Ynt: Doğu Karadeniz'de Dağlarında 11 Gün Gezdim. Karadeniz Ne Güzelmiş.
olguncandan' Alıntı:
Güzel gezi olmuş Kerim Bey,
Zaten iyi planladığın da belli.
Yalnız küçük bir eksik kalmış: Tortum'a giderken geçtiğin üzerinde ot bile olmayan kayalık bölgeleri hatırla. Oralarda, bazen kayaların arasında vadiler var. Bir kilisenin levhasının olduğu vadiye girip 5-6 km gitseydin, muhteşem bir manzara yakalardın. Dik kayalar, üzerinde hayat emaresi yok. Hemen arasında uzanan vadi yeşillik kaynıyor, su ve hayat fışkırıyor.
hknmkt' Alıntı:
Kerim bey, paylaştığınız bilgiler ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Bizler gibi yeni doğu Karadeniz turu yapacak arkadaşlara güzel öneriler sunuyorsunuz. Emeğinize sağlık
Kas07' Alıntı:
Kerim Bey bu güzel paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Her yaz bu bölgelerde olduğumu ve anladığım kadarıyla da sizinle aynı meslekte olduğumu söyleyebilirim. Bu yaz tatilinde tamamen Doğu Karadeniz ve Gürcistan'dayım. Antalyadayım... Görüşmek dileğiyle...
Kısmetse 12.08.2014 salı günü Antalya'dan Mersin-Adana-Malatya-Elazığ-Erzincan-Kars-Ardahan-Şavşat Karagöl-Macahel-Arhavi Mencune - Çamlıhemşin yaylaları (Elevit-Trovit-Palovit vs) - Çayeli - Rize- Of - Trabzon - Hamsiköy-Zigana- Torul Karacebey Mağarası - Giresun - Ordu - Tokat - Pazar Ballıca mağarası - Sivas - Kayseri - Göreme 'yi kapsayan üç haftalık tura çıkıyorum. Dönüşte yeni yerleri, yeni fotoğrafları paylaşabilmeyi dilerim...
12.08.2014 günü başladığım yeni gezimi, 30.08.2014 akşamı tamamladım. 4680 km yol yaptığım gezime ait bazı fotoğrafları paylaşmayı istedim. Yüzlerce fotoğrafı sonra paylaşacağım.
D.Karadeniz'e 2. gezimiz için 12.08.2014 günü Antalya'dan hareket ettik. 2011 D.Karadeniz gezimizden sonra her gün D.Kardeniz'i sayıklar olmuştum. Bir daha gidebilmek için adeta gün saydım. Safrakesemden ameliyat olmam gerkti. Dr ağustosa gün verdi. Daha önce gün yoktu. Yalvar yakar haziran ayında dr.un nöbetinde bir c.tesi günü acilden ameliyat oldum. Amacım Ağustos'a kadar tamamen iyileşip, ağustosta yola çıkmaktı
Karadeniz'e giderken yolda uğradığımız yerlerden de kısa kısa bahsedip, az da olsa fotoğraflarını paylaşacağım.
İlk durak Mersin. Yolda uğradığımız yerler
1- Mamure kalesi (1300 yıllarında yapılmış.
2- Narlıkuyu (burada balık yemeden geçilmez)
3- Cennet-Cehennem'in yanındaki Narlıkuyu mağarası
4- Kız kalesi
5- Kız kalesinin karşısındaki adam kayalar
Mersin'e akşam saatlerinde vardık. 20 günlü gezimizde kalacağımız tüm yerlerin rezervasyonlarını önceden yaptırmıştım. Mersin'de sahile yakın bir otelde kaldık. Gece yürüyerek sahilde dolaştık. Dondurmacı Halil'de baklava, kerebiç yedik. Kerebiç güzeldi (benim için olmasa da olurdu) ama baklavaları müthişti. Sabah arabayla tüm sahili dolaştık. mersin gerçekten güzel bir ilimiz. Turumuz bitince Malatya'ya gitmek üzere yola çıktık (Adana'ya uğramadan otobandan direk geçtik).