Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi
Arkadaşlar herkes kaputunu açıp radyatörü elle bir sallayın.aşırı derecede boşluk var bağlantı pimlerinde .
ufak bir lastik contayla sallantı gideriliyor.resimli anlatımı aşağıdaki gibidir.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202997095836669&set=pcb.661165270591352&type=1&theater
Yalnız radyatördeki sallantı bu contayı takınca gitmiyor. O yukardan aşağı sabitleme pimi zaten kökünden hareket ediyor. Onun sağlamlaştırılması gerek diye düşünüyorum.
az önce direksiyonu arkadaşa verdim, geçtim arka koltuğa. 80 km yi geçtikten sonra bagajdan geldiğini düşündüğüm rüzgar sesi meğer arka sağ pencereden geliyormuş. pencere rüzgar alıyor hafiften...bu durumu nasıl düzeltebilirim. fitille ilgili sanırım??
Bu radyatorle ilgili olay; pimin radyatore girdigi yerden kaynakli degil. Pimin aracin on paneline girdigi yerdeki bosluktan kaynaklaniyor.
Radyatore giren yerde zaten iki tarafli takoz var.
Ben pimi sokmeden, musluk xontasini ince tornavidayla, pimin ic kisimlarina dogru ittim, alttan alttan. Yani Kafamizi radyator tarafina sokuyoruz ve pimin diplerine yani yukari yukari musluk contasini itiyoruz. Boylece pimin yuvasindan kaynakli boslugu almis oluyoruz.
Radyatör sabitleme:
Yaptığım ince contalar kanalın her iki tarafına koyunca kalın geldi o yüzden tırnaklı tarafa yapmadım tek taraflı koydum
Alt tarafada iki kat şamrel kalın oldu onuda tek kat uyguladım
Yuvayı komple çıkartırsanız ince contayı yapıştırmak daha kolay oluyor resimlerden görebilirsiniz
İnce fitil tek taraflıda olsa şamrel kaymadığı için pimin içine girmesi zor oluyor bunun çareside contayı ve pimin ucunu greslemek o zaman rahat sokabiliyorsunuz
Sonuç olarak kaya gibi oldu radyatör deline kadar ellemezsiniz bu şekilde yaparsanız
Su problemi için servise gittiğimde, bir arkadaşın defransiyal sıkıntısı oldu, şanzıman/defransiyel yağ seviyelerini de kontrol edin dedim. Edemeyiz, onlar kapalı kutu ve ömürlük (araçla) dediler. Garip geldi ama bir şey diyemedim...
Ynt: Re: Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi
cem.321' Alıntı:
Su problemi için servise gittiğimde, bir arkadaşın defransiyal sıkıntısı oldu, şanzıman/defransiyel yağ seviyelerini de kontrol edin dedim. Edemeyiz, onlar kapalı kutu ve ömürlük (araçla) dediler. Garip geldi ama bir şey diyemedim...
Ynt: Re: Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi
cem.321' Alıntı: