Duster'ın İçinde Yatıp Uyumak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turgut68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,618

turgut68

Kamp I
Merhabalar,

İmkanlarım elverirse Dacia Duster 1.5 dci 4x4 90 bg almayı düşünüyorum.

Duster'ın içinde rahatça yatıp uyumak mümkün oluyor mu? Mesela benim Jimny'de ön koltuğun kafalığını çıkarıp, en öne alıp sırtlığı da yatırınca arka koltuk ile tam birleşip biraz konforsuz da olsa yatak şeklini alıyor. Bu kadar uzun açıklamaya aslında İngilizcede bir kelime yeterli: flat-fold. Vitara JLX'lerde de çok güzel oluyor, denedim. Ama her aracın koltuk dizaynı buna izin vermeyebiliyor.

Duster'da bu mümkün mü? Yok değilse arka koltuğun sırtlığı devrilip bagajla birlikte yeterince uzun yatılacak alan oluşabiliyor mu? Not: Boyum orta-kısa, 168cm.

Deneyen arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevineceğim. Benim için (ve muhtemelen çoğu doğasever için) önemli bir detay.

Etiketler
Ynt: Duster'ın İçinde Yatıp Uyumak

http://img827.imageshack.us/img827/1011/schlafzimmer.jpg
http://img844.imageshack.us/img844/2113/hausbar2.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/5090/hausbar1.jpg

yeterli mi?

Bu benim 6. kampım, duster içinde uyuyorum hep, geçen aracım çadırların kurulduğu yere yakın bir yerde kaldı, bir arkadaşın çadırına girdim yağmur dinene kadar geçici bir süre(sonrası traktörler çıktım aracımı çadırların oraya getirdim), çadır ısı değişimlerine çok fazla tepki veriyordu bir üşüyorsunuz bi sıcak basıyordu ve 3gen bir şekilde olduğu içinde kafam devamlı sağa sola çarpıyordu anladım ki benim duster 'ın içi daha iyi ve güzel ayrıca ferah, yapacağınız tek şey, 2 ön koltuğu ileriye alıp arka koltukları yatırmak, bende ince bir yatak var siz kamp mat 'ı da kullanabilirsiniz serdiğinizde mükemmel bir alan ortaya çıkıyor. Üzerine uyku tulumunuda çektiniz mi mükemmel oluyor en son NivaTr kampında 2 duster vardı(biri ben) araçlarımızın içerisinde yattık. Kamp çadırıyla uğraşmıyorsunuz, altına su alıcak mı diye korkmuyorsunuz, 180 'lik boyumla rahat uyuyabilirim, 2 kişide çok rahat uyku tulumu ile uyuyanabiliyor. Resimleri atarım bulduğumda içiniz daha rahat olur.

Daha önce de forumda konuşulmuştu. Bende aracı almadan önceki en önemli kriterlerimden biri de içinde rahat yatılmasıydı. 4x2 lerde yatılamıyor, zira bagaj, arka koltuklar öne katlandığında 10 cm düşük ve diş yapıyor. Yatmanız olanaksız. Ancak, 4x4 lerde arka koltukları öne yatırınca bagaj ile hemyüz oluyor. Net derinlik 180 cm. net genişlik 140 cm. altınıza battaniye, şişme kamp matı veya şişme yatak koyduğunuzda 2 kişi döne döne yatıyor. Yatarken, kapıları içten kilitleyin, Pencereleri 1 er cm. açık bırakmayı unutmayın.
Bir de tarp denilen tenteyi tavsiye ederim. 2 ucunu araca (aynaya, tavan barına vs) bağlıyorum. Diğer 2 ucunu ve direğini araçtan uzağa bağlıyorum. Yağmurlu, karlı havada bile aracınızdan çıkınca tente altında kuru bir alana çıkıyorsunuz. Seyyar masanız, sandalyeleriniz, kamp mutfağınız aracınızın önünde hazır..
Dacia Duster= varendalı balkonu olan tatil evi..)

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
ysnmt

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR