KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Aracınız 4x4 olduktan sonra hele birde kilit olduktan sonra ne önemi varki L200 ,discovery , vs. vs .. onunla stres atabiliyorsanız tamamdır herkeze kendi aracı iyidir boşuna tartışmayalım
Bence L200 iyidir çünki kendi aracım bu 2001 model 4x4 diff lock kapalı kasası var her türlü malzemem sürekli yanımda yer sıkıntısında şunu mu alayım bunu mu alayım derdim yok ,aracımda yer çok dizel ,yakıtı bana göre iyi , (V8 değil) ,arkamda bomba taşımıyorum ,daha güvendeyim ,daha bir sürü şey ...
Lpg li bir aracınız var kapalı otoparka giremiyorsunuz bizlerde kamyonet olduğumuzdan bazı yerlere giremiyoruz keşke benzin ucuz olsada hepimiz V8 lere benzinde binebilsek o zaman gider direk Cherokee alırdım diyemiyorum amerikanlara kızıyorum gene en iyisi L200 neyse konu başka yerlere kayacak şimdi umarım anlatabilmişimdir kalın sağlıcakla...
Öncelikle 4×4 araçlar , adları üstünde �ARAÇ�, ve esas önemli olan ise bu araçlarla yapacağınız amaçdır. Araca göre amaç belirlemek yerine amaca göre araç seçmek en doğru olan yoldur. Ama malesef günümüzde bir çok 4×4 kullanıcısının araçları amaçlarının önene geçmiş bulunmaktadır.
Doğru söze ne denir... Bugün ankarada benli yaylası civarları çok eğlenceliydi. Gürül gürül akan sular, içinde eriyen karların sularıyla yeni nehirler oluşmuş koca bir yayla, ve yanlışlıkla asıl yolu kaybetme sonucu yarım saatlik ufak bir çamur seyehati, kaybolma ve geri dönüş yolunu yeniden bulamadan batma korkusu. İnsan ayağını gazdan çekemiyor burada benden başka kimse yok, zemin vıcık vıcık, duracak olursam araç patinaj yapar batarmıyım acaba korkusu. Açıkçası güzeldi.
o şekilde bir geziye tek araçla gitmek riskli ders olmuştur sanırım ,gerçi telefon çekiyorsa sorun yok ,ben bile gelirim ta buralardan ,çamur olsun çamurdan olsun ;D
o şekilde bir geziye tek araçla gitmek riskli ders olmuştur sanırım, gerçi telefon çekiyorsa sorun yok ,ben bile gelirim ta buralardan ,çamur olsun çamurdan olsun Grin
Eğlenceli de oldu ;D Telefonlar çekiyor ama medeniyet 2 saat uzakta. Bu şekilde çamura dalmak benim için ne ilk muhtemelen ne de son ama yeni eriyen karların etkisiyle daha bir güzeldi orası bugün. Aslında aracı hareket halinde tuttuğunuz sürece herhangi biryere batmayacağını bilecek kadar deneyim var ama bu tür gezilerde yanımda başka araç olmadığı için hiçbirzaman durup ta aracı yeniden kaldırmayı denemiyorum, o tecrübe sıfır.
sevgili arkadaşlar, mesleğimin gereği hayatımın çoğunluğu arazide geçti (45 yaş) birçok araç kullandım arazide dağda bayırda ama çok iyi bildiğim dediğimiz konularda bile öğrenilecek çok şeyin olduğunu görüyorum. herbiri 24 ayar altın değerindeki fikirleriniz için çok teşekkür ederim okudukca ufkum genişliyor... bu arada birçok arkadaş kendi aracının daha iyi olduğunu diğerlerine anlatmaya çalışıyor benim büyüklerimden duyduğum bir söz vardır '' KARGAYA YAVRUSU ŞAHİN GİBİ GELİRMİŞ'' diye
Kalın sağlıcakla..
Mal canın yongasıdır büyükler bunu da derler tabiki herkez kendi aracının kötü olmasını istemez kötü araç da yok aslında lafı kime çaktırdınız anlayamadım ama benim araç bana şahin gibide görünmüyor çok daha iyileri var
bana göre benim parama göre en iyi araç benim ki çünki araç kendimin !
Mal canın yongasıdır büyükler bunu da derler tabiki herkez kendi aracının kötü olmasını istemez kötü araç da yok aslında lafı kime çaktırdınız anlayamadım ama benim araç bana şahin gibide görünmüyor çok daha iyileri var
bana göre benim parama göre en iyi araç benim ki çünki araç kendimin !
ben asla sizin aracınızı kötülemedim, sadece izah etmek istediğim herkezin aracı kendine göre iyidir, bu arada geçmiş olsun tez zamanda sağlıklı sürüşler diliyorum.