Merhabalar bende siteye yeni üyeyim.
Geçen sene sözde
bir tavşan avına katılmıştım. Ama karşıma hiç ummadık bir yerde 3-4 metre mesafeden bir yaban domuzu çıktı. Bu daha önce ne hayvanat bahçesinde gördüğüm, nede filmlerde ve belgesellerde izlediğim domuzlara ebat olarak pek benzemiyordu. Yaklaşık olarak 2 kişilik bir oturma gurubundan daha büyüktü
Tabii tüfek super poze olunca avda tavşan avı olunca 2 tane 4 numara fişeğe güven olmuyor
Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen o cüssedeki bir hayvanın yaklaşık olarak 4-5 sn içinde gözden kaybolmasına duyduğum şaşkınlığı üzerimden atabilmiş değilim. O gün şanslı olan yaban domuzu değil bizdik. Çünkü elimizdeki tüfeklere domuz kurşunu bile sürülü olsa o ebatlardaki bir yaban domuzunu tek kurşunla 3-4 metre mesefaden saniyeler içinde tamamen etkisiz hale getirebilmek ne derece mümkün olabirdi bilemiyorum.
Doğada vahşi hayvanlar ile sizler kadar karşılaşmam olmadı; umarım olmazda ;D Ama bu yaşadığım olay benim hem kampçılık hemde avcılık konusundaki hevesimi azaltmadı dersem yalan olur... Yinede ilgili olan arkadaşlara kampçılık konusunda kampingleri, avcılık konusunda da özel avlakları tavsiye ederim
Ayak izlerinin, inlerinin ve su kaynaklarının olduğu yerlerden uzak durmakta faydalı olabilir. Sonuçta doğal hayatta, elimizde tüfek olsada, olmasada yabancı olan bizleriz; onlar değil! Yanında yavrusu olan, aç kalmış yada çiftleşme zamanındaki; özellikle sürü halinde olan hayvanlara karşı herhangibir araç ile pek şansımız olmadığını düşünüyorum.