Duster Yakıt Lambası Yandıktan Sonra.....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buddazer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,910
Ynt: Duster Yakıt Lambası Yandıktan Sonra.....

72 km gittim.Daha fazlasına cesaret edemedim açıkçası :smiley:

Ynt: Duster Yakıt Lambası Yandıktan Sonra.....

Bir defasında yakıt lambası yandıktan sonra 120 km yol yaptım, bitmeden istasyona girdim. Ankara - İstanbul otoyoluydu ve lambadan sonra 6. vites sabit 80 km/s ile gittim. Bidonda ekstra 5 lt mazot vardı ve denemek için yapmıştım.

Lamba viraj veya rampaya göre erken-geç yanabiliyor. Bir defa yandı mı yeniden yakıt almadan asla sönmüyor. Yine de en kötü şartlarda bile güvenle 50 km gideceği söylenebilir.

Yakıt göstergesindeki çizgiler ise yakıt miktarıyla orantısız. Tam dolu olarak rahat 200 km kadar gidiyor, sanırım doludan boşa doğru 3 çizgide çok kısa kalıyor ve bir alttakine geçiyor. Sabit tüketim bile olsa kimi çizgide 100 km, kiminde 50, kiminde ise ancak 10 km gidebiliyor.

Yıl olmuş 2015, hala bir yakıt göstergesini düzgün yapamıyorlar !

selam arkadaşlar. denedim vee yolda kaldımm.yol bilgisayarı yedek ışığı yandığı esnada 100 km menzil gösterirken bir baktımki anında 40 km göstermeye başladı veeee 35 km sonra yolda kaldım mazotum biti.yani yedek ışığı benim araçta iki şekilde gösteriyor.bazen son çizgi olan yedek kısmına geldiğinde sesli ikazla beraber lambada yanıyor. ve sürekli yanıp sönme şeklinde sinyal veriyor.bazende yine son çizgiye geliyor ama yanıp sönmüyor ikazda vermiyor lambada yanmıyor...yaklaşık 15 km gittikten sonra ikazla beraber işikta yanıyor.bu yanıp sönme şeklinde en fazla 35 km gidebildim.80 km hızla 6. viteste ve otobandaki sürüşümle.yani menziline güvenmeyin özellikle son üç çizgi sizleri yanıltacaktır.menzil olarak.

el pompası olayını önce yazmak istiyorum benim daha önce 1989 model H100 üm vardı mazot tamamen bittikten sonra mazot koyduğum zaman 2 defa marşa basınca 3 .de çalışıyordu duster da böyle birşey yok arkadaşların yukardada değindiği gibi o siyah pompayı sertleşene kadar sıkmazsanız marş basmıyor sanki teknoloji fukarası gibi gördüm bu olayı.
yedek lambası yandıktan sonra bende diğer arkadşlar gibi 100km. gittim fakat ben genel olarak bütün arabalar 70km. gider diye biliyordum.esen kalın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR