Abi bu testler cok eski. Senin gonul rahatligiyla alacagin lastik ; Crosscontactwinter.
Bizim standart desenin aynisinin kış tipi.
Gecen yil Autobildin Dusterlarla yaptigi testte 2.ydi. Birinciligi yuvarlanma direnci ve gurultu kriterlerinden kaybetmisti. Ama bana gore kıs sartlari icin test birincisi lastikten basarili.
Almaya gittiğimde yakından inceliyeceğim ikisinide bana göre bunun desenleri diğerinden daha iyi sonuçta tutunmayı sağlayan tırtıklar ve bu lastikte daha çok var diğerinden ,testin eski olması bunun üstüne yeni ürün çıkarmamasıyla alakalı olabilir , karın eskisi yenisi yok kar kardır
Petlas da ıyıdır... (reklam-marka-fiyat-kalite ilişkisi)
Lastikte araç tipi ve ağırlığına göre, AB standart etiketi önemli... (yoltutuş-yakıt-çevre stnd) ..yük-hız endexi ve lastik kalitesi de önemli... ayrıca, mekanik modlama yapılmadan suv-jipe ağır-kalındişATR lastik takılırsa, mekanik riskler(şanzıman-aks-süsp-vb) oluşabilir...
yani marka enson önemli... (reklam-marka-fiyat-kalite ilişkisi)
Kişisel tecrübem yok ama lastik satıcılarını petlas mı o lastik balans tutmuyor diye kendi aralarında konuşurken görmüşlüğüm vardır. Yani ülkemizin ürünü iyi olsun isteriz tabi iyidir umarım.. Ben adı sanı duyulmamış lastik almayın derken sava'yı kastetmişmim. Hakkında hem yerli hem de yabancı sitelerde olumsuz yorumları bol bol bulabilirsiniz. Yani adı sanı duyulmuş aslında evet ama kötü lastik olmaz lastik lastiktir diyenlere sava al olur mu olmaz mı görürsün türünden yorumlardı okuduklarım.
Ben dün 130 a kadar çıktım deneme amaçlı, Continentaldeki titreme Petlasta yoktu. Balans sorunu olmadığını gösterir bu.
Benim Contiler cidden kötü durumdalarmış demek ki.
Alismakla da ilgili abi. Biz ailecek pek suratli arac kullanmadik kullanmiyoruz belki de ondandir.
Zaten hiz uyarisini da aktiflestirdim artik gostergede ibre 130 dogru gelirken diiiit diiit ötuyo.
Bir düzeltme yapayim conti4x4contactwinter üretimde yokmuş, onun yerine conti fabrikasında üretilen Barum polaris 3 varmış fiyatı uygun 225 tl fakat ne kadar güvenilir bilemiyorum