Discovery V8 e Snorkel Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,467

mertozzy

everything depended on me..!!
selamlar,

G4 araçlarında gördüğüm safari marka harici bir snorkel daha var. profilden yapılma. bizde ahmet ustayla kafa kafaya verdik.. yapar mıyız dedik..? yaparız dedik :smiley: sanırım yaptık ;D
hazır arabaya kış bakımı yaparken önce vinçi söküp komple dağıttık. içinden çıkan katılaşmış başkalaşmış çamurları temizleyip güzelce yağladık.
aldığımdan beri (yaklaşık 1 yıldır) mazunlu olan sol arka çamurluğumu sonunda yaptırdım..
kaputumu siyaha boyattım.. ;)
sonra çamurluğu söküp işe koyulduk...
çamurluğu söküp şablon çıkartmayla başladık... ;)

_DSC0661.jpg

_DSC0662.jpg

_DSC0666.jpg

_DSC0667.jpg

_DSC0668.jpg

Etiketler
Ynt: Discovery V8 e Snorkel Yapımı

önce çamurluğu söktük... ki allah kimseye söktürmesin ;D
sonra ilk profil aranın üstüne kondu.. bakalım oluyo mu diye ;D

_DSC0671.jpg

_DSC0672.jpg

_DSC0674.jpg

Görüntü0038.jpg

Görüntü0039.jpg

oluyo oluyooo...ama biraz taşlama biraz kaynak lazım.. ;)

e bide şablon almak lazım... hemen mukavvaaaa ve kırmızı kalem :D

Görüntü0040.jpg

Görüntü0041.jpg

Görüntü0042.jpg

Görüntü0043.jpg

Görüntü0044.jpg

ve araba üstü alıştırmaları ;)

Görüntü0046.jpg

Görüntü0047.jpg

Görüntü0048.jpg

Görüntü0049.jpg

Görüntü0050.jpg

evet evet... sona doğru... statik boya sonrası montaj denemesiii...

Görüntü0051.jpg

Görüntü0053.jpg

Görüntü0054.jpg

vinç bakımından sonra vinç halatınıda değiştirdim... birde yedek depolarımı boyattım.. ;)
sırada arka tampon var ;D

Görüntü0069.jpg

Görüntü0070.jpg

Snorkel oldukça güzel görünüyor, hatta aslında görünmüyor araçla oldukça uyumlu olmuş.
Bir şey soracağım, metalden snorkel ağır olmadı mı, neden PVC veya Fiber gibi hafif bir malzeme kullanmayı düşünmediniz?

CİNCİN' Alıntı:
Snorkel oldukça güzel görünüyor, hatta aslında görünmüyor araçla oldukça uyumlu olmuş.
Bir şey soracağım, metalden snorkel ağır olmadı mı, neden PVC veya Fiber gibi hafif bir malzeme kullanmayı düşünmediniz?

teşekkürler...
aslında 2 nedeni var.. birincisi orjianalde de bu işlem profilden oluyor. ikinci olarak fiber tarzı malzemeyle hiç çalışmadım ve çalışsam bile bu kadar kusursuz yapamazdım sanırım ;D
ağırlık konusuna gelince.. sanırım 5 kg civarından oldu. oda profili 2 mm kullandık. ondan..

gerçekten güzel olmuş bol çamurlu dalışlar :smiley: dilerim. Bence diğer safari'lerden daha güzel görünüyor ayrıca düşündüğüm kadar da ağır olmamış. ss350_discovery_3_4_front_a.jpg Tecrübenizden faydalanmak açısından soruyorum. Snorkel uygulamasının yanında aracın sigorta kutusu, sensör ve benzeri elektronik aksamını ıslanmaya karşı ekstradan yalıtmak da gerekiyor mu? Sonuçta derin su geçişlerinde bu tür parçaların ıslanma itimali çok yüksek diye düşünüyorum.

valla biz o konuda bir sprey bulduk... eskiden wd40 sıkıyorduk.. ancak onun etkisi çabuk geçiyor. uzun süre kalıcı yeni bir sprey bulduk. markası şu an aklımda değil. ama mutlaka burdan yazarım. faydalı bir eser çünkü.. sprey sıktığın yüzeyde bir tabaka oluşturuyor ve su geçisini engelliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.