DUSTER 4WD ''OFF ROAD ABS''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,297

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Bu konunun çok önemli olduğu ve böyle bir özelliğin gözden kaçmaması ve birçok Duster kullanıcısının da bu durumdan haberi olmadığı düşüncesiyle yeni konu açtım.

Arkadaşlar kullanıcı kitabındaki bilgileri yazıyorum.
2.13

LOCK Modunda Fren Sistemi
4WD Lock Modu devredeyken ABS'nin ''Her Türlü Yol'' modu devreye girer.
Bu durumda, zemine daha iyi yerleşebilmek için tekerlekler çevirimsel olarak kilitlenebilir. Bu da hareketli zeminde frenleme mssafelerini kısaltır. Bu mod devrede olduğu sürece,
*Araç hakimiyeti frenleme sırasında sınırlanır (Bu mod buzda tavsiye edilmemektedir).
2.15
4 Tahrik tekerlekli araçların özellikleri
4 WD LOCK modunda sistem yumuşak zeminde (kar,çamur, kum...) frenleme mesafesini sağlamak için tekerlekleri aniden kilitleyebilir.

Bunu OFFROAD ABS başlığı altında vermiş olsaydı, herşey tamamdı. Prensip aynı. Ama DACIA buna ''ABS'nin her türlü yol modu'' demiş.

Etiketler
Ynt: DUSTER 4WD ''OFF ROAD ABS''

Bu arada OFFROAD ABS nedir?

Düşük hızlarda gevşek zeminde(özellikle çakıl kum vb). tekerlekleri bloke ederek(ABS yi devre dışı bırakarak) tekerleklerin önünde kum çakıl vb. biriktirir ve durma sağlar.

Bunun tıpkısısnın aynısını Duster; 4WD LOCK modunda yapabiliyor.
Daha ne yapsın ::smiley:

Örneğin VW Amarok OFF ROAD ABS'yi şöyle tanımlamış;
30 km/s'nin altındaki hızlarda kumda, çakılda ve toprakta; gevşek zemini aracın lastiklerinin önünde biriktirerek patinaj takozu etkisi oluşturuyor. Böylece sistem, gevşek zeminde direksiyon hakimiyetinizi koruyarak, daha kısa mesafede aracı durdurmanıza yardımcı oluyor.

youngsun' Alıntı:
Bu konunun çok önemli olduğu ve böyle bir özelliğin gözden kaçmaması ve birçok Duster kullanıcısının da bu durumdan haberi olmadığı düşüncesiyle yeni konu açtım.

Arkadaşlar kullanıcı kitabındaki bilgileri yazıyorum.
2.13

LOCK Modunda Fren Sistemi
4WD Lock Modu devredeyken ABS'nin ''Her Türlü Yol'' modu devreye girer.
Bu durumda, zemine daha iyi yerleşebilmek için tekerlekler çevirimsel olarak kilitlenebilir. Bu da hareketli zeminde frenleme mssafelerini kısaltır. Bu mod devrede olduğu sürece,
*Araç hakimiyeti frenleme sırasında sınırlanır (Bu mod buzda tavsiye edilmemektedir).
2.15
4 Tahrik tekerlekli araçların özellikleri
4 WD LOCK modunda sistem yumuşak zeminde (kar,çamur, kum...) frenleme mesafesini sağlamak için tekerlekleri aniden kilitleyebilir.

Bunu OFFROAD ABS başlığı altında vermiş olsaydı, herşey tamamdı. Prensip aynı. Ama DACIA buna ''ABS'nin her türlü yol modu'' demiş.

Selim Hocam eline sağlık güzel bir bilgi oldu bizim için. Aslında şu sayfaya da eklersen bu bilgiyi çok iyi olacaktır kanaatindeyim. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73261.40

4WD Lock modunda; bazı arkadaşlar buzda frenlerin hemen kilitlendiği ve ABS nin gerekli gereksiz devreye girdiğinden bahsetmişlerdi.

Aynı koşullarda Auto Mod, 2WD modda fren deneyenler oldu mu?
Ayrıca hafta sonu İstanbul Caddebostanda Offroad Parkta Duster 4x4 sürüş testi var.
Teste katılacaklar OFFROAD ABS yi deneme fırsatı yakalarlarsa paylaşmaları yararlı olabilir.

youngsun' Alıntı:
4WD Lock modunda; bazı arkadaşlar buzda frenlerin hemen kilitlendiği ve ABS nin gerekli gereksiz devreye girdiğinden bahsetmişlerdi.

Aynı koşullarda Auto Mod, 2WD modda fren deneyenler oldu mu?
Ayrıca hafta sonu İstanbul Caddebostanda Offroad Parkta Duster 4x4 sürüş testi var.
Teste katılacaklar OFFROAD ABS yi deneme fırsatı yakalarlarsa paylaşmaları yararlı olabilir.
caddebostan parkurunda kullandım, en dik iniş dahil abs devreye girmedi... :smiley:

bu zaten bilinen birşey ;) güray hocam sizde niye gerçekleşmemiş anlamadım ama bunun gerçekleşmesi için aracınızın kayması gerekiyor yeterince kaygan kontrolsüz eğimler değilmiydi acaba neyse bende çoğu zaman oluyor extrem koşullarda mt lastikli araçlarla stock lastiklerimle mücadele ettiğim için neyse şimdi bir vidyo paylaşıcam konuyu kanıtla sabitlemiş olacağız subarucu forester konuğumuz bana epey kızacak ama neyse 55. saniyeden sonrasını dikkatle izleyin :-*

http://www.youtube.com/watch?v=-Ypyi6I3zys&feature=related

Ben yaşadım bunu, arazide işe yarıyor. 30cm yüksekliğinde yağlı-ıslak çamurda <lock> olarak giderken dönmeden önce ani fren yaptım ve ABS titremesi olmadan etkili fren yaptı

Yalniz OFFROAD ABS debryaj icin cok tehlikelidir.Duster da otomatik vites olsaydi durum daha esnek olabilirdi.Fakat manuel vites bu durumun debrayajin yanmasina sebebiyet verebilir.Ben ABS sensorunu soktum ve ABS yi devre disi birakarak yoluma devam ettim.Ama ne yazik ki 3 ay sonra debryaji degistirdim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR