KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Hemşerim ic dekorasyonun renk tercihi bi harika olmuş adıda belirlenmiş YİĞİDO inan aklımdan gecmedi deyil hayırlısı ile bide tüv dende cıkarsan kimse tutamaz YİĞİDO,yu desene hadi hayırlısı YİĞİDONUN yolu acık sizlerinde gönlünüz hoş olsun...
Hakkı bey kolay gelsin , artık sona yaklaşmaya başlamışsınız, mutlu son yakın
karavanınızın ismi ''yiğido'' olmuş ama ben sizden önce davrandım ;D, isim hakkı doğar buradan, Sivas'a gelip tahsilat yapmam lazım ;D
selamlar
arkadaşlar 140 w *2 solar panelimiz var 2 ad 150 amperlik akümüz var 20 amperlik şarz cihazımız var.
tüketim olarak tezgah altı buzdolabı var enerji tüketimi 0,461 kWh /24 saat
tv + led lambalar var
yukarıda belirtmiş oldugum enerji ve tüketimler güneş ışıgının bitimi ile 1 saat sonra enerji kalmıyor konuda bilgisi olan
arkadaşlardan destek bekliyorum saygılar....
Hakkı bey normal olarak aküler kendi başına en az bir gün buzdolabını çalıştırması lazım + sende 280w güneş paneli var bir yerde yanlışlık var, arkadaşlar yardımcı olurlar mutlaka, selamlar
hakki bey once aracinizi en az 15 saat elektrige baglayin ki akulerinizi tam full yapin bu esnada elektrik tuketimi olmasin sartelleri kapatipsadec dolum yapin.tam dolu olduktan sonra gunespanellerinin de destegiyle bi daha hic bitmememesi lazim akulerinizin bu yazgundelerinde...
Sayın hemşerim akü ve güneş panellerinin panosunda ne gösteriyor yüzde kaçla şarz ediyor ve dolunum oranı kaç.bence senin şu anda aküler boş 100 de 100 gösterirse ozaman randıman alırsın aküler önce 220 woltta iyice doldur.şu anda bende bile sıcaklık dısarda 37 cc ama gösterge %75 gösteriyor tam dolmuyor yani ancak 220 almam lazım en az 2 gün ozaman bu dolacak demektır.Ben geçen seneden beri buz dolabımı hiç durdurmadım devamlı dondurucu dahil çalışıyor ve hiç bir değişiklik olmadadan 2 ayarında çalışıyor.Arada bir 220wolt takıp %100 çıkarıyorum benim güneş panelleri 130*130 tam aküler doluyken boşalana kadar süre en az4 gün.Kolay gelsin diyelim