duster konfor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan softdevel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,339

softdevel

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar,

Gerek okuduğum incelemelerde, gerek forumlardaki yazılarda duster'in süspansiyonun çok konforlu olduğu söyleniyor. Darbeleri iyi emiyormuş,hissettirmiyomuş.
Ama ben benim duster'i kullanırken çukur,asfalt yaması görünce kaçmadan edemiyorum, çünkü üzerinden geçtiğimde baya bi ses ve sarsıntı yapıyor gibi geliyor bana.
Acaba fabrika çıkışından hatalı bişeyi olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Fikri olan var mı?
Hatta İstanbul'da oturan, işten anlayan bir duster'ci arkadaş varsa, bir test sürüşü yapabiliriz.

Selamlar.

Etiketler
Ynt: duster konfor

softdevel' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Gerek okuduğum incelemelerde, gerek forumlardaki yazılarda duster'in süspansiyonun çok konforlu olduğu söyleniyor. Darbeleri iyi emiyormuş,hissettirmiyomuş.
Ama ben benim duster'i kullanırken çukur,asfalt yaması görünce kaçmadan edemiyorum, çünkü üzerinden geçtiğimde baya bi ses ve sarsıntı yapıyor gibi geliyor bana.
Acaba fabrika çıkışından hatalı bişeyi olabilir mi diye düşünmeden edemedim. Fikri olan var mı?
Hatta İstanbul'da oturan, işten anlayan bir duster'ci arkadaş varsa, bir test sürüşü yapabiliriz.

Selamlar.

Lastik havalarından olabilir, normalde 29psi olması lazım.

softdevel' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Selamlar.

Bende bundan önce lüks sayılabilecek bir araç vardı. Şimdi Duster kullanıyorum. İnanın süspansiyonları çok daha güzel. Ümit beyin dediği gibi bence de lastik havalarını kontrol edin.

Ümit,
Abi inanmıycaksın gittim senin mesajdan sonra benzinliğe, kontrol ettim, tahmin et kaç? 41psi tüm tekerler.
İki saat hava boşalttım 29psi olması için. Sonrasında sanki eşekten inip mercedese binmiş gibi oldu valla :smiley:

Akıllının biri arabamın plaka kodu 41 diye, 41psi basmış sanırım.
La ben de diyorum, bu araba niye fren yapınca durmuyo, niye bu kadar patinaj yapıyor, niye bu kadar sarsılıyor. Sanki dolma tekerin üstünde gidiyomuşum.
Abi cok saol ya. 41 psi lastiklerle 10000 km yapmışım. ben de diyom bu araba niye bu kadar erken ses yapmaya başladı sağı solu.
neyse zararın neresinden dönsek kardır.
Çok saol valla.

softdevel' Alıntı:
Ümit,
Abi inanmıycaksın gittim senin mesajdan sonra benzinliğe, kontrol ettim, tahmin et kaç? 41psi tüm tekerler.
İki saat hava boşalttım 29psi olması için. Sonrasında sanki eşekten inip mercedese binmiş gibi oldu valla :smiley:

Akıllının biri arabamın plaka kodu 41 diye, 41psi basmış sanırım.
La ben de diyorum, bu araba niye fren yapınca durmuyo, niye bu kadar patinaj yapıyor, niye bu kadar sarsılıyor. Sanki dolma tekerin üstünde gidiyomuşum.
Abi cok saol ya. 41 psi lastiklerle 10000 km yapmışım. ben de diyom bu araba niye bu kadar erken ses yapmaya başladı sağı solu.
neyse zararın neresinden dönsek kardır.
Çok saol valla.

10000km nasıl 41 psi ile gittiniz, iyi dayanmışsınız valla :smiley: bol konforlu sürüşler diyelim o zaman :smiley:

abi nası iş yapıyo bu adamlar anlamıyorum. en azından arbayı aldığım yetkili satıcının bunu kontrol etmesi gerekirdi. Satış yaparken sözde bilmem kaç nokta testinden geçirdiklerini söylemişlerdi.
41psi ile 10000 km yaparak arabanın aksamlarına kimbilir ne zarar verdim.
direksiyonda bi boşluk oluştu bile.

41 :D hemde 10000km aman Allahım :smiley:)

yok hocam ben bile ayda bir baktığım halde lastik basınç 'ı artıyor devamlı hiç olmadı 31 - 32 oluyor..

beyefendi yetkili servis hatalı kabul de sizin hiç mi hatanız yok ?

10.000 Kilometre boyunca aşırı 41 ps (???) basılmış lastiklerle yol yapıyorsunuz da uyanamadınız mı ?? hiç mi demediniz bu kadar çok ses yapıyor ve sarsıntıyı alıyorsa lastiklerde bi sıkıntı var galiba diye ? Tabii belki de ilk aracınız bilemiyorum ama azıcık tecrübesi olan şöför lastiğin görüntüsünden de anlar yani aşırı yüksek veya düşük basıncı ? ben bu konuda iyiyim demiyorum ama heryerden sarsıntılı geçsem herhalde önce lastiklere bakarım , bir de hiç sıkıntı olmasa bile periyodik olarak zaten havalarını kontrol etmeniz gerekir...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR