIL OTO DA MAKİNE YE BAGLATTIM VE HİÇBİR ARIZAS GÖZÜKMEDİ.FAKAT BEN YİNEDE TURBO KONTROLÜNÜ VE ENJEKTÖR KONTROLÜNÜ YAPTIRDİM YAG SU VS VS.GECEN HAFTA HERKESİN BAHSETTİĞİ 3 SİLAHSÖRLER EKRANDA BELİRDİ.ABS TC VE EGİM KONTROL ISIĞI.SERVİSE GİTTİ SAG ARKA PORYA ÖN ABS SENSÖRÜ MAZOT GERİ DÖNÜŞ DİE BİŞEY VAR ORDAN DA MAZOT AKIYOMUŞ ODA DEGİŞTİ 1400TL GİBİ RAKAM ÖDEDİM.UMARIM TEKRARI OLMAZ.O YÜZDEN FİLTRE VE YAGLARI DÜSÜNMEYİN.AMA ŞUNU GÖRDÜM YEDEK PARCADA SANAYİDE Bİ PARCACI VAR EN UCUZU ONLAR.YOKSA FİYATLAR HER YERDE COK FARKLI .SAYGILARIMLA

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, aracınız hayırlı olsun, kazasız belesız binmenizi temenni ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.