Merhabalar arkadaşım, aslında ben yeni üyeyim, ismim feruh özen. Şuanda Almanya da yaşıyorum Avrupa gezisi yapmak istediğini okuyunca birşeyler anlatayım dedim. Avrupa vize için( shengen) vizesi almanız gerekir.Bu vizeyle avrupadaki birlik ülkelerini dolaşma imkanı bulabilirsiniz. Almanyada yaşadığımdan sıkça yurt dışına çıkıp gezme imkanı buldum. Yunanistan. italya,almanya, macaristan ve romanya ,bulgaristan gibi ülkeleri çok gezdim. Tabi normal bir araçla motor karavan değil. 10 gün önce yeni bir motokaravan aldım. Kısmetse aracımı 28 mayısta teslim alacağım. Ve inşallah bende uzunca bir süre için avrupa gezisi wohnmobilimle yapmak niyetindeyim. Sitede arkadaş edinmek istiyorum. Birazda gezenbilirde yeni oldugum için eksiklerim var. Zaman gerekecek sanırım alışana kadar. Mesela benim ve eşimin Yunanistan çok hoşumuza gider. Özellikle( kavala, aleksandrapolis) küçük şirin kasabalar. Ben yıllarca arabayla Almanyadan Türkiyeye arbayla yolculuklar yaptım. O zamanki güzergah öyleydi. sanırım Yunanistandan sonra bir şekilde Hırvatistandan geçeceksiniz. Mutlaka (opatya) yı gezin çok güzel bir sahil kasabasıdır. eğer karavansız yoldaysanız( bamba) motelde kalabilirsiniz. Deniz kenarında çok şirin bir motel sabah kahvaltı dahil sezonda 2kişi 50 eurodur. Düşük sezonda çok daha ucuza kalınır. Yemek ve içeçekler oldukça uygundur Türkiye ye kıyasla. Ayrıca çok adalar var mesela ilk akla gelen (kırk) adası güzeldir. tabiki daha birçok yer var ama sizde gezerken keşfedeceksiniz. Ben size iyi tatiller dilerim.
[size=10pt][/size]