Duster 100.000 Km

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Duster0618 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,886
Ynt: Duster 100.000 Km

Duster0618' Alıntı:
Sizin dediklerinizi dikkate alarak araçtan vazgeçmiş bulunmaktayım servise bile götürmedim kilometresi işi bozan taraf 39.000 e değişen boya olmayan bir araç daha buldum 47.000 km Allah kısmet ederse onu alacağım anlaştık şuan araç izmirde kredi ile alacağım için kasko yaptırmak zorunluymuş kasko fiyatları kaçtan gidiyor ve hangi kaskoyu önerirsiniz ?

Sevgili Murat yeni aracın hayırlı olsun, güle güle kullan. İlk tavsiyem lastik havalarını kontrol etmen olacak. Eğer aracın lastikleri orjinal ebat(215-65-16) ise aracın şöför tarafında da yazılı olduğu gibi fabrika değeri 29 psi olması gerekir.

Etiketler
duster

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili Murat yeni aracın hayırlı olsun, güle güle kullan. İlk tavsiyem lastik havalarını kontrol etmen olacak. Eğer aracın lastikleri orjinal ebat(215-65-16) ise aracın şöför tarafında da yazılı olduğu gibi fabrika değeri 29 psi olması gerekir.
Evet sayın hocam o aklımda şuan dışarı çıkıp doğru düzgün nasip olmadı alışamadım hala araca ve viteslerine korkuyorum hasar açacağım diye 29 psi dan fazla sanırım bazıları çünkü sağ ön çok hafif daha az olurken diğerleri maşallah üstünde yük yokmuş gibi duruyor onu akşam ayarlarım bu arada sizin fun club üyesiyim ben ;D videolarınızı az izlemedim aracı almadan önce ;D

Duster0618' Alıntı:
Evet sayın hocam o aklımda şuan dışarı çıkıp doğru düzgün nasip olmadı alışamadım hala araca ve viteslerine korkuyorum hasar açacağım diye 29 psi dan fazla sanırım bazıları çünkü sağ ön çok hafif daha az olurken diğerleri maşallah üstünde yük yokmuş gibi duruyor onu akşam ayarlarım bu arada sizin fun club üyesiyim ben ;D videolarınızı az izlemedim aracı almadan önce ;D
:smiley:

aracın fren pedalında sorun yok sen alışamadın sanırım bundan önceki aracın 5 bin tl civarında bir araçtı bence arabayla boş bir arazide biraz alıştırma yap birde lastik havası 29 diyor ama 34 falan yap çünkü 29 çok yumuşak virajlarda falan araba çok yatar

off road runner' Alıntı:
Kullanım klavuzum arabada olduğundan tam olarak cevaplayamam ama 60.000 km de değişmesi lazım (renault megane de öyleydi). Bunu servise sorun, şayet hatırladığım doğruysa 20.000 km daha kayışı değiştirmezsiniz. Dizel araçlarda yakıt pompası çok önemlidir, ona baktırın (özellikle araçta kötü yakıt kullanıldıysa yakıt pompası ve motorda masraf çıkartır). Çok mu ucuza alacaksınız bilmem ama bence o kadar yüksek km de dizel araca gitmeyin (ya da çıkarabilecekleri masraflara razı olun) triger kayışı 75 bin kmde değişiyor ve fiyatı 700 tl civarında 100 bin deki aracın kesinlikle değişmiştir ama yinede değiştirdiğine dair faturası varsa istenmesi gerekir yoksa temkinli davranmak gerek birde 2012 model araç nasıl olurda 100 bin km yol yapar sadece gündüz değil gecede araba üstünde olsan 1 buçuk senede 100bin çok zor ama iyi tarafı şudur eğer bu kadar kısa sürede o km ye ulaşmışsa kesinlikle uzun yolda yapılmıştır o km ve uzun yol aracı pek yıpratmaz

triger kayışı 75 bin kmde değişiyor ve fiyatı 700 tl civarında 100 bin deki aracın kesinlikle değişmiştir ama yinede değiştirdiğine dair faturası varsa istenmesi gerekir yoksa temkinli davranmak gerek birde 2012 model araç nasıl olurda 100 bin km yol yapar sadece gündüz değil gecede araba üstünde olsan 1 buçuk senede 100bin çok zor ama iyi tarafı şudur eğer bu kadar kısa sürede o km ye ulaşmışsa kesinlikle uzun yolda yapılmıştır o km ve uzun yol aracı pek yıpratmaz

ensar' Alıntı:
aracın fren pedalında sorun yok sen alışamadın sanırım bundan önceki aracın 5 bin tl civarında bir araçtı bence arabayla boş bir arazide biraz alıştırma yap birde lastik havası 29 diyor ama 34 falan yap çünkü 29 çok yumuşak virajlarda falan araba çok yatar
5 liralık değildi Ensar beyciğim 30 liralık bir araçtı frenlerin sert gelmesi aracın balatalarının bitmeye yakın olmasındamış şükür hallettim hepsini sorunsuz şuan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri