Duster için Tweeter montajı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan youngsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,505

youngsun

Zirve
Yer
İstanbul/Ankara
Web
www.youtube.com
Arkadaşlar aracı alalı bugün tam bir hafta oldu. Araçtan çok memnunum ancak müzik sistemi çok zayıf gibi.
En azından 2 adet tweeter takılırsa biraz canlanır gibime geliyo.

Aranızda tweeter taktıran var mı? Nereye monte ettirelim? Ön kolonların içine mi yoksa daha faklı bi yerlere mi?

Etiketler
Ynt: Duster için Tweeter montajı?

youngsun' Alıntı:
Arkadaşlar aracı alalı bugün tam bir hafta oldu. Araçtan çok memnunum ancak müzik sistemi çok zayıf gibi.
En azından 2 adet tweeter takılırsa biraz canlanır gibime geliyo.

Aranızda tweeter taktıran var mı? Nereye monte ettirelim? Ön kolonların içine mi yoksa daha faklı bi yerlere mi?

Hayırlı olsun mevlüt bey. Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşaallah.

O konuda sanıyorum serkanefe yardımcı olabilir.

Dusterda a sutununda ki iç ayna kapağı diye adlandırılan parça kapı pandizotuna yapışık olduğu için kapı sökülerek aynen iç ayna kapağı hızasına yerleştirilebilir. Aşağıdaki link kesme biçme işlerinde size fikir verebilir.

http://bananags.grantham-international.com/GS_DIY/reartweeter/index.html

Veya kapılardan ekbir kablo işine girmek sıkıntı olur derseniz bir diğer seçenek de aşağıdaki gibi olabilir.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Veya hiç kesme biçme yapmadan çiftaraflı bantla yüzeysel montajda başka bir seçenek.

[attachment=4]

DSC00806-800x600.jpg

DSC00810-800x600.jpg

DSC00809-800x600.jpg

images.jpg

Az önce mahalledeki oto elektirikçiye uğradım. Tweeter istediğimi söyledim. Baktı etti dediki, 5-10 TL'lik tweeter yerine 2-3 yollu hoparlör takalım ön ve ya ön+arka kapılara dedi. Birkaç model gösterdi görüntü olarak süper şeyler ama 200-250 TL tutuyo 4 tanesi. Uygun fiyatlı da piyasada bulunuyormuş. Olmadı öyle birşey mi yapsam acaba? İki dandik tweeter yerine kendinden tweeterlı hoparlör mü alsam? Ancak amphisiz çalışacak uygun fiyatlı birşeyler bulmak lazım... ::smiley:

Ben 16cm mid takımı kullanacaksınız sandım. Hani şu harici crossoverı olanlardan. Size tavsiye edebileceğim 16cm çok yollu hoparlör profesyonel olarak DSL 126 Coaxial hoparlör olu çift fiyatı tahminen 100-150 tl arasındadır. Yalnız almadan önce imkan dahilinde fit olup olmadığına bakılması gerekli. Bir problem çıkacağını sanmıyorum ama temkinli olmakta faysa var.

Yakın zamanda bende ses sistemini iyileştirmeyi planlıyorum. Ana ünite ile yedek batarya ay sonu elimde olur. Mİd takımları hali hazırda mevcut. Sub konusunda emin değilim çünkü yurtdışından getirtmenin maliyeti 2000tl yi geçiyor onun yerine stepneye takılan dahili amplifikatörlü bir model de olabilir. Fİkir vermesi açısından paylaşmak istedim.

[attachment=1]

Ses sistemi.jpg

N5K3G' Alıntı:
Büyük ihtimal subwooferdan vazgeçip stepne sub kullanacağım.

[attachment=1]

[attachment=2]

vay böyle birşeyden haberim bile yoktu işte bilgi paylaşımı budur yaaaa...

Hocam bunu nerden ne kadara bulabiliriz direk alıcam..

Mevlüt bey ne kadar ucuza kaçarsanız ses sistemi o kadar kötü ve kısa ömürlü olacak. 4 adet hoparlör 250 tl bile o cihazların kalitesi hakkında fikir veriyor. Tamam aracınıza 5.000 tl ye sistem kurmayın ama 4 hoparlöre de ne bileyim bir kere iyi para verin bir daha vermeyin derim.

bir de oto elektrikçiden ziyade sadece ses sistemlerine odaklanan bir yere gidin bence.

bir nokta daha var , aracın ses sisteminin 2 tweeter ile canlanacağından emin misiniz ?

sonuçta tweeterlar sadece tizlerde görev alırlar ?

baslarla ilgili bir sorun varsa bence şu harika bir çözüm ama fiyatı başka yerlerden de kontrol edilmeli :
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-etiket-pioneer-ts-lx40-koltuk-alti-bas-sifir-60752137/detay/

kyenipazar beyin söylediklerine katılıyorum oto elektrikçisi yerine oto ses ve görüntü sistemleri üzerine iş yapan biryerlere gitmek daha mantıklı. Gerçi ben DIY den yanayım. Araştır, gör, kendin yap ( DIY= Do it yourself).

Serkan bey google aramöa motoruna " Pioneer TS-WX610A " yazarsanız 4. sonuçtan itibaren Türkiye'de tedarik edebileceğiniz yerleri görebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,817
Kaydolan Son Üyemiz
ferhanaksoy

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR