Düzce'de Bir Yalancı Cennet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,720

penguen

Zirve
Olur da bir gün şehrin gürültüsünden bunalıp “Gidip en kısa zamanda bir köye yerleşeceğim. Kuş sesleri, su sesleri arasında yaşayacağım!” diye isyan ederseniz, sizlere öncelikle Düzce’deki Kartal Yuvasını görmenizi öneriyorum. Ve orada geçireceğiniz bir günün ardından ruhen ve bedenen inanılmaz bir şekilde dinleneceğinizi de garanti ediyorum. Ha sonrasında köye yerleşme planınız hala devam ediyorsa buna da söyleyecek sözüm yok tabi ki :smiley:

IMG_0221.jpg

IMG_0200.jpg

IMG_0172%7E0.jpg

Kartal Yuvası’nın girişinde “yalancı cennet” yazıyor. İçeri girince burasının yalancı değil, düpedüz sahici bir cennet olduğunu anlıyorsunuz. Suyun ve kuş seslerinin büyüsüne kapılıveriyor insan hemencecik... Bu büyüye, gökyüzüyle aranızda adeta şemsiye görevi gören ağaçların, sağlı sollu serpiştirilmiş ahşap çardakların ve tahta köprünün görüntüsü de eklenince sesi soluğu kesiliveriyor insanın bir anda... Ben o an hissettiklerimi, dayanılmaz bir susuzluktan sonra elime kocaman bardakla buz gibi suyun tutuşturulmasına benzettim.

IMG_0184.jpg

IMG_0185.jpg

IMG_0179.jpg

Yaklaşık bir saat kadar keşif yapıp, fotoğraf çekip, doğanın sesini kulaklarımıza, kokusunu burnumuza hapsettikten sonra çardaklardan birine oturduk. Alabalığın yanına eşlik eden sıcacık pidenin, üstüne ikram edilen tatlı karpuzun ve mis kokan çayların eşliğinde muhabbet etmenin inanılmaz keyfini yaşadık.
İşletme sahibi Osman Bey’den şelaleye doğru 2 km.lik bir yürüyüş yolu olduğunu, burada düzenleme yapmayı düşündüğünü ve 10 kadar bungalov ilave etmeyi planladığını öğrendim. Bunlar tamamlandığında tesis önümüzdeki yıl konaklama hizmeti de verecekmiş. Yolunuz düşerse buraya mutlaka uğrayın. Ve geç saatlere kadar oturmayı planlıyorsanız yanınızda mutlaka ceketiniz olsun. Akşamları ciddi anlamda soğuk oluyormuş çünkü...

IMG_0182.jpg

IMG_0194.jpg

IMG_0188.jpg

Adres : Gölyaka Hamamüstü Köyü Güzeldere Şelale Yolu Üzeri - Düzce
Telefon: 0544 740 24 96 ( Osman Çelebi )

Fiyatlar :
Kartal Kebabı : 8 TL
Tavuk Sote : 8 TL
Alabalık : 7 TL
Abaza Peyniri : 7 TL
Pide : 3 TL

Etiketler
Ynt: Düzce'de Bir Yalancı Cennet

Güzeldere şelalesine giderken bu tabelayı hatırlıyorum bukadar güzel olduğunu tahmin edemedik en kısa zamanda o bölgeye bir gezi düzenlemek istiyoruz ve belki ilk durağımız burası olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR