DODGE XLVD100

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,194

brs

Yeni Üye
Mesajlar
10
Tepkime Puanı
0
Yer
izmir
Merhabalar,


Şuan elimde temiz çalışır durumda 84 model dodge xlvd100 bulunmakta.Ateyle çalışma şartlarına sahibim.bu aracı 4x4 yapabilirmiyim ?
ayrıca nasıl bir yol izlemem gerekir.


Aracı 4x4 yapıp hafta sonları off-road gezme faliyetleri için kullanmak istiyorum


Değerli yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum
Teşekkürler


B.Y
 

Etiketler
Ynt: DODGE XLVD100

Merhaba
Bende aynı soruların cevaplarını arıyorum. Bildiğim kadarıyla arazi sanjımanı ve ön difransiyel çıkma olarak bulunabiliyor.
Fakat detaylı bilgim yok
Takipteyim.
 

Ynt: DODGE XLVD100

ABİ XLVD NASI Bİ MODEL ;D ARAZİ ŞANZIMANI DİFERANSİYELİ ÇIKMA ANKARADA İVEDİK OSTİMDE BULURSUN BİZ 200 LÜK DODGE VAR ALMIŞTI BABAM 8 BİJON 7.50.16 LASTİK TAKIYOZ AMA ARAZİDE HİÇ KULLANMADIK ;D
 

Ynt: DODGE XLVD100

Merhabalar,


ilginiz için teşekkür ederim,


valla bende ilk defa duydum ruhsatta oyle yazıyor.Araç çalışır durumda ama tabi ön diferansiyel ve diğer değişecekler için ön kısım uygunmu bilmiyorum.


Araştırmaya devam , tecrübeli arkadaşlardan haber bekleyelim.


Yarın tam detaylarını bildiririm , resimde koyarım.


Selamlar


Brs.
 

Ynt: DODGE XLVD100

öncelikle benzinli ve arazili 100 lük dodge lar 2-3 bin aralığında hurda belgeli filan.. parça işini böyle çözmek gerek. tek tek alırsanız pahalıya gelir. Sistem olarak sıkıntı çıkarmaz. şaft boyları ile oynayacaksınız. taban sacında yer açacaksınız. öne bulacağınız diferansiyel muhtemelen dana44 dür. ayna mahruti oranlarını aynı bulmak zorundasınız. Arka diff dana60 olanlardan bulursanız. Büyük lastik atmak zor olmaz.. Burada takipteyim.. bende de 96 2 çeker 250 dodge var :smiley:
 



Ynt: DODGE XLVD100

8 bijonlu diferansiyel daha iyi olur 7.50.16 lastik için ;D bizim 200 lük dodge var sonradan takdık arazi şanzımanı için ara şase lazım oluyor ;D
 

Ynt: DODGE XLVD100

piyasada bu araçların 4 çeker sistemine geçirileni çok var. sanayi camiasında sonradan şanzıman atma deniyor :smiley: teorik olarak bu çok basit bir uygulama ancak Göktuğ bey'in ifade ettiği gibi şaft boyları ve öne atılacak difransiyelin arkadaki ile aynı oranda olması lazım. bu yüzden komple hurda almak ve onun organlarını aktarmak en mantıklısı. çünkü hurda belgeli dodge 3 bin lira. parça parça arazi şanzımanı, ara şaft, ön şaft, arka şaft ve ön diferansiyel yine aynı parayı bulacak. komple hurda alırsanız motor yedek parçaları şanzıman mekanik aksam ve kupa promosyon olur :smiley:
 

Ynt: DODGE XLVD100

Selamlar arkadaşım 1984 XLVD D100 aracını XLVD W100 yani 4X4 yapmak istiyorsun sanıyorum .Ben uzun yıllar NAZİLLİ de dingilli dodgelere arazitaktım eğer hala aracını 4x4 yapmadıysan yardımcı olabilirim tabiki geç kalmadıysam parça ve montaj konusunda beni araya bilirsin 05323307959
 

Ynt: DODGE XLVD100

mehmet bey merhabalar
ilginiz için teşekkür ederim


acıkcası işlerin yogunlugundan ilgilenemedim ,konu hala güncel yaz içinde tamamlamak istiyorum,
detayları nasıl goruselim


selamlar


barış
 

Ynt: DODGE XLVD100

Selam arkadaşım. Öncelikle bana aracın üstünde orj benzinli motormu var diesel mi onu bildir.Dodgelerin S100 W100 PW 150 yani dingilli arazili benzinli diesel şasileri aynidir, sizin dingilli aracı arazili yaparken şaside hiçbir tadilat yapmayacağız takacağımız bütün ekipmanların bağlantı delikleri delinmiş hazır durumda.Öncelikle arka diferansiyelin saç kapağını açıp ayna-mağrutinin dişlerini saymak gerekecek ona göre ön deferasiyel alacğız.1984 dodgenin ark-def orj diş sayısı 11-39 karşılığı ön-def dişsayısı13-46dır bu sayılar önemli çünkü iki def uyumlu olması gerekir.ALINACAK PARCALAR 1-Ön deferansiyel 13-46 rotilli (çatal)1982-1990 modellerin 2-arazi şanzımanı (yavru şanzıman) yeni mod yandan lama bağlantılı1982-1990 modellerin 3-Arazi şanzıman traversi 4-arazi vites kolu bağlantı ayağı ve vites çubuğu, vites topuzu 5-ara şaft ön şaft ve kaplinleri.6- 2x ön def susta bağlantı kepleri 7-arazi şan bağlantı kaucuk takoz 4x ara burçları2x. Birde arazili dingili makaslar da farklıdır onları makasçıda ayarlatırsınız Gerisi montaja kalıyor Çıkma parcaları Ankara ivedik hurdacılar sitesi ve Ostim sanayi sitesinde veya Konyada bulabiliriz.Ankaradakilerin %90 tanırım çoğunla alışverişim var hepsinden fiyat alırız ,malzemeleride görüp kont ederiz.Bence en güzeli görerek pazarlık ederek almak.Aracın cakma yandan vites kollu ise birde 635 ağır devir ana şanzuman almak grekir .Çakma ortadan vites kollu ise gerekmez bana sorduğum konuları yaz selamlar
 



Ynt: DODGE XLVD100

Selam yazmayı unutmuşum 5 adet arazili 5 biconlu jant ta lazım Birde 2x arazili arka akis almasakta olur tornacıya akislere flanş gecirtip biconlar ayarlanır MEHMET ALİ EGELİ 5323307959
 

Ynt: DODGE XLVD100



Mehmet bey merhabalar,
arac dizel , 2800 cc.62.5 kw gücü var.84 model , mailim byuregir@teknikeras.com.tr, email ile bana tahmini bana maliyeti ve süresi hakkında bilgi verirseniz cok sevinirim.?ayrıca aracı ben iç döşeme, boya ve arka kısım içinde bazı revizasyonlar yapmak istiyorum.


Birde takılacak arazi şanzumanı hep 4x çekermi olacak ? diferansiyel kilid olayı nasıl olacak ? onun içinde bilgi verebilirseniz çok sevinirim.


Teşekkürler,


B.Y

 

Ynt: DODGE XLVD100

Barış bey merhaba iyi çalışmalar.Aracın üstündekimotor dizel markası tipi nedir? PERKİNS ise işiniz daha basit, başka motor takılı ise iş uzun şanzımanla volant mafaza arasına flanş yaptırmak gerekir Aracın üzerindeki şanzıman hakkında bilgi yazmamışsınız? Önce bu konuları aydınlatalım.S100-W100-PW150 yani 100 serisi dodgelerde kilitli arka defransiyel orj üretimde yok.Benim bildiğim kadarıyla PW250 lerde onlarında yüksek modellerinde cıktığını duydum. Kilitli def istiyorsanız PW250- 8 Biconlu ön-arka defransiyel almak gerekir fiyat ikiye katlanır ofrood düşünüyosanız ozaman bende size 8 biconlu PW250 aksamlarını takın derim. Bence GEZEN BİLİR üzerinden haberleşelim okuyan arkadaşlarada faydamız dokunur düşüncesindeyim gsm bildirirseniz konuşur İzmire geldiğimde görüşürüz hem aracınızı inceleriz daha faydalı olur. ben İzmir dogumluyum bütün akrabalarım orada, aslen Giritliyiz 1959 dan beri Nazilli deyiz Esas mesleğim babadan MF traktör işmak tamircilği dodge lere son 15 senedir merak sardım. Mehmet Ali Egeli 0535 330 7959 SELAMLAR....
 

Ynt: DODGE XLVD100

Barış bey iyi calışmalar ANK İvedik teki arkadaşları aradım 4 ayrı yerden fiyat aldım 5 biconlu S100 ön defransyel rotilli yeni model 1000 tl Arazi şanzımanı 500 tl arazi travers 150-200 gibi vites kolları yok onları Nazilli de tornacıya orj gibi yaptırtırız geriye 5 adet jant kalıyor saç mı çelik jantmı düşünürsün bilemiyorum saç jant çıkma tane 50-60 tl gibi motajını kendin yaparsın atölye şartlarına sahipsiniz Bu konularda hiçbir maddi menfaat gözetmeden size yardımcı olmak niyetinde olduğumu bilmenizi isterim. Motajı ben yapamamdersen isterseniz Nazilli de yaptırırız arkaşlarımla tanıştırırım ,yardımcı olurum. Çünkü ben işyerimi kapattım emekliyim. Yukarıda yazdığım ekipmanlar temiz orj dir dilerseniz Ankaraya birliktede gidebilriz tabi yakın zamanda olursa ben yazın Kuşadası Güzelçamlıkta oluyorum.SELAMLAR.
 

Ynt: DODGE XLVD100

mehmet bey iyi akşamlar,


kusura bakmayın iş nedeni ile giremedim,
ilk önce bilgiler ve ilginiz çok teşekkür ederim.


galiba yazın sizinle bulaşacağız : ) , dodge offroad amaclı dusunuyorum tahminimce o zaman kilitli diferansiyel şart gibi.motor ve şanzuman bilgilerini yarın bakıp size buradan bildireceğim.Talaşlı imalat ve diğer saç, kesim vb. imkanlarımın hepsi mevcut.Farklı birşey ortaya çıkartabiliriz.


Kendimde esasında otomotiv üzerine çalışmaktayım.
ilginiz için tekrardan teşekkürler yarın motor ve şanzumanı kontrol edip doneceğim.


Teşekkürler,


selamlar,


barış
 



Ynt: DODGE XLVD100

Mehmet bey merhabalar,


motor marka bilgisi herhangi bir yerinde bulamadım sadece seri no kalmıs, ama aracımızın resimlerini ,motor, şanzuman ve genel olarak gönderiyorum.


Resimlerden anlayabilirmiyiz? aracı off-road için revize etmek istiyorum, saç konusunda kesim,büküm kıvrım imkanım var güzel birşeyler çıkartabiliriz.


Teşekkürler ilginize tekrardan


barış
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,496
Mesajlar
1,518,843
Kayıtlı Üye Sayımız
172,158
Kaydolan Son Üyemiz
aysekayan95

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst