Duster 100.000 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Duster0618 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,911

Duster0618

Ana Kamp
Yer
Ankara
İyi günler forumu yaklaşık 2 aydır takip ediyorum ve bir kaç güne kadar 2. el bir duster 4x4 alıcam 100.000 km yapılmış 2012 model nasıl yapıldığını bilmiyorum galeriden alıcam ilk sahibi 50.000 km ye kadar servis bakımlı olduğunu söylemiş geri kalan bakımlarına özel tamircide yapıldığını söylemiş. yani 50.000 den sonra bakım kayıtları yok triger kayışı değişti mi değişmedi mi bilemiyorum aracı bilgisayara soktuğumuzda motorun iyi olduğunu sadece rot balans yapılması gerektiği söylendi bize sizce servise götürsem triger kayışının değişip değişmediğini öğrenebilirmiyim ? 100.000 bakımı yapılmıştır kesinlikle dedi galerici istersen servise gidip tekrar yaptırabileceğimi söyledi bu benim ilk dizel aracım ve herhangi bir bilgim yok dizel motor hakkında ben sende 10bin anca yapan birisiyim bu aracı alsam bakımlarını düzenli yaptırsam kaç km görürüm acaba ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Etiketler
duster
Ynt: Duster 100.000 Km

Ya arkadaşlar bilen yokmu yarın alıcaz servise götürüp baktırıcam ama motorun 50 bin sonra rektifiye girmesini istemem lütfen yardım edin :-\

Duster için konuşmuyorum markası ne olursa olsun 100000 km de dizel araç almam ben
Fiyat çokmu uygun neden bu araca takılı kaldınız?

Kullanım klavuzum arabada olduğundan tam olarak cevaplayamam ama 60.000 km de değişmesi lazım (renault megane de öyleydi). Bunu servise sorun, şayet hatırladığım doğruysa 20.000 km daha kayışı değiştirmezsiniz. Dizel araçlarda yakıt pompası çok önemlidir, ona baktırın (özellikle araçta kötü yakıt kullanıldıysa yakıt pompası ve motorda masraf çıkartır). Çok mu ucuza alacaksınız bilmem ama bence o kadar yüksek km de dizel araca gitmeyin (ya da çıkarabilecekleri masraflara razı olun)

Bakımları düzgün yapıldıysa sıkıntı çıkarır mı acaba 37.500 e anlaştık. Servise götürüp A,dan Z,ye baktırmayı düşünüyorum yarın yakıt pompasına filan baktırırım özellikle ben biraz kullandım herhangi bir sıkıntı yoktu bilgisayar ortamındada herhangi bir sıkıntısı yok. Gene kararsız kaldım şuan nasıl yakıt kullandığınıda bilmiyorum ilk sahibinin servis dönüşü tam kararımı vericem ama dizel motorlar bildiğim kadarıyla 100binde sıkıntı çıkarıcak motorlar değil tabi sürücü bakım yakıt buna etki ediyor hemen masraf çıkarıcak bir araçsa almam heralde.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-sifir-ayarinda-duster-2012-beyaz-melek-144718675/detay

linkte Antalya'da satılık 40.000 km de Duster var. Her halde bunun da küçük de olsa pazarlık payı vardır. 1-2 bin TL için böyle bir araca bakın derim.

inanır mısınız şuan ona bakıyordum :smiley: Ben 20000 tl kendi paramla ve gerisini banka kredisiyle almayı düşünüyorum. Ankaradayım krediyi ankaradan ziraat bankasından alıcam antalyadaki aracı alırken mesela oraya gidip arabayı beğenip tekrar buraya dönmem mi gerekli yoksa ordan herhangi bir şubeden krediyi alabilir miyim ikinci şeçenek mümkünse Antalyadakini alırım.

Oğlum bankacı (gerçi taşıt kredileri ile ilgilenmediğinden net bilemiyor) ama söylediğine göre kredi işlemleri 1-2 gün sürermiş. Gelir belgelerinin vs hazır olması gerekirmiş. Bence siz yarın bir Ziraat şubesine bu konuyu sorun.

Duster0618' Alıntı:
Bakımları düzgün yapıldıysa sıkıntı çıkarır mı acaba 37.500 e anlaştık. Servise götürüp A,dan Z,ye baktırmayı düşünüyorum yarın yakıt pompasına filan baktırırım özellikle ben biraz kullandım herhangi bir sıkıntı yoktu bilgisayar ortamındada herhangi bir sıkıntısı yok. Gene kararsız kaldım şuan nasıl yakıt kullandığınıda bilmiyorum ilk sahibinin servis dönüşü tam kararımı vericem ama dizel motorlar bildiğim kadarıyla 100binde sıkıntı çıkarıcak motorlar değil tabi sürücü bakım yakıt buna etki ediyor hemen masraf çıkarıcak bir araçsa almam heralde.

Benim aracım 2012 model ve 24.760km de ve satılık, 37.500 verirseniz aracı size verebilirim.
Araç'ın ilk bakımı 13.000 km de serviste yapıldı, 2.bakımı ise bugünlerde yapılacak.
Araç Duster 1.5 90bg 4x2, siyah renk, klima, metalik boya, çift airbag, abs...
Ek olarak orta kol dayama, park sensörü, cam rüzgarlıkları eklendi, şu anda ölçümlerime göre şehir için 100km/5.5L yakmaktadır.

İlgilenirseniz resim de ekleyebilirim...

Duster06 rumuzlu arkadaşım,

Sen zaten ne yapacağını doğru planlamışsın; serviste röntgenini çektireceksin. Ayrıca yeni nesil dizeller için 100.000km -şayet düzgün kullanıldıysa, örneğin yakıt kalitesi, bakım düzeni vs.- çok değil.

Ama Kerim Bey'in linkini verdiği araçla sizinki arasında fazla fiyat farkı yoksa, Antalya'daki araç daha mantıklı olur. Orhancengiz'in aracı da çok temiz görünüyor. Bana sorarsanız, onu da düşünün derim. Fakat 90 BG ve 4x2.

Şayet Antalya'daki araç ESPli ise, fiyat da çok açık değilse, ona öncelik vermenizi öneririm.

olguncandan' Alıntı:
Duster06 rumuzlu arkadaşım,

Sen zaten ne yapacağını doğru planlamışsın; serviste röntgenini çektireceksin. Ayrıca yeni nesil dizeller için 100.000km -şayet düzgün kullanıldıysa, örneğin yakıt kalitesi, bakım düzeni vs.- çok değil.

Ama Kerim Bey'in linkini verdiği araçla sizinki arasında fazla fiyat farkı yoksa, Antalya'daki araç daha mantıklı olur. Orhancengiz'in aracı da çok temiz görünüyor. Bana sorarsanız, onu da düşünün derim. Fakat 90 BG ve 4x2.

Şayet Antalya'daki araç ESPli ise, fiyat da çok açık değilse, ona öncelik vermenizi öneririm.

Merhaba sevgili Olguncandan. Epeydir görüşemedik.
Ben aracımı 4x4 ile değiştirmeyi düşündüğümden epey bakındım. Antalya'da ki 4x4 gayet makul fiyatlı. Rengi benim şimdiki arcım gibi gri olsaydı fiyat olarak hiç düşünmezdim (Araç olarak bilemem, bakmadım. )

Sevgiler

Öncelikle teşekkür ederim hepinize 4x2 düşnmüyorum alakanız için teşekkür ederim ama aklımdasınız yarın servis dönüşü duruma göre haber veririm Antalyada ki araç sahibini aradım bugün satmış aracı vardır bir hayır. Dediğiniz gibi düzgün kullanılmışsa alabilirim ama 100.000 km hor kullanılmışsa o kadar borca girip üstüne masraf açarsa çok zorda düşerim hepinize teşekkür ederim. Saygılar.

off road runner' Alıntı:
Oğlum bankacı (gerçi taşıt kredileri ile ilgilenmediğinden net bilemiyor) ama söylediğine göre kredi işlemleri 1-2 gün sürermiş. Gelir belgelerinin vs hazır olması gerekirmiş. Bence siz yarın bir Ziraat şubesine bu konuyu sorun.
Bizimde uzaktan bir akraba Ruhsatın fotokopisini getir hallederiz dedi ama bakalım 1-2 gün önemli değil yaklaşık 5 aydır bu aracı almak istiyorum zaten :smiley:

100.000 km.yi nasıl yaptığı çok önemli. 1 yılda 100 bin km. normal bir vatandaş yapamaz. Şirket aracı ya da kiralık araç olmasın ?Fiyatı çok ucuz olmadığı süreci böyle bir risk almaya değmez.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-dacia-sahibinden-2012-model-dacia-duster-142128661/detay

Bu ilanı görmüşsünüzdür.

off road runner' Alıntı:
Merhaba sevgili Olguncandan. Epeydir görüşemedik.
Ben aracımı 4x4 ile değiştirmeyi düşündüğümden epey bakındım. Antalya'da ki 4x4 gayet makul fiyatlı. Rengi benim şimdiki arcım gibi gri olsaydı fiyat olarak hiç düşünmezdim (Araç olarak bilemem, bakmadım. )

Sevgiler

Merhaba Kerim Bey,
Zaman zaman yazdığınız mesajlardan, sizlerin ve evladı ıyalin iyi olduğu sonucunu çıkarıyoruz.
Valla azizim işlere bir gömüldük pir gömüldük. Kaç kez şöyle bir Antalya yapsam diye düşündüm, hiçbirini yapamadım. Hatta senin Karadeniz gezini bile taklit edip aynı yolları izleyemedim. Hadi dedim, bari şu orta Anadolu havalisine bir uzanayım, o da olmadı. Galiba en iyisi emekli olmak, tıpkı sizler gibi saat ve işle kayıtlı olmadan dünyayı temaşa etmek. O da bizim meslekte sanki biraz erken...

İnşaallah bir gün görüşür dostluğumuzu tazeleriz.

Duster06 arkadaş, hayırlısı diyelim; inşaallah Allah gönlüne göre bir vasıta nasip eder. Anlaşılan o ki Duster'dan vaz geçemeyeceksin... :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.