youngsun
Zirve
Bu konunun çok önemli olduğu ve böyle bir özelliğin gözden kaçmaması ve birçok Duster kullanıcısının da bu durumdan haberi olmadığı düşüncesiyle yeni konu açtım.
Arkadaşlar kullanıcı kitabındaki bilgileri yazıyorum.
2.13
LOCK Modunda Fren Sistemi
4WD Lock Modu devredeyken ABS'nin ''Her Türlü Yol'' modu devreye girer.
Bu durumda, zemine daha iyi yerleşebilmek için tekerlekler çevirimsel olarak kilitlenebilir. Bu da hareketli zeminde frenleme mssafelerini kısaltır. Bu mod devrede olduğu sürece,
*Araç hakimiyeti frenleme sırasında sınırlanır (Bu mod buzda tavsiye edilmemektedir).
2.15
4 Tahrik tekerlekli araçların özellikleri
4 WD LOCK modunda sistem yumuşak zeminde (kar,çamur, kum...) frenleme mesafesini sağlamak için tekerlekleri aniden kilitleyebilir.
Bunu OFFROAD ABS başlığı altında vermiş olsaydı, herşey tamamdı. Prensip aynı. Ama DACIA buna ''ABS'nin her türlü yol modu'' demiş.
Arkadaşlar kullanıcı kitabındaki bilgileri yazıyorum.
2.13
LOCK Modunda Fren Sistemi
4WD Lock Modu devredeyken ABS'nin ''Her Türlü Yol'' modu devreye girer.
Bu durumda, zemine daha iyi yerleşebilmek için tekerlekler çevirimsel olarak kilitlenebilir. Bu da hareketli zeminde frenleme mssafelerini kısaltır. Bu mod devrede olduğu sürece,
*Araç hakimiyeti frenleme sırasında sınırlanır (Bu mod buzda tavsiye edilmemektedir).
2.15
4 Tahrik tekerlekli araçların özellikleri
4 WD LOCK modunda sistem yumuşak zeminde (kar,çamur, kum...) frenleme mesafesini sağlamak için tekerlekleri aniden kilitleyebilir.
Bunu OFFROAD ABS başlığı altında vermiş olsaydı, herşey tamamdı. Prensip aynı. Ama DACIA buna ''ABS'nin her türlü yol modu'' demiş.