Duster ile Kar ve Çamur Keyfi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,995

Etiketler
Ynt: Duster ile Kar ve Çamur Keyfi

Ümiterkana

montañes' Alıntı:
palmas.gif
palmas.gif
palmas.gif
palmas.gif
palmas.gif
palmas.gif

up8453' Alıntı:
sırt koyden gıdılıyodu zannedersem guzel yermıs

Doğrusu hangi köy bilmiyorum, ağaran şelalesine gitmeden 100mt geride sağdan yukarı doğru giden yolu takip ettik. Çok güzel bir yol yani berbat bir yol :D Güzel yol anlayışımız böyle oldu artık ne yapalım ;D Gezideki Samurai'yı kullanan arkadaş kötü yol gördüğünde Muhtarlara teşekkür ediyor yolları düzeltmedikleri için ;D

Yorgunsavasci' Alıntı:
güzel videolarınız; detaylı anlatımlarınız ve bu topiğe kazandırdıklarınız için çok çok teşekkürler :smiley::smiley::smiley::smiley: emeğinize sağlık :smiley:

Rica ederim yorgunsavasci, bilgiler paylaşıldıkça değer kazanıyor ;)

bu aracı hafta sonları gezmek için ve genelde aile için kullanacak birine tavsiye eder misiniz? NOT: şuanki araba skoda octavia yerine alınabilir bir araç mıdır?

birde bu araçta kilitli diferansiyel mevcut mu? bozuk yolda (fazlasıyla bozuk) nasıl ilerler..

quickcan' Alıntı:
bu aracı hafta sonları gezmek için ve genelde aile için kullanacak birine tavsiye eder misiniz? NOT: şuanki araba skoda octavia yerine alınabilir bir araç mıdır?

birde bu araçta kilitli diferansiyel mevcut mu? bozuk yolda (fazlasıyla bozuk) nasıl ilerler..
Bence aile için ideal bir araç düşünme hemen al derim

quickcan' Alıntı:

quickcan, daha önce hangi başlığı okuman gerektiğini söylemiştim. Gördüm ki hiç okumamışsın, galiba laf olsun diye arasıra yazıp, çekip gidiyorsun.

Babanla beraber oturun ümiterkan'ın 55 sayfalık başlığını okuyun; orada istediğin her şeyi bulacaksın.

Hem resimler de var.

olguncandan' Alıntı:
quickcan, daha önce hangi başlığı okuman gerektiğini söylemiştim. Gördüm ki hiç okumamışsın, galiba laf olsun diye arasıra yazıp, çekip gidiyorsun.

Babanla beraber oturun ümiterkan'ın 55 sayfalık başlığını okuyun; orada istediğin her şeyi bulacaksın.

Hem resimler de var.

benim arasıra yazıp gittiğim felan yok takip de ediyorum hatta yazıyı yazdığınız gün gördüm ama birşey demek istememiştim. benden yaşça büyüksünüz diye bana istediğinizi diyebileceğiniz anlamına gelmiyor.büyüklerime, bana saygı duydukları sürece saygı duymuşumdur... çocukla konuşmuyorsunuz.ayrıca o başlığıda okudum ama herşey birbirine karışmış ve bazı bilgiler orada yok !

Usta bende Çayeli'lindenim.Burası çayelinin neresi?Bu arada dacia iyi bir performans sergilemiş ama sanki lastikler tam kar lastiği değilmiş gibi geldi, yanılıyormuyum?

Görüntüler çok güzel, çok keyfli.Fakat tehklike arz edecek olan durumlara da hazırlıklı ve teçhizatlı olmak gerekir.Paylaşım için teşekkürler.Devamını dilerim.

quickcan' Alıntı:
benim arasıra yazıp gittiğim felan yok takip de ediyorum hatta yazıyı yazdığınız gün gördüm ama birşey demek istememiştim. benden yaşça büyüksünüz diye bana istediğinizi diyebileceğiniz anlamına gelmiyor.büyüklerime, bana saygı duydukları sürece saygı duymuşumdur... çocukla konuşmuyorsunuz.ayrıca o başlığıda okudum ama herşey birbirine karışmış ve bazı bilgiler orada yok !
hOŞGELDİNİZ. burası dustercilerin mekanı burda böyle tavırlara şark kurnazlıklarına hazırlıklı olun. Ya da beğenmiyorsanız muhatap olmayın. Çünkü sanayicilerin dediği gibi bu modeller böyle

"Bir şey söylemek istiyorum.tamam bu tür araçlar günlük kullanıma uygun 4 x 4 ler olabilir.hatta hafif arazi koşullarındada iş yapabilir.ancak bir çok konuştuğum kişi burdaki yazıları okuyunca birde defenderlerle resimlerini görünce bu aracı gerçekten off road yapabilinecek yada en azından başlamaya uygun bir araç zannediyorlar.bu da yeni başlayan ve off road aracı arayan veya bu araçtan alan arkadaşları araçlarını off roada hazırlamaya itiyor..ilk başlangıçta tabiki sorun yaşamayacaklar acemi olduklarından araca nazik davranacaklar sonra araçlarına güvenip,gerçek off road araçlarının performansını da görüp biraz da çekme meraklası eski kurtlardanda gazı alınca kendilerini ağır şartlara vuracaklar,ondan sonrada ağır servis masrafları ile uğraşacaklar.bu yüzden bence bu tip araçların arazi performansını överken (özellikle ustalar için söylüyorum.)gerçekten bu aracı alıp off roada çıkabileceklerini düşünüyorlarsa övsünler aksi taktirde iyi niyetlede olsa bu aracın off road için uygun olduğunu söylemek cebindeki az bir para ile bu işe başlamak isteyen yeni arkadaşlara kötülük etmek olacaktır.yanlış anlamayın duster kendi çapında iyi olabilir,ama emin olun sıfır bir duster rot,kilt veya ön takımı dağıttığında serviste çıkacak para ciddi boyutlarda olacaktır.ve ne yazık ki bu tür hasarlarda garantiye girmeyecektir.artı aracı satarken yapılacak ekspertizlerde ortaya çıkacak ve aracın satışı zorlaşacaktır.off roada yeni başlayacak veya bu aracı ben arazide kullanırım diye alacak arkadaşlara benim önerim eski kurtlara baksınlar onlar ne kullanıyorsa o araçları alın aksi takdirde çok zarar görürsünüz.eminolun bu kurtlarda göreceğiniz araçlar şunlar olacaktır.(defender,disco 1 ,disco 2 ,toyota vx 80 -100 veya hilux,pajero,nissan patrol,rubicon,g serisi,unimog,cheroki kare kasa..)

Bunları yazan arkadaş doğru söylemekte (sanırım Tuğsan)
gerisi teferruat...

Nereyi açsam aynı yazı.Neden birçok başlıkta aynı yazıyı tekrar edip duruyorsun ki? Üstelik yazı senin bile değil. Hiç kimse Duster gibi arabayı offroad yapmak için almaz. Ailesine daha güvenilir bir araç ve arazide patikalarda ilerlemek için alır, ancak bu olay onu tatmin etmezse o zaman defender a yönelir. Ben mesela; 4x4 aracım olmasına rağmen bir park yeri bulabilirsem (İstanbul'un hali malum) sadece offroad için ikinci bir araç almayı düşünüyorum.
Sonuç:
1. Araç daha güvenli ve konforlu + aileye yönelik=amaç yolda ailece kalmamak
2. Araç sadece benim hobime ve çılgınlığıma yönelik + konfor yok, güvenlik yok=amaç sadece çamur, kum, kar

ikisi birbirinden çok farklı...

velizar' Alıntı:
Nereyi açsam aynı yazı.Neden birçok başlıkta aynı yazıyı tekrar edip duruyorsun ki? Üstelik yazı senin bile değil. Hiç kimse Duster gibi arabayı offroad yapmak için almaz. Ailesine daha güvenilir bir araç ve arazide patikalarda ilerlemek için alır, ancak bu olay onu tatmin etmezse o zaman defender a yönelir. Ben mesela; 4x4 aracım olmasına rağmen bir park yeri bulabilirsem (İstanbul'un hali malum) sadece offroad için ikinci bir araç almayı düşünüyorum.
Sonuç:
1. Araç daha güvenli ve konforlu + aileye yönelik=amaç yolda ailece kalmamak
2. Araç sadece benim hobime ve çılgınlığıma yönelik + konfor yok, güvenlik yok=amaç sadece çamur, kum, kar

ikisi birbirinden çok farklı...

klonlanmış demek ki ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D insan copy-paste olayını yeni öğrenince merakından böyle yapıyormuş demek ki....ama ben hiç öyle yapmadım ;D ;D ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,977
Kayıtlı Üye Sayımız
166,729
Kaydolan Son Üyemiz
zeugmasardes

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.