Doğada Tek Başına Yürüyüş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdogan17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,289
Ynt: Doğada Tek Başına Yürüyüş

Doğada tek başına yürüyüşün grupla birlikte olmanın aksine daha güvenli olduğunu okudum.
Bunun nasıl mümkün olduğunu, nedenlerini sizin de okumanızı tavsiye ederim.

Tam da sorunuza karşılık geliyor bu kitap.

Ekli dosyalar

• 255843.jpg
    35.4 KB · Görüntüleme: 820

Etiketler

yasarergun' Alıntı:
günde onlarca kişinin yürüdüğü yerlerde, parkura sadık kalmak kaydıyla ve belli tecrübeyle tek başına doğada yürünebilir belki ama bunu herkese her koşulda yapın demek doğru olmaz.

Okuyun derim..

Merhaba,

Doğada bir gece kamplı olmak üzere en fazla 2 günlük solo yürüyüşler yaptım. Uzun süreli bir solo yürüyüşüm olmadı. Ancak bu kısa yürüyüşlerin beni gurup yürüşlerine nazaran çok daha fazla geliştirdiğini farkettim. Kaybolmama adına, tüm duyularınızı açıyor ve her ayrıntıyı beyninize kazımaya çalışıyorsunuz. Yön duygunuz çok gelişiyor. Hatta tarifini tam yapmak mümkün değil ama bir rota bulma felsefeniz oluşuyor.

Ayrıca başınıza bir hal geldiğinde yardım alamayacağınızı bilmek sizi çok daha dikkatli kılıyor.

Tüm bunların ötesinde solo yürüyüş sizi tam anlamıyla özgür kılıyor. Uyum adına hiç istemediğiniz halde zaman zaman partnerinize uymak mecburiyetinde kalmıyorsunuz. İstediğiniz saatte uyanış ve yola çıkış. İstediğiniz tempoda bir yürüyüş, istediğiniz yerde istediğiniz kadar mola, istediğiniz yerde kamp.. vb.

Tek başına doğa yürüyüşü ayrıca yurt dışında çok yaygın.. Amerika'da çok ünlü bir uzun yürüyüş yolu var. ''Appalacian Trail'' 2000 Mil uzunluğunda. Yani 3000 Km. Her türlü vahşi yaşamın olduğu çok geniş orman alanlarına sahip. Ayrıca pek çok bölgesi yüksek irtifada. Bu yolu solo yürüyen pek çok kadın var.
Yani solo yürüyüş, doğa yürüyüşü ve kampçılık konusunda belli bir deneyiminiz varsa pek o kadar korkulacak bir şey değil. Özellikle bilinen rotalarda ya da Likya yolu gibi işaretlenmiş uluslararası yürüyüş yollarında.

Keşif gezilerini bunun dışında tutabiliriz. Çünkü keşif gezileri, çok daha fazla bilinmeyeni içerdiği için biraz riskli olabilir. (Eğer solo yürüyüş konusunda ciddi bir deneyim varsa bu da yapılabilir.)

Son olarak 10 Mart'ta Likya yolunun tamamını solo yürümeyi planlıyorum. Dönüşte edindiğim yeni tecrübeleri de aktarmaya çalışacağım.

Sadece yürüyüş için geçerli değil bu , yapacağın birçok sportif faaliyeti başkalarıyla birlikte gerçekleştirmen güvenliğin açısından en doğrusudur. Yinede yalnız başına yürüyüş yapacaksan kullanmayı planladığın güzergahı başkalarına da söylemen iyi olur. Tecrübeyle sabittir. Birçok kez tek başıma yürüyüş yaptım . Bunların 2'sinde kayboldum. Birinde Komandolara rastladım sağolsunlar karnımı doyurdular gideceğim yere kadar da cipleriyle bıraktılar Diğer kaybolmam da yönümü yanlış tayin edip tırmandığım dağın yanlış yakasından indiğim içindi. O kadar çok yürümüştüm ki artık yamuk yumuk basıyordum yere karşıma bi traktör çıktı bala bakarmısın , bi insan bu kadar mı ballı olur . Sen şansını zorlama . Konu da 2008 yılının konusuymuş , adam çoktan kaybolmuştur

Koşullara ve şartlara bağlı olmak üzere çeşitli riskler var.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var ..

Risk her yerde var. Hem de çok daha fazlasıya..

Trafik kazası geçirme riski, bizi trafiğe çıkmaktan alıkoymuyor.
Alkollü birinin serseri kurşununa hedef olabilme riski, eğlence yerlerine gitmekten alıkoymuyor.
Tüm zararlarını bilmemize rağmen, sigara içmeye devam ediyoruz.

Elbette doğada da bir risk var. Ama yukarıda saydıklarımın yanında çok çok küçük bir risk. O nedenle solo yürüyüşten çekinmemek en doğrusu gibi geliyor bana..

Dünyada tek başına yürüyüşe nasıl bakıldığını, kendi tecrübelerimi de ekleyerek www.dogayakacis.com da paylaştım.

http://dogayakacis.com/2014/06/07/tek-basina-doga-yuruyusu-3/

http://dogayakacis.com/2014/06/07/solo-yuruyuse-nasil-baslarim/

http://dogayakacis.com/2014/06/07/solo-yuruyuse-hazirlik/

çok güzel bir site olmuş, favorilerime ekledim.

KURT BALTASI nasıl birşeydir acaba ilk kez duydum?

Eklemeden geçemedim: Yaban hayvanlarını öldürmek ülkemizde suçtur! Kurt da bir yaban hayvanıdır ve ülkemiz sınırları içerisinde öldürülmesi kesinlikle yasaktır. Gelgelelim bazı bölgelerde ve bazı zaman aralıklarında ekosistem tehlikeye girmiş ise bazı yaban hayvanları avlamanıza izin verilmektedir. Örneğin Sinop'ta popülasyonu müthiş arttığı için 2018-2019 av sezonu içerisinde ülkemizde sadece Sinop'ta çakal avlanmasına izin verilmiştir. Bunun için dahi birtakım niteliklere haiz olmalı ve istendiği takdirde bu niteliklerinizi belgeleyebilmelisiniz.

SON KONULAR - FORUM