Düzce; Güzeldere Şelalesinde Bir Bayram Günü (23 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bafralı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,817

bafralı

Defender110 300 TDİ
Yer
samsun
Tüm gezenbilir ailesinin Ulusal Egemenlik Bayramını kutlarım.Artık geleneksel haline getirdiğimiz 23 nisan'a özgü çocuksu yürüyüşlerimizi bu yıl Pürenli yaylası -Güzeldere Şelallesi arasında planladık.
Hava şartlarının azizliği ve çocukların durumunu göz önüne alarak rotaların büyük kısmını iptal ettik hatta bazı arkadaşlarımız sagnak yagış nedeniyle katılımdan vazgeçtiler ama bizler yola devam ettik çünkü çocuklara söz vermiştik daha önceki yıllarda onlarda bu günü bekliyorlardı.
Tabii katılım az olunca kendi araclarımızla yola koyulduk.Sabah saat 7:00 da Ankaradan hareket ettik hazvanın görüntüsü bize bugün pek umut vermiyordu.
P1060301.jpg

İlk molamızı Çamlıdere sapağınsa verdik
P1060308.png

P1060309.png

Etiketler
Ynt: Düzce; Güzeldere Şelalesinde Bir Bayram Günü (23 Nisan 2009)

P1060311.png

Saat 9:00 Gerede Esentepe sabah kahvaltısı için en güzel yer asırlık çam ağaçlarının bulunduğu esintinin hiç eksik olmadığı muhteşem bir diyar, zaten buraya esentepe adının verilmesi bu yüzdenmiş.
Hanımlar sofrayı hazırlarken bizlerde yiyenbilirin sabah süprizini icra ediyoruz çocuklarmı onlar antremandalar..

P1060312.png

P1060315.png

P1060320.png

Biraz erken oldu ama yiyenbilirden kareler :p ::smiley:

P1060324.png

Kahvaltı sonrası yola koyulduk Bolu dağına geldiğimizde sis süpriz değildi tabiiki

P1060335.png

P1060338.png

Artık Karadeniz bölgesindeydik ve Batısıda-Doğusuda Karadeniz, yeşili ,havası yagmuru, insanı ve sayamadığımız birçok güzellikleri bizlere kuçak açmıştıki araçlarda kimseyi tutamadık.Yürüyüşümüze yağmur altında burdan başladık .Güzeldere Şelalesi hakkında fazla söze gerek yok.Yeşilin ortasında adeta cennet köşesi.Mutlaka gidilip görülmesi gereken biryer Hemde enkısa zamanda zira su debisinin en fazla olduğu şu dönemlerde suyun çıkartttığı o ses insanın içine huzur veriyor.

P1060346.png

P1060348.jpg

P1060342.png

Şelaye doğru gidiş yolunda Efteni gölüne yükseklerden bakış, Efteni gölü aynı zamanda bir kuş cenneti doğal koruma alanları içinde

P1060341.png

P1060344.png

P1060347.png

Şelaleye iniş yolu oldukça zor, kaygan çamur ve üç gündür yağan yağmur bazı yerleri tahrip etmiş

P1060358.png

P1060359.png

P1060364.png

Bende bu manzaradan bir hatıra kalsın istedim
P1060363.png

Güzeldere Şelalesi Kamp yapmak için uygun bir yer Göl yaka tarafından gidilirse yoluda düzgün ve asfalt, Şelayi işleten firma yetkilileri yaylalara gitmek için atv motorların olduğunu bunların kiralanabileceğini belirtti.Bizim için güzel bir deneyim olurdu ama hava buna müsait değildi .Ayrıca burada konaklama için 5 adet bungalov,küçük bir restorant ve market bulunmakta.
Burdan ayrılırken buraya tekrar yani okullar kapandığında gelip o gezemediğimiz yaylalrı atv lerle gezmek herkesin ortak kararı oldu.

Yağmura rağmen güzel bir gezi olmuş. Paylaşım için teşekkürler.

Kararlılığınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum Bülent bey.
Pürenli yaylasının koruma altında olduğunu sormuştunuz, bir cevap alabildiniz mi?
Selamlar.

Paylaşım için çok teşekkürler Bülent bey ,
Yağmur ve hava durumuna rağmen kararlığınız içinde Tebrik ederim sizleri.
İlerleyen aylar ve yıllarda bu günü gülümseyerek hatırlayacaksınız.

Fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile konvoyda ki arabalardan biri Dacia - Logandı.
Bu araç sahibini http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29365.0 linkine davet edebilir miyim.?
:smiley:

Arabası hakkında bilgi topluyorum da.

Yağmur çamur demeden ciğerlerin oksijenle bayram etmesi süper olmuştur..paylaşımınız için teşekkür ederim.

Bülent, bu güzel etkinliği zor hava koşullarına rağmen gerçekleştirdiğiniz için hepinize ve bizlerle paylaştığın için de sana çok teşekkürler ediyorum, hava koşulları bu hafta sonu müsait olacak mı bakalım bizler için, daha önce Samandere Şelalerin de kamp yapmıştım ama Güzeldere Şelalelerini görmemiştim, hafta sonunda güzel bir etkinlik olur umarım Düzce'de :smiley:

Zerrin hanım güzeldere ve etrafı gerçekten çok mükemmel yaylalara çıkamadık bizden sonra kar yağdığını Serkan bey söylemiş Köylülerlede konuştığumuzda yaylalarda kar olduğunu söylediler Düzce offroad etkinliğide çok güzel olacağına inanıyorum o müthiş atmosferde bence herşeye güzel olur.
Zerrin hanım Ankara Gezenbilir olarak artık yürüyüşler yapmanın zamanı geldi.bakın İzmirde Murat bey faaliyetler tam gaz devam ediyor.Offroad daha mı ağır basmaya başladı ::smiley: :-[ tabanvay offroad grubu olarak etkinlik bekliyoruz.Selamlar bol eğlenceler diliyorum Düzcede

Şenol bey kimseden bilgi alamadım bazı kuruluşlarada mail gönderdim cevap gelmedi.Güzeldere çıkışında yol ayrımına yaylalara giden yola bir bariyer konmuş ama bariyer açıktı birde tomruk taşıyan araçlara dikkat diye bir tabele gördüm maksat piknik için gidenleri kısıtlamak anladığım kadaraıyla köylülerdende öğrendiğim gelenler oluyor öyle bir yasak duymadıklarını söylediler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,930
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR