Duster takas...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erensezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,562

erensezgin

Kamp I
Merhabalar 2002 87345412 nolu ilan malum sitede suzuki samurai 2002 aracımla dusteri takas etmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz off road kabiliyeti gibisinden cevaplarını bekliyorum konuları araştırdım hepsini okudum...

Etiketler
Ynt: Duster takas...

erensezgin' Alıntı:
Merhabalar 2002 87345412 nolu ilan malum sitede suzuki samurai 2002 aracımla tks etmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz off road kabiliyeti gibisinden cevaplarını bekliyorum konuları araştırdım hepsini okudum...

Azizim, neyi neyle takas edeceksin ve neyin cevabını istiyorsun? Anlayamadım, hoşgörüne sığınıyorum.

a) 2002 suzuki senin ve takas yapmak istiyorsun... Da neyle takas yapacaksın? ;D
b) Samurai senin ve off road kabiliyeti hakkında bize soruyorsun.... :eek:
c) Samurai senin, Duster ile takas etmek istiyorsun, Duster'ın off road kabiliyetini soruyorsun....
d) Aracın ne belirtilmemiş, samuraiyi aracınla takas etmek istiyorsun ve arazi kabiliyetini soruyorsun...

Yazdıklarından hepsi sonuç olarak çıkmaktadır.... Hangi sonucu cevaplayalım, bekliyoruz. ;D

Ben c seçeneğine göre fikrimi söyleyeyim:

Samurai de dizel olduğuna göre, yakıt tasarrufu için takas etmene gerek yok. Samurainin arazi kabiliyeti Duster'dan daha fazladır. (Ama 1800-2000 cc lik dizel samurai var mı? Sonradan değişti ise sorunlu olabilir, onu da not olarak düşelim. )

Madem ki bir araba verip diğerini alacaksın, o zaman sat, nakte çevir, sonra seç beğen al bastır parayı.

Duster alanlar bilinçli olarak bu aracı aldıkları için, başka araçlarla, hele eski modellerle takas etmezler. Şöyle araziye çıkayım, sağı solu kırılıp dökülse de yaptırırım diyenler bu araçları alır, onu da ikinci araç olarak alır, yine takas etmez.

Duster alanlardan birinci grup, ağır off roada girmeden dağ tepe kır bayır gezeyim, şehirde de koç gibi bineyim diyenler. İkinci grup da dağa tepeye gitme arzusu olmayıp yüksek ve geniş arabaya binmek isteyenler...

Sen en iyisi takas teklifini ya genel ilanlar bölümüne ya da suzuki kısmına yaz. (Latife olarak yazayım; burada seni sofraya davet eden olmaz kanaatindeyim. ;D )

erensezgin' Alıntı:
Merhabalar 2002 87345412 nolu ilan malum sitede suzuki samurai 2002 aracımla tks etmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz off road kabiliyeti gibisinden cevaplarını bekliyorum konuları araştırdım hepsini okudum...

Hangi araç senin anlaşılmıyor..

1.Seçenek

Samurai senin ve karşılığında fark verip DUSTER almak istiyorsan...Al derim...

Fakat DUSTER dan Samurai'nin arazi performansını bekleme..İkisi tamamen farklı özelliklere sahip araçtır...

2.Seçenek

DUSTER senin ve onu verip Samurai alacaksın...ben olsam yapmazdım...

Karar senin saygı duymak lazım...iki araç arasında arazi kabiliyeti ile ilgili dağlar kadar fark var...

Merhabalar samurai benim duster ile takas etmek istiyorum artik tam arazi degil yoldada hızlı gidecek bir araç istiyorum samuraim 1.9
Dizeldir sonradan koyma degil orjinaldir

olguncandan' Alıntı:
Azizim, neyi neyle takas edeceksin ve neyin cevabını istiyorsun? Anlayamadım, hoşgörüne sığınıyorum.

a) 2002 suzuki senin ve takas yapmak istiyorsun... Da neyle takas yapacaksın? ;D
b) Samurai senin ve off road kabiliyeti hakkında bize soruyorsun.... :eek:
c) Samurai senin, Duster ile takas etmek istiyorsun, Duster'ın off road kabiliyetini soruyorsun....
d) Aracın ne belirtilmemiş, samuraiyi aracınla takas etmek istiyorsun ve arazi kabiliyetini soruyorsun...

Yazdıklarından hepsi sonuç olarak çıkmaktadır.... Hangi sonucu cevaplayalım, bekliyoruz. ;D
takas gonderilsin diye değil fikir edinmek açisinda buraya koydum fikirlerinizi merak ettim

erensezgin' Alıntı:
Merhabalar samurai benim duster ile takas etmek istiyorum artik tam arazi degil yoldada hızlı gidecek bir araç istiyorum samuraim 1.9
Dizeldir sonradan koyma degil orjinaldir

O zaman Samuraiden sonra...DUSTER doğru bir tercih...

Azizim, arada farklar var. Mesela Duster'ın 4x4 ü ile samuraininki farklı olmalı.

Bir de, samurai tahminim şaselidir. duster monokok/blok denen gövdeye sahip ve altta şasesi yok.

Öztürk de belirtmiş; samurainin arazi performansını Duster'dan beklememen gerek. Ama daha konforlu seyahat edebilirsin.

Karar senin.

samurainin off road kabiliyeti duster'dan dahamı fazla ;D aman duster'cılar bunu başka biyerde söylemeyin antidustercılara malzeme olursunuz dün 80 santim karda gidiyonuz bugün samurai duster'ı tepeler diyosunuz diye :D sevgili duster severler ladalar ile off road turuna çıktığım bir diğer araçta suzuki samuraidir kış tam gelmeden üzerinde at tip lastik vardı küçük çaplı çamurlarda epey gezindik test edindik. kışın girmesiyle kumho kl71 mt tip lastik aldı ve aracı orjinalden 20santim yükseltti bu off road'çı çok yakın abim. ben duster'a en ufak bi cıvata bile sıkmadan kış boyu aşağı yukarı her hafta turlara gittik suzukinin ciğerini ezberledim. kötü bir araç değil elbetteki belirli bir gideri var üstündeki modifikasyonlarla beraber ancak duster'ın orjinal yükseklik ve orjinal lastikleriyle ucu ucuna başa çıkabiliyor. bunu sevgili abim kendiside söylüyor bir off road sever olarak zaten bütçesi olsa duster'a geçiş yapacak durumu müsait değil. yani samurai'yi çok fazla büyütmeyin hiçbir orjinal samurainin duster ile başetmesi mümkün değil bunu etrafımdaki cj cilerde söyler. diff lock işlerine ve duster'dan farklı olarak lastik takarsa belki anca duster'ın yarım gömlek üzerine çıkabilir. sevgili offroad sever dostumuz içinde bütçesi müsaitse geçiş yapması çok isabet olur bunu kullandıkça kendiside farkedecektir şimdiden hayırlısı olsun yeni aracı

Merhabalar ben samurainin dusterden iyi olduğunu düşünüyorum çünkü bir tam arazi için tasarlanmış biri yol ve arazi için tasarlanımış buınun için samurai iyi dir diyorum ama derseniz uzun yol yapacağım için duster alacağım...

isterseniz duster alın isterseniz x5 hiçbirşey demem ancak durum samurai ile kıyas yapmak ise dif lock yok, sürekli çapraza bağlayan bir araç extrem koşullarda hareket sıkıntısı çekiyor dik çamur rampalarda bir müddet çıkıp çapraz veriyor asılı kalıyor, makaslı sistemli, benzinlisi için konuşayım çoğu zaman low da bile dik rampada stop ediyor geri gelip yokuşu tazelemek istiyor ve daha nediyebilirim bilmiyorum. sizse duster'ı tecrübe etmemişsiniz kl71 li yükseltme kitli bir samurai orjinal duster ile 25santim karda ve çamurlu arazide kafa burun gidiyor duster'ın iyi olduğunu bizzat samurai biniciside söylüyor başka nediyebilirim bilmem. ama görüşünüze elbetteki saygı duyarım. eğer alırsanız yaklaşık 5-6bin km den sonraki deneyimlerinizi biz off road severler ilede paylaşmanızı isterim. alacağınız araç hayırlı olsun hayırlı günlerde bininiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler