KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Arkadaşlar aracı alalı bugün tam bir hafta oldu. Araçtan çok memnunum ancak müzik sistemi çok zayıf gibi.
En azından 2 adet tweeter takılırsa biraz canlanır gibime geliyo.
Aranızda tweeter taktıran var mı? Nereye monte ettirelim? Ön kolonların içine mi yoksa daha faklı bi yerlere mi?
Arkadaşlar aracı alalı bugün tam bir hafta oldu. Araçtan çok memnunum ancak müzik sistemi çok zayıf gibi.
En azından 2 adet tweeter takılırsa biraz canlanır gibime geliyo.
Aranızda tweeter taktıran var mı? Nereye monte ettirelim? Ön kolonların içine mi yoksa daha faklı bi yerlere mi?
Dusterda a sutununda ki iç ayna kapağı diye adlandırılan parça kapı pandizotuna yapışık olduğu için kapı sökülerek aynen iç ayna kapağı hızasına yerleştirilebilir. Aşağıdaki link kesme biçme işlerinde size fikir verebilir.
Az önce mahalledeki oto elektirikçiye uğradım. Tweeter istediğimi söyledim. Baktı etti dediki, 5-10 TL'lik tweeter yerine 2-3 yollu hoparlör takalım ön ve ya ön+arka kapılara dedi. Birkaç model gösterdi görüntü olarak süper şeyler ama 200-250 TL tutuyo 4 tanesi. Uygun fiyatlı da piyasada bulunuyormuş. Olmadı öyle birşey mi yapsam acaba? İki dandik tweeter yerine kendinden tweeterlı hoparlör mü alsam? Ancak amphisiz çalışacak uygun fiyatlı birşeyler bulmak lazım... :
Ben 16cm mid takımı kullanacaksınız sandım. Hani şu harici crossoverı olanlardan. Size tavsiye edebileceğim 16cm çok yollu hoparlör profesyonel olarak DSL 126 Coaxial hoparlör olu çift fiyatı tahminen 100-150 tl arasındadır. Yalnız almadan önce imkan dahilinde fit olup olmadığına bakılması gerekli. Bir problem çıkacağını sanmıyorum ama temkinli olmakta faysa var.
Yakın zamanda bende ses sistemini iyileştirmeyi planlıyorum. Ana ünite ile yedek batarya ay sonu elimde olur. Mİd takımları hali hazırda mevcut. Sub konusunda emin değilim çünkü yurtdışından getirtmenin maliyeti 2000tl yi geçiyor onun yerine stepneye takılan dahili amplifikatörlü bir model de olabilir. Fİkir vermesi açısından paylaşmak istedim.
Mevlüt bey ne kadar ucuza kaçarsanız ses sistemi o kadar kötü ve kısa ömürlü olacak. 4 adet hoparlör 250 tl bile o cihazların kalitesi hakkında fikir veriyor. Tamam aracınıza 5.000 tl ye sistem kurmayın ama 4 hoparlöre de ne bileyim bir kere iyi para verin bir daha vermeyin derim.
bir nokta daha var , aracın ses sisteminin 2 tweeter ile canlanacağından emin misiniz ?
sonuçta tweeterlar sadece tizlerde görev alırlar ?
baslarla ilgili bir sorun varsa bence şu harika bir çözüm ama fiyatı başka yerlerden de kontrol edilmeli :
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-etiket-pioneer-ts-lx40-koltuk-alti-bas-sifir-60752137/detay/
kyenipazar beyin söylediklerine katılıyorum oto elektrikçisi yerine oto ses ve görüntü sistemleri üzerine iş yapan biryerlere gitmek daha mantıklı. Gerçi ben DIY den yanayım. Araştır, gör, kendin yap ( DIY= Do it yourself).
Serkan bey google aramöa motoruna " Pioneer TS-WX610A " yazarsanız 4. sonuçtan itibaren Türkiye'de tedarik edebileceğiniz yerleri görebilirsiniz.