Ynt: Dışı Travec Tecdrah - İçi Dacia Duster
ugurgarip' Alıntı:
Birileri diyor ki dusterin segmenti off road yapamaz.
yükseltirseniz tüm mekanik aksam 1-2 ayda iflas eder.
Karşı cephe " off road yapar ama hard off road yapamaz, belli sertlikte off road yapar "
Daha önce dusterin ısrarla off road yaptığını söytleyenler, hatta bununla ilgili görselleri siteye dolduranlar, zamanında dusterı bir çok arazi aracıyla kıyaslayanlar şimdi kalkmış kıyas yanlış diyor.
Dusterden off road aracı olmaz diyenlere net bir cevap yok.
Son tahlilde de sanki bir konuda ittifak edilmiş gibi hard off roadçular adına konuşulup arkadaşların dedikleri de bu deniyor.
Kendileri cevap versinler dedikleri bu mu değil mi?
Resmen bu araç off roada aracı olmaaz ne yapsan olmaz diorlar.
Duster hangi şartlarda ne yapabilir , 4L si olan araç ne yapabilir aynı şartlarda kıyaslayalım demşişm. Çok komik diye dalga geçiyorlar.
Bende marka fanatizmi yok arkadaş neyse o. Hatta bugün sitede geçen hafta gördüğüm MT leri sipariiş etmiştim elime ulaştı, bu yazılanlardan sonra takmakta kararsızım.
Uğur bey,
MT leri takabilirsiniz,dusterda mt lastik olmaz diye birşey söylemedik.Takarsanız aracın çamurlu yollardaki yol tutuşu ve gidişi büyük oranda değişir.Standart haliyle girdemeyeceğiniz birçok yerden gidersiniz.
Biz Duster off road yapamaz derken asfalttan çıkamaz demiyoruz.Ya da en azından ben demiyorum.Öncelikle off road kavramının iyi oturması ve anlaşılması lazım.Kim neye Off Road diyor.Bana göre bizim yaptığımız Off Roadın anlamı sınır yok demek.Arazide dik bir sırt gördüğümüzde, derin bir dere geçişi olduğunda, derin kanallı çamur geçişi olduğunda, yer yer kaya geçişleri olduğunda benim arabam burdan gitmez dememek.Fizik kuralları dahilinde bir arabanın gidebileceği her yerden gitmek demek bence Off Road.
Dusterın yapamayacağı şey işte bu anlattıklarım isterseniz görsellerle de destekliyeyim;
Duster böyle bir artikülasyon yapamaz
Duster böyle bir kaya geçişi yapamaz
Duster böyle bir çamur kanalından geçemez
Yada böyle bir eğimden çıkamaz/inemez
Duster ne yapabilir ?
Defender 46 derece eğimden rahatlıkla inerken 23 derecede Duster göbekten rahatlıkla oturabilir.
Stablize yollardaki ufak su birikintilerinden geçebilir
Böyle bir çamurda göbekten oturabilir
Dusterın kaya geçişi fotoğrafı bulamadım yabancılar bile dusterı kayaya vurmamışlar
Gerçi sonuç belli ya neyse
Toparlarsak;
Burda önemli olan amaçlar ve araçlardır.Herkes Amacına göre araç seçmeli.Göktuğ beyin verdiği videodaki gibi bir yerden çıkmayı, öle yüzeysel değil derin kanallı çamur geçişleri yapmayı, yer yer kaya geçişi yapmayı, dik kabanlardan tırmanmayı ve yüksek artikilasyon gerektiren hareketler yapmayı düşünüyorsanız Duster bu işi aracı değil.
Yok ben yaylaya köye gidecem, stablize yoldaki yer yer bozuk yerlerden geçmeyi, stablize yolda yağmur sebebiyle oluşan hafif çamur çukurlarından geçmeyi yer yer de yoldan çıkıp biraz toprağa yeşile gitmek istiyorum bu kadarı bana yeterli derseniz hiçbirşey yapmayın, MT lastiklerinizi Dustera takın ve devam edin.
Sanırım herkes bu anlattıklarımda hemfikirdir ?