Duster Alt Bakımı Nasıl Yapılır

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,348

mimar_ankara

Kamp III
Yer
Ankara
Aracın kışa hazırlanmasında, lastik, motor ayarları, silecek suyu gibi konuların dışında, araçın görünür altının, süspansiyon (amortisör, helezonlar, salıncaklar), yürüyen aksam (akslar, şaft, difransiyel kovanları), egsoz sistemi,tüm alt şasi ve davlumbaz içleri bağlamında farklı koruyucu uygulamalar yapılmakta.

Ben aracı ekimde aldığım için, hiçbir alt bakım yaptırmadan kışı geçirdim. Kış boyunca karda, yağmurda, kaya tuzu ile tuzlanmış yollarda kullandım. Şimdi havalar ısınınca, aracın altını yıkatıp, lifte alıp bir durum muhakemesi yapmak istiyorum. Birkaç ay önce kış lastikleri takılırken yeni arabada aks tutucuların paslanmış olduğundan bahsetmiştim.

Aracı gözle muayeneden sonra, hangi parça için ne tür koruyucu önlemler alınabilir, nerede wd40, sprey katran, sprey pütür, gres, antipas boya kullanabiliriz tecrübeli arkadaşların görüşlerini almak isterim...

Etiketler
Ynt: Duster Alt Bakımı Nasıl Yapılır

Piyasada farklı kullanım yerleri için farklı koruma-bakım ürünleri var. Sıradan internet satış siteleri dışında sanayi amaçlı profesyonel ürünler satan siteler var.
Aracın alt bakım koruması için bu profesyonel ürünlerden kullanmak daha iyi, ancak hangi ürünü nerede kullanmak gerekli uzman görüşleri önemli.

Örneğin mum sprey diye birşey var. Kaportanın tüm yağmur suyunun süzülüp biriktiği ve damladığı son noktalarda paslanmaya etkili. Ben eski araçlarımda kapı eteklerinde, bagaj kapısı, motor kaputu kenarlarında kullanmıştım. Paslanmaya en elverişili noktalarda kesin etkili olduğunu oto boyacılar söylemişti.

Alt bakımda da bu tür ürünleri tavsiye edecek arkadaşların görüşlerini bekliyorum..

Şöyle olabilir mi ??? ??? ???

Bu arada yıkamacının adına dikkat ;D ;D ;D .

24032012495.jpg

mimar_ankara' Alıntı:
Sayın Monti, alt yıkamada gözle görülür bir korozyona rastladınız mı?
Yoo herhangibişey görmedim. Bu arada tüm araclar kışdan çıkınca bir kere alt yıkama yaptırsa iyi olur zira kış boyunca tuz ve çamur aşınırıcılar bozucular altına girip yapışıyor. Bu arada alt yıkama yapan yer bulmak biraz sıkıntılı bu yüzden gezenbilir Ankara grubundan bir kaç yer öğrenmiştim. O topikte son bir kaç sayfada bir kaç tavsiye edilen yer var...

Bizim arabaların alt yürüyen ve mekanik aksamları galveniz profil ve döküm parçalar. Bir Fransız sitesinde alttaki fotoları gördüm. Tüm parçaları siyah bir boya ile boyamışlar. Bu sanırım kaportacıların şasi boyası dediği boya. Böyle bir uygulama için görüşlerinizi bekliyorum..

01.jpg

02.jpg

zannediyorum sadece yıkama yeterli olmalı çünkü zaten aracın altı korumalı yapılmış reside de görünüyor.ancak zıebart firmasında alt koruma pütürlü zift atıyorlar.belki faydası vardır ancak uzman kişi olmalı yapan nereye yapılacagını bilmeli

alt ve çamurlık içi koruma ile, süspansiyon sistemlerinin korozyona karşı korunması önemli konu..bu aralar bu konuyu araştırıyorum..
ziebart alt şasi koruması yapıyor, fiyat 400 tl ye yakın..ancak aks tutucu, salıncaklar, kampana kapakları gibi yerlere ne tür koruma yapılmalı koruma yapan firmalara danışacağım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,980
Kaydolan Son Üyemiz
Tarçın

Çevrimiçi üyeler