Duster Renk Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan basrail Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,804

basrail

Ana Kamp
Yer
MUĞLA
Merhaba arkadaşlar. Ötv indirimiyle full bir duster almak istiyorum ama renk seçiminde karasız kaldım. İlk arabam buz beyazı sw megane 1 idi sonraki ise çelik gri doblo. Siyah cok hoşuma gidiyor ama bakımı cok zor. megane de arka çamurluğu çizmiştim mini onarımla lokal olarak boyanmıştı ve boyandığı hiç belli olmuyordu. dobloda böyle bir sorunum olmadı hiç.

Demek istediğim beyazın bakımı kolay. Siyah ise bakımı cok zor ama dusteri cok güzel gösteriyor. Metalik gri ise her arabada cokca fazla var. Biraz da farklı olmak istiyorum.

Ben bu araçla cok ağır off-road yapmayacağım ama köy, yayla yollarında yol kenarlarındaki dallar vs şeylerden mutlaka boya çizilecektir. Beyaz ve gride cok fazla sırıtmayacaktır ama siyahta cizikleri gördükçe canım cok sıkılacak. Gözlemlediğim kadarıyla duster alanların coğu beyaz renk almış ayrıca.

Sormak istediğim diğer husus ise metalik boyalardaki lokal boyamaların tonlarını başarılı olarak tutturamadıkları. Metalik renk araç lokal boyanında boyandığı hemen belli oluyor. Servisler bile tutturamıyor coğu zaman boyayı, solma vs. gibi nedenlerden dolayı.

Toparlayayım, beyazla siyah arasında kaldım. Bu husular altında ne renk almamı tavsiye edersiniz.

Bir de duster sahibi olan arkadaşlar hangi rengi neden aldıklarını paylaşırsa bu da bana yardım edebilir.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Duster Renk Seçimi

selam basrail, seninle aynı fikirdeyim ama bana kalırsa beyaz al, nedenine gelince duster a siyah çok yakışıyor benim aracımda siyah ve piyasada siyah duster oldukça fazlalaştı herkes alırsa çok artacak ve bu siyahları kızılay mı dağıtıyor diyecekler :smiley: işin esprisi bir yana bence siyah ama bakımı dediğin gibi zor demiyim de hemen kirleniyor özellikle kışın araba yıkattırmaktan bıktım nerdeyse ama göze hoş gelen bence gri ve siyah, şimdiden hayırlı olsun

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ertan bey. Ben siyah istiyorum aslında ama memleket muğla yazları cayır cayır yanıyor, apartmanda yaşıyorum kapalı garaj imkanım yok. Yazları apartmanın cevresindeki ağaç altına koyuyorum bazen, sağolsun çeşit çeşit kuşlar ve onların çeşit çeşit, oran oran alkali asitli pislikleri... Branda altında ise boyanın daha çok ısınıp solmanın erken başlaması vs vs. ama siyah cok güzel. Beyazda solma güneş yanığı gibi şeyler yok, az yıkama az fırça izi vs. vs.. Kafayı yicem nöroloji servisine yatmam yakındır :D

Selam olsun basrail.

Dediğin doğrudur; siyah Duster'a yakışıyor. Bakımı zor. Ben de aynı ikilem içinde kalmıştım.

Şayet görüntüde titizsen, en iyisi beyaz al.

Gerçi kahverengisi de iyi duruyor. Onu da düşünebilirsin.

Nörolojiye yatacak kadar titizsen, beyazın üzerin bir de koruyucu attır.

Da, çok da titizlenme arkadaş.

O koruyucular para tuzağı, hiç bulaşmak istemiyorum o yüzden. En güzeli aracı gölgede tutmak ve kireçsiz köy suyuyla yıkamak. Bu imkanlar yok :(

Siyah: Güzellik, ağırlık. (gönül siyahtan yana)

Beyaz: Sadelik, kullanım kolaylığı (rötuşa ihtiyacımız olursa)

merhaba,
aracım platin gri ve çok memnunum. bana kalırsa da dusterı en iyi gösteren renkler açık tonlar. ilk tercihim beyazdı. ancak yakından gördüğümde platin gri daha çok hoşuma gitti.
geçtiğimiz günlerde resmen çamur yağmıştı. aracım rahatsız edecek şekilde kiri göstermiyor. şu an çizik yok üzerinde. önceki aracımdan deneyimlediğim kadarı ile gri renk çiziklerin en az frkedildiği renklerden. engebeli yollarda kullanacaksanız siyahı birkez daha düşünün derim.

yine de duster hangi renkle hoşunuza gidiyorsa onu alın. bu sayede kullandıkça sizi daha çok tatmin edecektir. şahsen yanımdan siyah ya da beyaz duster geçtiğinde keşke demedim hiç bir zaman :smiley:

Çok şükür site düzeldi. İlk mesajımı yazayım.

Sevgili Basrail, Renk konusunda kararsız kalmışsın, benim aracım siyah ve siyahı temiz tutmak oldukça zor. Ufak tefek çizikleri var ama çok belli olmuyor, beyaz renkte siyah gibi çizikleri gösteriyor kanaatindeyim. Çünkü beyaz araca taş izleri olduğu zaman çok rahat gözüküyor siyahta ise bu izler belli olmuyor. Ayrıca sıcak bir yerde yaşadığını söylemişsin. Sana tavsiyem gri renkli Duster alman. Resimlerde güzel gözükmüyor ama yakından bakınca çok güzel bir görüntüsü var ne kadar çizilirse çizilsin hiç belli olmaz.

ümiterkan' Alıntı:
Sevgili Basrail, Renk konusunda kararsız kalmışsın, benim aracım siyah ve siyahı temiz tutmak oldukça zor. Ufak tefek çizikleri var ama çok belli olmuyor, beyaz renkte siyah gibi çizikleri gösteriyor kanaatindeyim. Çünkü beyaz araca taş izleri olduğu zaman çok rahat gözüküyor siyahta ise bu izler belli olmuyor. Ayrıca sıcak bir yerde yaşadığını söylemişsin. Sana tavsiyem gri renkli Duster alman. Resimlerde güzel gözükmüyor ama yakından bakınca çok güzel bir görüntüsü var ne kadar çizilirse çizilsin hiç belli olmaz.
:smiley: :smiley: :smiley:
Yorumunuza gönülden katılıyorum...
Saygılar...

Gri veya beyaz alırsam kesinlikle macera paketini de satın alacağım. Bir de bagaj üstüne güzel bir spoiler düşünüyorum. En iyisi bir anket yapayım.

[attachment=1]

cubre original 300eur.jpg

Bugün Bodrum´dan dönerken önce beyaz sonra siyahı art arda geçti ikisi de look paket ve 4x4. İkisi de çok güzel. En iyisi ikisini de almak. :p

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.