Doğu Karadeniz Trans Yayla Gezi Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,699

schweps

Zirve
Herkese merhaba,
Bu Ağustos başında yapmayı planlanladığımız gezi için, evvelce aynı bölgede gps ile kayıt almış arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Niyetimiz, Of-Bayburt yolundan uzungöl yaylalarına çıkmak ve devamında hiç sahil yoluna inmeden doğu istikametinde dağ yollarından Rize-İspir yoluna ulaşıp oradan da nispeten kuzey istikametinde devam edip fırtına vadisi boyunca Ayder'e ulaşmak. Garmin'in elimdeki detaylı haritasına göre bunu mümkün kılacak yollar gözüküyor, Atlas dergisinin verdiği haritalara göre de bu mümkün. Ancak ne var ki, mapsource üzerinden rotayı çizip google earth ile açtığımda araç ile imkansız olan sırt ve vadi geçişleri olduğu gözüküyor.
Sanırım bu detaylı haritalar yürüyüş patikalarını da içeriyor ve aldatıcı.
Elinde işime yarayacağına inandığı bilgi ve gps datası olanlardan yardım rica ediyorum. Kesin bir dille bunun imkansız olduğunu söyleyen olursa bile memnun olurum.

Reha bey şayet bunları okuyorsanız, Temmuz 2005'te yaptığınız gezinin gps datası bende mevcut ve yeri gelmişken paylaşımınız için tekrar teşekkür ediyorum. Fırtına vadisinden yukarı, Elevit deresi boyunca epey tırmanmışsınız keza Ayder'den sonra da epey yukarı çıkmışsınız. Bendeki haritaya göre bu yollar birbirine bağlı gözüküyor. Ekran görüntüsünü ekte gönderiyorum. 27 Temmuz günü 14:15 civarı bulunduğunuz sırtı geçseymişsiniz palovit yaylasına ulaşıyormuşsunuz. Ondan sonra yukarı Kavron ile aranızda sadece bir tepe kalıyormuş. Tabi ben farazi konuşuyorum, yolların fiili durumunu siz biliyorsunuz ve tecrübeniz bana ışık tutacak.

Ynt: Doğu Karadeniz Trans Yayla Gezi Planı

Senol Bey,

Planladıgınız bu geziyi yapabildiginiz mi? Yaptıysanız, GPS kayıtlarınızı paylasabilirseniz cok sevinirim.

Merhaba,
Böyle bir konu açtığımı unutmuşum. Sorumun hiç cevap almayışı da utandırdı şimdi beni
Bu geziyi ne yazık ki gerçekleştiremedik. Ancak fırsat olursa ve gerekli bilgiler toparlanırsa inşaallah gerçekleştiririz.

O halde bahsettiginiz yeri, gidip yakından gorecegiz onumuzdeki hafta... Yine de tesekkurler

Gps datalarını ve fotoğrafları siz paylaşırsınız o vakit.
Şimdiden yolunuz açık olsun, iyi eğlenceler.

Selamlar,
Evet, O tepenin ardında Palovit var. Aşitten aracla ulasım mumkun. Ancak biz tepeye cok az kala kardan dolayı donmek zorunda kaldık. Tek arac oldugumuz icin riske fazla girmek istemedik. Kavron'la arada 1 tepe var. Ancak arac yolu yok. Palovitten asagi inerek Amnakit'e ulasılabiliyormus. Ne yazık ki; ona da gidemedik. Ancak Amnakit yaylasını, Gito'dan gorduk. Uzulduk ulasamadıgımıza.

Aşitin Fotografları (Trovitten cekilmis, arada capraz cıkan yerler yol.)

Paylaşım için çok teşekkür ederim.
1,5 sene gecikmeyle de olsa soruma cevap almak beni çok memnun etti.
Gps kayıtlarınız var mıydı bu arada?
Selamlar.

bu sene ağustosun 10 da doğu karadenizi tamamen yaylalardan 8 motosiklet,le yaptık
karadeniz başlangıç yerimiz trabzon yomradan santa harabelerini ve taşköprü olarak başladık ve limonsuyu sultanmurat, uzungöl,,ayder den pokuta, çamlıhemşinden, çat ve hacinavak ve borçka uzungöle kadar yaptık gps datalarımız yok ama gezi notlarımı istediğiniz zaman paylaşabilirim selamlar