DUSTER - MERCEDES -VW -FORD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,159

Etiketler

Ynt: DUSTER - MERCEDES -VW -FORD

youngsun' Alıntı:
Duster'da kapı içlerinden gelen tık tık seslerin sebebi; kapı açma kapama ve kilit mekanızmasındaki kapıya paralel uzanan düz uzun telden kaynaklanıyormuş. Bu tel(demir) ile kapı sacı arasına yumuşak malzeme(sünger) uyguluyormuş servis...

Ancak bende direksiyon simidi kapağından bozuk yolda takır takır ses geliyo bakalım o sorun nasıl giderilecek?

Aracınızdan gelen sesler normal değil servise göstermenizde yarar var.

ramazan bey verdiğiniz linkte duster lehine ve aleyhine bir sürü bilgi var...

şöyle yapalım. Ses , ölçülebilen bir varlıktır. Hepimizin bildiği üzere ölçü birimi de desibeldir. Otomobil testlerinde bu verilerin hepsi var.

Siz dusterın ses seviyesinin olduğu bir test bulun ardından da mesela mercedes e 200 için bir test verisi bulun. Yani bizim yorumlarımıza dayanmasın. Ölçülmüş , bilimsel verilere dayansın. Bakalım sonuç ne ?

yok derseniz ki efendim motor ve yol gürültüsünü kastetmiyoruz , araç içi tıkırtılardan bahsediyoruz diye , o zaman bir kapı kilidi teline sünger koymayan bunun bile maliyetinden kaçmak durumunda olan Dacia mı Mercedesten daha tıjırtısız araba üretebiliyor ? Ben sıfır Mercedeslerin direksiyon pompasınıdan hırıltı yaptığını ve servislerin de buna normal dediğini duymadım ? İstisnai bir iki tane olsa tamam ama bu yönde örneğin genel bir şikayet var ? Keza aynaların mühendislik hatası yüzünden çok ses yaptığını iddia eden servis ve kullanıcılar var ?

Acaba Dacia rüzgar tünelini atlamış mı ?
biraz mantık sonra tartışma (fikir alışverişi olarak) lütfen...

ortalık mal kaynıyor zaten. bir mercedes kalmıştı dusterin bulaşmadığı, onu da patlattılar. bu duster sahiplerine aracı alırken bi hap felan mı veriyorlar, büyü mü yapıyorlar anlamıyorum.

diğer arabalarla istediğiniz yapın ama mercedese bulaşmayın sayın dusterciler. her konuda rezil olursunuz çünkü.

duster müdafilerinin ilk "sıfır" araçları duster olsa gerek ki avaz avaz sıradanım diyen araçlarına elle yapılmış aston martin filan muamelesi yapıyolar.duster kayışdağına çıkar çıkmaz muhabbeti sebebiyle tanıştığımız ilker bey sayesinde duster a galeri fuar dışındada oturma şansı bulduk.duster kayışdağına çıktı çıkmasınada inerken "göz" korkusuyla rampa dik emniyet kemeri takalım dedik.hem sürücü hem yolcu emniyet kemeri kastı kullanamadık.ilker bey de bende na-kemer önce allaha sonra ilker beye emanet inip çıktık kayışdağına.tıkırtı gelmemeside içi boş olduğundan olabilir mi acaba.bide bu kıyaslamada duster la kıyaslanan mercedes ww vs araçların kamyon,kamyonet işmakinası sınıfı araçlarıyla yapılmış olabilirmi kıyas.

tyt.fan' Alıntı:
duster müdafilerinin ilk "sıfır" araçları duster olsa gerek ki avaz avaz sıradanım diyen araçlarına elle yapılmış aston martin filan muamelesi yapıyolar.duster kayışdağına çıkar çıkmaz muhabbeti sebebiyle tanıştığımız ilker bey sayesinde duster a galeri fuar dışındada oturma şansı bulduk.duster kayışdağına çıktı çıkmasınada inerken "göz" korkusuyla rampa dik emniyet kemeri takalım dedik.hem sürücü hem yolcu emniyet kemeri kastı kullanamadık.ilker bey de bende na-kemer önce allaha sonra ilker beye emanet inip çıktık kayışdağına.tıkırtı gelmemeside içi boş olduğundan olabilir mi acaba.bide bu kıyaslamada duster la kıyaslanan mercedes ww vs araçların kamyon,kamyonet işmakinası sınıfı araçlarıyla yapılmış olabilirmi kıyas.
Hocam mercedesle kıyaslayan arkadaş bunları okuyor. Ondan bir açıklama bekliyoruz.

bu konuda bir uzlaşmaya varıldı mı yahu , ben eskilere bakarken ilgimi çekti bu sessizlik konusu.

şu an benim kullandığım vito biraz motor gürültüsü alıyor acaba duster vito karşılaştırması mı yapılmış ?
bu arada benimki 2000 model , 12 yıllık araç..

Duster kendine münhasır bir araçtır....dolayısı ile sürekli olarak başka arabalarla kıyaslamak ve üstün olduğunu ispata çalışmak çok mantıksız...

Kıyaslanan araç sahipleri doğal olarak tepki vereceklerdir...kıyaslama yapılacaksa eğer aynı sınıf araçlarla kıyaslama yapılmalıdır..mantıklı olan budur yahu...

Bazı topikleri hayretle okuyorum...

Bende 2005 VW Caddy vede 2012 Peugeut 207 var...iki araç arasında dağlar kadar fark var...ayrıca araçlarım iki farklı sınıfta olan araçlar..kıyaslaması bile yapılamaz...

Bu topikte yapılmaya çalışılan kıyaslama saçma ve anlamsızdır...derim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.