Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,391

gezmen

Karavan Yönetim
Mesajlar
4,757
Tepkime Puanı
78
Yer
Akhisar
Hürriyet Cumartesi 18.07.2009 alıntıdır.
Cavid Sezen



Dondurmanın en iyi 10 adresi 2009 18 Temmuz 2009

[attachment=1]

Dondurmanın en iyilerini en son 2007’de seçmiştik. Aradan geçen sürede pek çok yeni adres açıldı, pek çok marka Türkiye’ye geldi. Listeyi tazelemenin zamanıdır dedik, jüri üyelerimize bu yıl en iyi dondurmayı yedikleri adresleri sorduk. Ortaya çıkan yeni listeye bakınca, dört adresin 2 yıl öncesiyle aynı olduğunu gördük: Ali Usta, Rumeli Pastanesi, Yaşar Pastanesi ve Mini Dondurmacı. Listede geleneksel lezzetler de var, Avrupa’dan ithal tatlar da.

Örneğin bir numaradaki Girandola, İtalyan usulü dondurma satıyor. Mado ve Rumeli Pastanesi gibi yerler ise geleneksel dondurmanın temsilcileri. İşte 2009 model en iyi dondurma adresleri.

EN İYİ 10

1. Girandola / İSTANBUL
2. Ali Usta / İSTANBUL
3. Yaşar Pastanesi / KAHRAMANMARAŞ
4. Mini Dondurmacı / İSTANBUL
5. Bitez Dondurmacısı / BODRUM
6. Veli Usta / ÇEŞME
7. MADO / KAHRAMANMARAŞ
8. Rumeli / ÇEŞME
9. Güneş / İSTANBUL
10. Bamyacı Dondurmacısı / ALANYA

GİRANDOLA

Mojitolu, güllaçlı dondurma

Arnavutköy’deki İtalyan usulü dondurmacı Girandola’da 70 çeşit dondurma var. Sabit olan çeşitlerle her gün 18 çeşit dondurma bulunuyor. Hafta içi pazartesi hariç her gün 10.00 ile 02.00 saatleri arasında açık. Yaklaşık 30 kişilik kapasitesi var. Evlere servis yapıyorlar. Dondurmada taze ve mevsiminde üretilen meyveler kullanılıyor. Çikolata ve meyveli dondurma çeşitlerinin yanı sıra Küba usulü mojitolu, Bodrum mandalinalı, güllaçlı gibi tatlar bulmak da mümkün. Kupta isterseniz, dondurmanızı kıtırla birlikte servis ediyorlar. Dondurmanın kilosu 30, bir kaşığı 3 TL. Tel: (212) 265 26 29

ALİ USTA

Santa Maria’sıyla meşhur

Moda’nın vazgeçilmez dondurmacısı Ali Usta, 1969’dan bu yana hizmet veriyor. Yıl boyunca 70’e yakın dondurma çeşidi üretiyorlar. Günlük 30-35 çeşit dondurma var. Yapımında gerçek meyve ve şeker kullanılıyor. Ali Usta, sabah 9.00’dan gece 02.00’ye kadar açık. Her gün biri meyveli olmak üzere sade ve çikolatalı 3 çeşit de diyet dondurma yapılıyor. Böğürtlenli, ahududulu, muzlu, kavunlu, vişneli, naneli, karadutlu çeşitlerinin yanı sıra içine ne koyduğunu sır gibi sakladığı Santa Maria dondurması da tercih edilenler arasında. Dondurmanın kilosu 35, kaşığı 2 TL. Tel: (216) 414 18 80

YAŞAR PASTANESİ

Maraş’ın alışkanlığı

150 yıllık Maraş dövme dondurmadan dünya çapında bir Mado markası yaratılmasına rağmen, Kambur Kardeşler’in sahibi olduğu bu pastanenin yeri başka. Hem yerli halkın, hem de Maraş’a gidip dondurma yemek isteyenlerin alışkanlığı. Şoklanmış paket dondurma günlerce korunabiliyor. Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği en önemli dondurma ustalarından Erdal Kambur, 5 yaşından beri bu işi yapıyor. Tel: (344) 225 08 08

MİNİ DONDURMA

Yılın 9 ayı açık

Bebek’te 4 metrekarelik alanda bulunan dükkan 1968’de kurulmuş. Meyvenin gerçek özü ile üretilen dondurmalar için frambuazlar Yalova’dan, sakızlar ise Yunanistan’dan getiriliyor. Haftanın her günü 08.00 ile 02.00 saatleri arasında açık. Mart-kasım ayları arasında hizmet veriyor. 21 çeşit dondurmadan en çok sakızlı, karadutlu, karamelli, fıstıklı ve sütlü tercih ediliyor. Yapay tatlandırıcı kullanılmayan, meyvenin kendisinden yapılan dondurmanın kaşığı 1.50, kilosu 20 TL. Tel: (212) 257 10 70

BİTEZ DONDURMACISI

Kanyaklısı tavsiye edilir

Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde 5 yıldır hizmet veren Bitez Dondurmacısı, tamamen doğal 15 çeşitle müşterilerini serinletiyor. İşletmesini Ahmet ve Ramazan İhtiyar kardeşler yapıyor. Tahinli, susamlı ve kanyaklı çikolatalı dondurmalar en çok tavsiye edilenler. Meyveli çeşitlerin içinde bol miktarda meyve parçacıkları var. Karadut dağlardan, çilek Datça’dan geliyor. Şeker hastaları için tatlandırıcı kullanılarak yapılmış sade dondurma da var. Topu 1, kilosu 25 TL. Tel: (252) 363 93 45

VELİ USTA

Çeşme’de 4 şubesi var

1983’te Çeşme’de, ufak bir dondurma makinesi ile dondurma yapıp sokak sokak satan Veli Yüce’nin, şimdi Ilıca, Şantiye, Çandarlı ve Merkez Ilıca’da dört dükkanı var. Günde 1.200 kişiye yaklaşık 200 kilonun üstünde dondurma satıyor. 30’dan fazla dondurma çeşiti bulabiliyorsunuz. Tüm şubeleri saat 09.00 ile 04.00 saatleri arasında açık. Meyveli, karamelli, Antep fıstıklı, naneli, kavunlu ve balbademli dondurmalar en çok tercih edilenler. 26 yıldır en iyi hizmeti veren Veli Usta’nın dondurmaları kendi imalatı. Kilosu 22, normal külah 3, kornet külah 4 TL. Tel:(232) 723 12 73.

MADO

Türkiye çapında marka

Kahramanmaraş dondurmasının kısaltılmışı olarak markalaşan Mado, yurtiçinde 180 noktada, kendi adını taşıyan kafelerde, tüketiciye aynı kalite ve çeşitlerle sunuluyor. Kahramanmaraş’ta modern tesislerde, dövme dondurma geleneğine uygun olarak üretiliyor. Firmanın kendi çiftliklerinden gelen keçi sütü, yöredeki dağlardan toplanan salepten imal ediliyor olması, diğer dondurmalardan farklı bir özelliğe kavuşturuyor. Mado’yu şu anda 150 yıllık dondurma üretici Kambur Ailesi’nin 4’üncü kuşağı yönetiyor. Müşteri danışma hattı: 0 800 535 10 01

RUMELİ PASTANESİ

Sakızlı dondurmanın adresi

Çeşme’de 62 yıldır hizmet veren Rumeli Pastanesi, sakızlı dondurmasıyla meşhur. Selanikli Osman Usta, Türkiye’de sakızlı dondurmayı ilk Çeşme’de üretmiş. Ardından oğulları geleneği bugünlere taşımış. Sakızlının yanı sıra 15 çeşit dondurma bulunuyor. Karadut, Ovacık kavunu ve Çeşme limonu ile yapılanlar en çok tercih edilenler arasında. Bu yıl çeşitlere damla sakızı kahveli ile tahin pekmezli dondurma da eklenmiş. Yazın 24 saat, kışın 10.00 - 24.00 arasında açık. Dondurmanın kilosu 20, kaşığı 1.50 TL. Tel: (232) 712 67 59

GÜNEŞ DONDURMA

Kışın waffle da var

Güneş Dondurmacısı, Bebek’te, 1975’ten bu yana yaz - kış açık. 18 çeşitten karadutlu, limon ve çikolatalı dondurmaları en çok ilgi görenler. Sabah 08.00’de servise başlayan mekan, gece 03.00’e kadar açık. Ayrıca kış aylarında waffle ve dondurmayı aynı anda bulmak da mümkün. Dondurmalarını oturarak yemek isteyenler için de ideal bir yer. Sadece doğal ürünler kullanılarak yapılan dondurmaların kaşığı 1.25, kilosu 25 TL. Tel: (212) 263 27 70

BAMYACI DONDURMACISI

Makyajsız güzel kadın

Alanya’da Kızılkule yanında hizmet veren Bamyacı Dondurma, 68 yıldır kendi üretimi dondurma çeşitlerini müşterilerine sunuyor. 1941’de Kemal Bamyacı, Alanya bölgesinde “karlama” olarak bilinen soğuk bir tatlı çeşidi üreterek dondurma imalatına başladı. Oğulları Zihni ve Hüseyin Bamyacı tarafından işletilen mekanda asla katkı maddesi kullanılmıyor. Bu nedenle Bamyacı Kardeşler dondurmayı makyajsız güzel bir kadına benzetiyorlar. Kavunlu, keçi boynuzu pekmezli, muzlu, damla sakızlı, hindistancevizli, fındıklı, narlı, havuçlu, Türk kahveli, güllü, papayalı, dut pekmezli, incirli dondurma gibi çok sayıda çeşit var. Porsiyonu 3.50, kilosu 12 TL. Tel: (242) 512 01 78

8419764.jpg
 

Etiketler
Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Şimdiye kadar yediğim en iyi dondurma Ali Usta'nın dondurmasıydı. Bu listede bence haklı olarak ilk sıralarda. :smiley:
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

2000 ya da 2001 yılıydı sanıyorum, Maraş'a gitmiştik. Eşim, hala "Yaşar Pastanesi"nde yediğimiz dondurma ve baklavadan söz eder. Gerçekten olamaz böyle bir tad...

Cavid Sezen
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Benim söylediğim sadece İstanbul için geçerliydi. Maraş'a gitsem, daha iyisini yiyebileceğimden eminim. :smiley:
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Karaköy güllüoğlu baklava üstü dondurması....Özeldir oda.katkısız..
 




Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Bahsedilen Ali Usta'da bademli dondurmayı çok tavsiye ediyorlar. Ben yemedim gerçi, hep başka çeşitleri denedim. Belki de tekrar gitmek için bir neden bıraktım. :smiley:
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Mevsim, yaz; İzmir-İstanbul Karayolunu kullananlar artacaktır, arttı kuşkusuz. Akhisar'dan (Manisa) geçerken, kısa bir mola verin. (Çoğunuz veriyor zaten ya...) Akhisar Köfteyi kent içinde de bir deneyin. Sonrasında Yeni Belediye Binasının kuzeydoğu karşı köşesinde yer alan Piramit'ten de dondurma yemelisiniz mutlaka. Çok yakındaki parkta da çay içer misiniz bilmem?...

Cavid Sezen
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Ali Usta gerçekten en iyisidir. Ama Bebek'te Güneş Dondurmacısı'ndan külahları alıp Boğaz kenarında yürümek ayrı bir tad :smiley: Sadece dondurma yemek için 80 km fazladan yol katedip Maraşa gitmiştik. Yaşar Pastanesini biliyor olmamıza rağmen Mado'ya girmiştik Mert'le :smiley: Meğerse İstanbul'daki Mado'yla Maraş'taki Mado, kullandıkları malzemeye kadar aynıymış... Sorduğumuz birkaç kişi bizi Mado'ya yönlendirince Yaşar Pastanesine uğrayamadan dönmüştük :smiley:
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

yol' Alıntı:
Ali Usta gerçekten en iyisidir. Ama Bebek'te Güneş Dondurmacısı'ndan külahları alıp Boğaz kenarında yürümek ayrı bir tad :smiley: Sadece dondurma yemek için 80 km fazladan yol katedip Maraşa gitmiştik. Yaşar Pastanesini biliyor olmamıza rağmen Mado'ya girmiştik Mert'le :smiley: Meğerse İstanbul'daki Mado'yla Maraş'taki Mado, kullandıkları malzemeye kadar aynıymış... Sorduğumuz birkaç kişi bizi Mado'ya yönlendirince Yaşar Pastanesine uğrayamadan dönmüştük :smiley:

BU GÜZELDİ......
 



Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

Ben erdek liyim gerçi mado var burada ama buranın meşhuru da (ECDAT VE HALİM USTA KORNET dondurmaları mükemmel kağıt helva arası vede ecdat ın kara dut u erdeğe yolu düşüpte buralardan dondurma yemeyen çok şey kaybetmiş olur ;)
 

Ynt: Dondurmanın En İyi 10 Adresi 2009

yol' Alıntı:
Ali Usta gerçekten en iyisidir. Ama Bebek'te Güneş Dondurmacısı'ndan külahları alıp Boğaz kenarında yürümek ayrı bir tad :smiley: Sadece dondurma yemek için 80 km fazladan yol katedip Maraşa gitmiştik. Yaşar Pastanesini biliyor olmamıza rağmen Mado'ya girmiştik Mert'le :smiley: Meğerse İstanbul'daki Mado'yla Maraş'taki Mado, kullandıkları malzemeye kadar aynıymış... Sorduğumuz birkaç kişi bizi Mado'ya yönlendirince Yaşar Pastanesine uğrayamadan dönmüştük :smiley:

Sedat Hocam,

Madonun kurucusu zaten Yaşar Pastanesinin sahibi diye biliyorum.
Yaşar pastanesinin dondurması çok güzel ama ben su böreğini tek geçerim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Mesajlar
1,526,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,733
Kaydolan Son Üyemiz
kayin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst