discovery v8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozyvet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,484

ozyvet

Ana Kamp
Yer
istanbul
Arkadaşlar merhaba. siteye uzun süredir üyeyim.forumdan çok değerli bilgiler edindim.
artık bir araç almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. araç evin 2. aracı olmakla beraber günde 15 km yol yapacak. hafta sonu olarak sadece gezi yapacağım hafta sonları kullanılacak.
2 araç hoşuma gidiyor. 98-99 pajero 3.5 ve discovery 1 3.9 v8 tercihimi ekonomik nedenlerden ötürü discodan yana kullandım.

linkini verdiğim aracı bilen veya inceleyen arkadaşlar varsa görüşlerini almak isterim.

teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ozel_yapim_arazi_araci-60WQQaXQQ15737783WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: discovery v8

Aracı 3 ay önce inceledim.

Yürürü ve motoru gayet iyi görünüyordu. Kısa bir deneme turu yaptım, hoşuma gitti. Yürür oto mekanik Hüseyin'in elinden geçmiş. Kendisi teyit etti. Güvenilir.

Şanzıman sorunsuz dendi. Vites kolu biraz zor yürüyordu, baktırmak lazım.

Kaporta sorunlu. Çeşitli yerlerinde düzeltilmesi gereken ufak tefek şeyler var. Kapı içlerinde ve çamurluk içlerinde siddi çürümeler var. Muhtemelen alt sac çürük çıkacak.

Yakışıklı görünmesi istenirse deri koltuk kaplamaların yenilenmesi uygun olur.

teşekkür ederim. işlem acaba ne kadara çıkar.
bu durumda kaporta revizyonunun maddi ve manevi gideri düşünülürse daha diri bir araca bakılmalı.

Taban sacı sanırım çok pahalı olmaz. Ben kaporta işine girmedim. Ancak kaporta parçaları çok ucuz olmasa gerek. Maslak Oto Mekanik Hüseyin'de 2 adet kupa parça parça satılıyor diye duymuştum. Böyle durumlar kovalanmalı.

Otomatik şanzıman, malum pahalı bir olay. Muhakkak baktırmak gerekir.

Disco 1 lerin yürürleri büyük oranda defender ile aynı olduğundan, ucuz ve çok kolay bulunur. Zaten bu araçta iyi durumdaydı.

Ben discoları çok seviyorum ve kullanmaktan büyük zevk alıyorum. Ancak bu araçların bakımlarının eksik edilmemesi gerekir. Aksi taktirde kolay arıza verebilir.

Çok yorulmamış, temiz kullanılan bir disco 1 kovalamanızı tavsiye ederim. Çok ucuz bir tane alırsanız, benim yaptiğim gibi, bazı masrafları yapacağınızı hesaba katmalısınız. Ben kendi masrafımı kendim yapıp bildiğim aracı kullanmayı tercih ettim.

Disco 1 V8 lerin 200-300 binde motor istediklerini söyleyebilirim. Motorun durumuna göre 3000 ile 5000 arasında hesap çıkıyor duyduğum kadarıyla, eğer motorun herşeyi bitik değilse.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.