Ynt: Duster Da Nerden Geldiğini Anlamadığımız Seslerin Telafisi
Ben bişeyler yaptım şimdilik ses kesildi , kesin oldu diyemem biraz denemek lazım
Bu parça 4 tane lastik takozla askıda duruyor bildiğiniz üzere çoğu araçta yağ kapağına bi taraftan teması var , ben onu çok daha önce radyatör tarafındaki ayaklarına ayar yaparak merkezlemiştim gerçi bu sese sebep olan yağ kapağına vurması değil
Ön cam tarafındaki bağlantı lastikleri çok yumuşak ve ince lastik bu yüzden motorun hafif sarsıntılı çalıştığı devirlerde bu ön lastikler motor dairesindeki sıcaklığın artmasıyla birlikte iyice yavşayıp silkinti yapıyor, silkintide plastiğin genelinden bu sesin çıkmasına neden oluyor
Motor üst kapağıyla bu parça arasında yaklaşık 1,5 cm civarı boşluk var ,bu boşlukluğun bazı yerlerine kauçuk kendinden yapışkanlı malzemeden kesip yapıştırdım , alt tarafa yumuşak temas genişleyince parçadaki titremede doğal olarak azaldı ve ses kesildi , bu malzeme ne çok sert ne de çok yumuşak zamanla ezilebilir o yüzden kesin oldu gözüyle bakmıyorum
Daha sert lastikte olmaz çünkü bu sefer esneme olmadığı için ayakları yerine sokamazsınız
En alttaki resimdeki bağlantı takoz ayaklarının vidaları yağ filtresinin sağında ve solunda onlarıda sıkın ben daha önce sıkmıştım yine gevşemiş
Şayet olmazsa cam tarafındaki bağlantı yerlerini vida arası lastik takoz yapıcam o şekilde garanti olur , biraz zahmetli tabi o ayaklarda delik yok pim var onları kesip delik açmak gerekir isterseniz öylede yapabilirsiniz tercih sizin