<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Duster Aracınıza Ne Gibi Değişiklikler Yaptınız?</b><br />
<br />
potrey, herhangi bir oto camcısına gidiyorsun, metre işi satılan fitiller var çeşitli ebatlarda; onlardan istiyorsun; En uygununu camcı seçer. Sonra o havaliye takar. Ben 10 tl ödemiştim. Bir arkadaş 15 civarı ödemişti vs. vs. <br />
<br />
Bu arada, yukarıda gerginyo'nun resimlediği işlemi ben de yaptım. Su borusu yalıtım süngerlerinden aldım; yuvarlak ama yine de bir miktar düz kesilebiliyor; olabildiğince kalın/düz şeritler halinde kestim. Sonra da kaputun alt şase ile temas eden kısımlarına yapıştırdım. <br />
<br />
Gürültüyü bilemem de (pek emin olamadım) motora giren toz için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Gerginyo arkadaşımızn yaptığının aynısı olduğu için resimlememe gerek yok. <br />
<br />
Daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım Duster'daki gürültü sorununu. Özellikle dişli asfaltta tekerlek sesinin içeriye fazla girmesi... Gerçi bu durum birçok araçta aynı. <br />
<br />
Sanayi çevresindeki arkadaşlara sorum.... Acaba göğüslük altına, arka kısma, hatta belki de tabana tamamen, alta ikinci bir yalıtım yaptırılabilir mi? Sesi ne kadar azaltır? Kaça malolur? <br />
<br />
Bu konuda bir bilgisi, düşüncsi veya girşimi olan var mı? Böyle bir şeye girişilmeli mi?</div>